Şimdi Ara

@@@AGE OF EMPİRES SEVENLER KULÜBÜ(44 AoE SeVeR BuRaDa.HıZla ArTıYoRuZ.)@@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
9.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (EVEET 1 2 3 FARKETMEZ SEVENLERİNİ,BAŞINDAN AYRILAMAYANLARI GÖREMEK İSTİORUM,KLUBUMUZ AÇILDI!! RESİMLER HABERLER EKLENCEK AOE SEVERLER BURAYA!!

ÜYELER:

1-@ceza758
    2-@firtikk
    3-@Hunter_1907
    4-@japon_tayfun
    5-@m-unir
    6-@udede
    7-@kdr_
    8-@asasain_lord
    9-@everwake
    10-@caliskan4
    11_@karakartally
    12-@Arvydas
    13-@derbeder1982
    14-@YSG39
    15-@ekofresh
    16-@turkcs
    17-@BoZ
    18-@easy26
    19-@BeısNowoment
    20-@SVGA
    21-@fatih_t
    22-@Imortal
    23-@OzCrash
    24-@Saint4nger
    25-@Paladin_C
    26-@blue_wind
    27-@kahve
    28-@canerpro
    29-@slayer_ducker
    30-@multeci
    31-@SametK
    32-@ta_mer
    33-@KueRaKa
    34-@_HYPNOTİC_
    35-@Metalli Head
    36-@mmrlch
    37-@TRQX
    38-@gizemliduellocu
    39-@--duhan--
    40-@Tun4
    41-@Kadirguven
    42-@neuro
    43-@chatty_boy
    44-@polatyy
    Age of Empires 1:

Age of Empires (Türkçe: İmparatorluklar Çağı), 1997 yılında Ensemble Studios ile Microsoft tarafından piyasaya sürülen gerçek-zamanlı strateji oyunudur. Tarihi gerçeklerden kaynak aldığı senaryosu ile dikkat çeken oyunda, Taş Devri döneminden Demir Çağı'na dek süren bir zaman ele alınıyor. Motoru Genie ile de dikkat çeken oyun, 2B bir grafik dokusu kullanmasına rağmen o dönem için görülmemiş grafikleriyle de öne çıktı.

Popüler bir serinin ilk oyunu olan Age of Empires, sonradan Age of Empires 2: Age of Kings, Age of Mythology ve Age of Empires III gibi oyunların da atası oldu.

Genel Bakış:Oyunun asıl amacı, teknolojik olarak Taş Devrinden, Demir Çağı'na kadar ilerlemek, ve askeri bir güç oluşturup düşmanları yenmek. Kaynak toplamanın büyük önem teşkil ettiği oyunda, kaynak toplamak için vatandaşları kullanıyor. Saldırı için binalarda belli kaynaklardan feragat ederek askerler yetiştirip, bir ordu toplayabiliyoruz.

Oynanış:Oyun farklı milletlerin oynanabildiği, değişik hedeflerin yapılmasının istendiği senaryolarla tek kişi olarak oynanabiliyor. Taş-Kağıt-Makas özünü kullanan oyundaki birimlerin çeşitliliği oyuncuyu değişik stratejiler kurmaya zorluyor. Multiplayer olarak internet üzerinden oynanmaya izin veren oyun, en fazla 8 kişilik haritalarda değişik modlara evsahipliği yapıyor. GameSpy'ın da desteklediği oyun, turnuvalar için de uzun süre kullanıldı. 12 Milletin bulunduğu oyunda bu milletler Choson, Shang, Yamato, Babylonians (Babil), Hittites (Hitit), Persians (İran), Assyrians (Suriye), Egyptians (Mısır), Sumerians (Sümerler), Greeks (Yunanistan), Minoans, Phoenicans

Alıntı: tr.wikipedia.org
    RESİMLER:

Age Of Empires 2:

The Age of Kings...

Oyunda tek kişilik olarak oynayabileceğiniz; Campaigns, Random Map, Regicide ve Death Match modları bulunuyor. Bu modlardan Campaigns, oyunun çeşitli görevler içeren ve Genghis Khan, King Saladin, Frederick Barbarossa gibi hükümdarların farklı senaryolarını içeren bölümü oluşturuyor. Random Map ve Death Match'te oyunda bulunan on üç ırktan birini seçip savaşabileceğiniz serbest oyun modları oluyor. Regicide'de ise yine bu ırklardan birini seçip kralınızı en iyi şekilde koruyor ve düşman hükümdarını saf dışı bırakmaya gayret gösteriyorsunuz. Ayrıca bu modlarda CPU ile birlikte takımlar halinde de savaşma imkanınız bulunuyor.

