Şimdi Ara

Ahmet Nuri Akay'ı izleyen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
5.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilenler bilir ttnet vitaminde ahmet Nuri Akay diye bi fizikçi var tüm fizik konularını anlatıyor biraz da yavaş anlatıyor
    Soracağım o ki daha onceden yararlanan oldu mu bana yararsiz gibi geldi. Her ay da 20 tl odemek insana biraz koyuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ahmet Nuri Akay Hakkında Bilgi

Türkiye'nin önde gelen TV yorumcularından Ahmet Nuri Akay'ın yayınlarını takip eden geniş bir kitle bulunmaktadır. Özellikle futbol yorumlarıyla tanınan Akay, televizyon ve sosyal medyada yüksek bir popülerliğe sahiptir.

Ahmet Nuri Akay'ın Yaşı

Ahmet Nuri Akay, 1960 yılında doğmuştur. 2023 yılı itibarıyla 63 yaşındadır.

Ahmet Nuri Akay'ın Anafeni

Ahmet Nuri Akay, Anafen televizyon kanalında yorumculuk yapmaktadır. Anafen, 2020 yılında kurulan bir spor kanalıdır ve Akay, kanalın en tanınmış yorumcularından biridir.

Yayınlarında futbol maçlarını analiz eden Akay, açık sözlü ve esprili yorumlarıyla bilinmektedir. Yorumları genellikle futbolseverler tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Akay, ayrıca sosyal medya platformlarında da aktif olarak kullanılmaktadır ve paylaşımları geniş bir kitleye ulaşmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir videosunu izledim. çok bilgili bir hoca fakat aşırı detaya kaçıyor gibi geldi bana.
  • Hayatınız boyunca gördüğünüz görebileceğiniz en iyi fizik hocasıdır. Şu anda Tobb Etü'de kendisi benim fizik öğretmenim ve adım gibi eminim ki vereceğiniz aylık ücretin her bir kuruşuna sonuna kadar değecektir ! :)
  • çok iyi bir öğretmen fakat ben kirchoff adlı bir videosunu dinledim integraldan girdi adını şu an telafuz edemediğim ayrıntılardan çıktı belkide lys öğrencisi düzeyi değildi benim izlediğim video
  • quote:

Orijinalden alıntı: nesta95

kardeş çok ağır almayın anlamassınız sakın bence tekinay 1 numara benden demesi gençler

Tekinayin dvd sini aldın mı peki? Aslında iyi anlatıyor ama can alıcı konuları anlatmamis internette.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlonePassenger

Hayatınız boyunca gördüğünüz görebileceğiniz en iyi fizik hocasıdır. Şu anda Tobb Etü'de kendisi benim fizik öğretmenim ve adım gibi eminim ki vereceğiniz aylık ücretin her bir kuruşuna sonuna kadar değecektir ! :)

Aynen öyle çok sevimli bir hoca herhangi biri olmadığını belli ediyor zaten. Ama malum fiziği temelden öğretmeyen saçma sapan bir sistemde eğitim gördüğümüz için lys için yararlı olur mu? Çünkü cozdugu bazı sorular gerçekten ağır ve kaliteli. Hatta söyle söyleyeyim g=9.8 alıyo çoğu soruda bu ufak nokta bile dikkat çekici

• Arkadaslar uc bes ay once ben de abone olmustum tamam cok kaliteli bir fizikci ama konu anlatımları asırı sıkıcı ve faydasız konu anlatımları kısa soru cozumleri cok uzun suruyor. Amacı fizigi temelden anlatıp mantıgını ogrencilere kavratmak gibi duruyor ama biz gunu kurtarmaya calısan ygs lys ogrencileri icin asırı derecede faydasız. Ben bir ay faydalandım ama aboneligi iptal etmemistim uc ay telefonumdan parayı kesmisler dikkatli olun. Ayrıca hoca cok agır yazıyor ve sorular on dakikaysa yaklasık bes dakikası cizmekle geciyor. Velhasıl kendisi kaliteli bir hoca ama biz ygs lys ogrencilerine pek hitap etmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    remzi hoca mı?akın dil mi?
    10 yıl önce açıldı
    Mert Hoca Mı? Eyüp Hoca Mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Edit : Interneti benim gibi agır olan kisilere hic onermiyorum ben kullanırken videolar yuklenmeden ileri alınmıyodu yani benim gibi yarısı bos ve cizim olan videoları beklemek zorunda kalmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyar balıkçı

Arkadaslar uc bes ay once ben de abone olmustum tamam cok kaliteli bir fizikci ama konu anlatımları asırı sıkıcı ve faydasız konu anlatımları kısa soru cozumleri cok uzun suruyor. Amacı fizigi temelden anlatıp mantıgını ogrencilere kavratmak gibi duruyor ama biz gunu kurtarmaya calısan ygs lys ogrencileri icin asırı derecede faydasız. Ben bir ay faydalandım ama aboneligi iptal etmemistim uc ay telefonumdan parayı kesmisler dikkatli olun. Ayrıca hoca cok agır yazıyor ve sorular on dakikaysa yaklasık bes dakikası cizmekle geciyor. Velhasıl kendisi kaliteli bir hoca ama biz ygs lys ogrencilerine pek hitap etmiyor.

Sağolasın hocam tam sormak istediğim konuya deginmissin

• quote:

Orijinalden alıntı: nevitra

çok iyi bir öğretmen fakat ben kirchoff adlı bir videosunu dinledim integraldan girdi adını şu an telafuz edemediğim ayrıntılardan çıktı belkide lys öğrencisi düzeyi değildi benim izlediğim video

İntegralin anlamını öğretmedikleri için öyle gelmiş hocam. İntegral demek toplama demektir. Yalnızca sonsuz küçük büyüklükleri sonsuz kere toplar.

Yani şöyle olsun. Misal elimde a dan b ye bir grafik var değil mi? Ben bunun alanını bulacağım. Eğer bu grafik düz olsa ben bunu direk h*(b-a) yapar bulurdum değil mi? Fakat değil o yüzden n tane dikdörtgene ayırıyorum. Her bir dikdörtgenin kalınlığı dx oluyor. dx = (b-a)/n diyorum.

i = 1 den n'e kadar bir toplama (sigma) işlemi açıyorum diyorum ki.

n. parçanın yüksekliği ne kadar? f(Xi) kadar değil mi?

Toplam (i=1'den n'e kadar) f(Xi) * dx diyorum bu benim toplam alanım oldu.

Ne kadar fazla dikdörtgen