Oyunun Multiplayer bölümünde ise eğer imkanınız varsa, .LINK sistemini kullanarak bir arkadaşınızla birlikte veya karşılıklı olarak savaşabilirsiniz. Tartışmasız oyunun tadı en iyi bu şekilde çıkıyor...

Bu modların dışında oyuna yeni başlayanlar için bir eğitim bölümü olan ''Learn to Play'' seçeneği bulunuyor. Burada oyunun oynanışı, oyun içi ünitelerin kullanılması gibi konularda farklı kademeler bulunuyor ve küçük görevleri tamamlamanız isteniyor. Son olarak ''History'' bölümünde ise oyundaki ırklar, savaş-savunma birimleri ve daha bir çok oyun içi ünite hakkındaki konularda bilgi edenebiliyorsunuz.

Alıntı: Merlininkazani.com

RESİMLER:

Age Of Empires 3:

Microsoft’un oyun dünyasına tam manasıyla adımını attığı, gerçek zamanlı strateji oyunlarının en ünlüsü ve belki de en iyisi olarak bilinen Age of Empires serisi kaldığı yerden tüm görkemi ile devam ediyor. Microsoft’un kanatları altında çalışan Ensemble Studios programcıları tarafından dünyanın gelişimini konu alan Age of Empires oyunları anlatıldığı üzere daha proje aşamasında iken dört kısma ayrılmıştı. Karanlık çağdan başlayıp, günümüz teknolojisine kadar süregelen gelişimi tek oyunda yansıtmanın fazlasıyla zor ve oyuncuyu sıkacak kadar detaylı olacağını düşünen yapımcılar, ilk oyun olan Age of Empires ile dünyanın karanlık çağını bizlere sundular. Rise of Rome versiyonunda Roma Tarihi’ne odaklanan oyun, ikinci bölüm olan Age of Kings ile Ortaçağı konu aldı. Arada çıkan Age of Mythology ile mitolojik bir yolculuk yapan Ensemble Studios, üçüncü oyunda çağ gelişimine kaldığı yerden devam etmeyi sürdürdü Orta çağın hemen ardından keşif çağlarını konu alan yeni oyunlarını hazırladı. İşte karşınızda dünyanın en büyük keşiflerinden biri; Age of Empires III…

Tek başına Age of Empires keyfi

İki eski rakip, yeni dost

Single Player moduna giriş yapmak istediğimizde dört adet alt seçenek ile karşılaşıyoruz. Campaign, Skirmish, Custom Senario ve Saved Games. Campaign modu gerçekte oyunun tek kişilik olarak oynanılacak esas olan ve hikayeye dayalı bölümü. Bu seçenek üzerinden gittiğimizde, üç adet ana temadan oluşan uzun hikayeyi oynuyoruz. İlk bölüm, Osmanlılar (Ottomans) tarafından istila edilmekte olan Malta’nın şövalyesi St. John’un hikayesini konu alıyor. Oyunun bu ilk bölümlerinde Türkler’in savaşçı ve zalim görünen tavrı sakın moralinizi bozmasın. İlk bölümlerde görevler gereği fazlasıyla Türk Bayrağı taşıyan bina yok ediyoruz, ancak ilerleyen bölümlerde aslında gerçek düşmanımızın Türkler olmadığını hatta bizi büyük bir ihanetten koruyanlar olduklarını anlıyor ve artık Türkler ile omuz omuza dövüşüyoruz. Diğer bölümlerde sırasıyla Kızılderililerin, daha sonra da Fransızların hikayesini oynamaya devam ediyoruz.

Age of Empires III’ün hikaye modu için söylemek gereken ayrıntılar, genelde entrikalar üzerine kurulu olduğu yönünde. Yani birkaç bölüm geçtikten sonra bile hâlâ kimin dost kimin düşman olduğunu kestiremeyebiliyorsunuz. Aslında hemen her strateji oyununun senaryo kuralı olan en yakın dostun tarafından aldatılma burada da karşımıza çıkıyor, ama tarihin tozlu sayfalarını karıştırdığımızda da farklı bir şey görmeyeceğimizi bilmemiz gerek.

Kontroller aynen eski oyunlar gibi

Genel oynanış bakımından yeni versiyonun büyük bir değişikliği yok. Birim seçimi, birimlerin görev dağılımı hatta bina yapımı sırasında kullanacağımız klavyedeki kısayol tuşları olmak üzere hepsi eski oyunlar ile bire bir aynı. Sadece kamera kullanımında bir iki seçenek var. Age of Empires III’de mouse’un tekerleği sayesinde kamerayı istediğimiz kadar yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyor, Ctrl tuşu ile birlikte klavyenin sağ , sol yön tuşlarına basarak kamera açısını değiştirebiliyoruz. Fakat standart halinde de gayet rahat oynanılabiliyor.

Gelelim oyundaki genel farklılıklara. Değiştirilen ve geliştirilen sayısız özellik olduğundan aklımda kalan her şeyi bir bir açıklamaya çalışacağım. Elbet kaçırdığım bazı konular olacaktır. İlk olarak oyunumuzda artık üç adet kaynağımız var; et, odun ve para. Taş ihtiyacını ortadan kaldırmış durumdayız. Oyunun ana fikri keşif üzerine kurulu olduğundan her bölümde mutlaka haritayı araştırmalıyız. Çünkü haritaların en kuytu köşeleri hazinelerle dolu. Genelde her biri vahşi hayvanlar tarafından korunuyor olduğundan, en az üç dört askerden oluşan keşif grupları yapmalıyız. Diğer yandan oyunun ticaret kısmı iyice arttırılmış. Bulunduğumuz haritalarda sürekli dolaşan Kızılderili ticaret kolonileri var. Eğer bu ticaret yollarını ele geçirirsek sürekli para akışı sağlıyoruz.

Yeni eklenen bir diğer özellik de çevredeki minik kabilelerle ortaklık kurmak. Haritaların sağında solunda genelde bir iki barakadan oluşan kabilelerin yanlarına Trading post denilen birimlerden kurarsak, burada yaşayan kabile üyelerinden askerler üretebiliyoruz. Hatta sadece asker üretmekle kalmayıp bu kabilelerin kendilerine has olan özellikleri de kendi askerlerimize gelişim sağlayarak ekleyebiliyoruz.

OSMANLI NOTLARI:

Age of Empires III’te ana hikâyede yan rol oynasa da Osmanlılar pek çok bölümde boy gösteriyor. Osmanlılar’ın zamanında kullandığı pek çok bayrak olmasına rağmen oyuna şu anda ülkemizin bayrağı olan Türk Bayrağı modelini eklemeyi uygun görmüşler. Sanırım yabancı oyuncuların aşina oldukları bu bayrak ile ırkı daha iyi anlamaları için…

İkinci olarak Osmanlılar oyunun başında sanki kötüymüş, işgalciymiş gibi gösterilse de hatta oyun içinde geçen bir cümlede "I am Scothish, and you are Turkey dog!" (Ben İskoç’um sen ise Türk köpeğisin!) dense de daha sonra hikayenin akışı şekillenince aslında Türklerin kötü bir amaç gütmedikleri, hatta İskoçlara yardım ettikleri anlaşılıyor ve o sözü sarf edenler ile omuz omuza dövüşülüyor. Dolayısıyla oyunun başında yapımcılara artan öfkemiz bir nebze azalıyor.

Ana hikayenin son bölümlerinden birinde Osmanlı’nın İstanbul’u işgali sırasında kullanılan devasa toplardan birini kontrol ediyoruz. Denizden geçen her bir gemiyi tek seferde suya gömüyoruz ki bu olay Osmanlı’nın gücünü bir kez daha kanıtlıyor.

IRKLAR:

İspanyollar, hem yer birliklerinde hem de atlı birliklerde oldukça güçlü askeri birimlere sahipler. Ana şehirlerindeki üretim ekonomik yönden onları hep önde tutuyor. İspanyolların askeri birimleri genelde daha ucuz.

İngilizler'in göçmenlere çabuk kucak açması en güçlü ekonomilerden birine sahip olmalarına neden oluyor. Musketeer (Silahşor) ve Hussar (Süvari) birimleri İngilizlerin en büyük gücünü oluşturuyor. İngilizler teknolojik olarak ve denizcilik alanında ön plandalar.

Frasızlar'ın ekonomisi yavaş gelişiyor, fakat savaş konusunda gayet güçlüler. Fransızlar ani saldırılar yapabilecek kapasitede değiller, ancak atlı birlikleri olan Cuirassier’ler oyunun en güçlülerinden. Ayrıca Fransızlar Amerikan yerlileri ile oldukça yakınlar.

Portekizliler, oyuna iki adet merkez bina ile başladıklarından en hızlı büyüyen topluluklar. Spyglass (dürbün) özelliği ile düşmanların yerlerini kolayca bulabiliyorlar. Sahip oldukları birimler kendi sınıflarında güçlü sayılırlar, fakat Dragoons ismi verilen atlı birlikler özellikle güçlüler.

Hollandalılar, sınırlı sayıda işçi ve para ile başlıyorlar. Ekonomik olarak dezavantajlı başlamalarını banka yaparak ve para üreterek gideriyorlar. Hollandalıların ekonomisi kendi kendini düzeltip idare ederken defansif olarak da binaları oldukça güçlü.

Almanlar da tıpkı Hollandalılar gibi sınırlı sayıda işçi ile başlıyorlar ve ekonomileri yavaş ilerliyor. Ancak köylü vagonları ve atlı birlikler hazır olarak geliyor. Ayrıca ana şehirlerinden paralı asker de çıkarabiliyorlar.

Ruslar, fazladan kaynak ile oyuna başlıyorlar, ancak daha az sayıda işçileri oluyor. Ruslar aynı zamanda hızlı bir biçimde saldırı yapmaya odaklanmış durumdalar. Birimleri zayıf olmasına rağmen hızlılar ve sayıca üstün olduklarında gayet başarılı savaşlar çıkarıyorlar.

Osmanlılar’ın işçileri otomatik olarak şehre geliyor. Cami inşa ederek ve araştırmalar yaparak halkının üretimini düzenli yapmasını sağlıyorlar. Hem Avrupa hem de Asya’da topraklarının olması neticesinde askeri birimleri de çeşitlilik sağlıyor.

Alıntı:Merlininkazani.com
    RESİMLER:

İMZAMIZ

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_14073251/mpage_1/key_//tm.htm#14073251]Dh AgE Of EmPiReS SeVeRLeR CLuB[/link]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vermillion. -- 15 Ağustos 2007; 21:57:35 >

• ben AOE yi bitridm[1,2,3] Çok güzel Klüp kurursan beni yazz
  • pekala ceza758,senin gibi başka aoe severleri görmek istiyorum 20 kadar kişi olursa kulp açarım.seni de eklerim şimdi yazayım seni
  • ben severim.. en çok aoe3'ü severim

benide yazarsın klüp kurarsan
  • age of empires the age of kings hastasıyımmm özellikllldevltimi kurup düzgün bir hayat kurup bi anda savaşmak çok güzelll
  • Star Craft ile birlikte en çok sevdiğim strateji oyunudur, hepsini oynadım: I (en çok oynadığım), II, II Conquerors, III...(Diğer Microsoft strategy oyunlarını da oynadım:Age of Mythology, Rise of Nations, Rise of Legends...)
  • Oynarım. 1 değilde. 2-3 ile oynadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    age of empires 3 ve 5 e nedersiniz
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk çıktığından beri oynarım en çok sevdiğim oyundur kendisi

benide eklemeyi unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_tayfun -- 7 Mayıs 2007; 20:20:22 >

• Age of empires 2:conqurers ı ve age of mithology i çok severim.Hala multiplayer dan arkadaşlarla oynuyoruz.
    Ama aoe3 ü pek sevmedim.
  • arkadaşlar bende age of hayranıyım.Klub e sewe swe katılırım!!!!
  • aoe sevilmezmi yawww benide ekleyin lütfen!
  • Benide yazın bencede 3 Çok sarıyo bi kötülüğü kamera açısı
  • conqurers severim klup de varım kurulursa
  • ilk oynum age of'tu o yüzden ayrı bi yeri var herkes gibi bnde de
  • Efsane gelmiş geçmiş en sevilen oyunlardan biri
  • bende çok severim ama beni yazma gençlerimizi yaz... gençlerin önü açılsın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkolo

EVEET 1 2 3 FARKETMEZ SEVENLERİNİ,BAŞINDAN AYRILAMAYANLARI GÖREMEK İSTİORUM ONA GÖRE BELKİ KÜLÜP AÇARIZ VE SADECE AOE İLE İLGİLİ DEİL TÜM STRATEJİ SEVERLERLERİ ALIRIZ.

hocam sen böyle beklersen klüp mlüp açamazsın..

sen klübü kurucaksın millet gelip üye olmak istiycek ve imza kodlarını kullanıcak(yada kullanmiycak)

böyle bekelrsen bilmem kaç kişi olsun kurarız diye hiçbi zaman kuramazsın
  • eşek kadar adam oldum hala oynarım serinin tüm oyunlarını hala saklarım sıkıldıkça devlet kurar yıkarım
  • Age of empires 2:conqurers oynamaayı çok seveerdim ama Age of empires 3 ten aynı tadı alamadım

Yine de bu oyun en sevdiğim oyunların arasında
  • hayvan gibi oynadım hemde. orta orta2den beri oynuyorum.hamachiden falan. ama 6aydır hiç oynamadım ve artık bitti gibi. oynamam heralde daha. ama ne günlerdi AK
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.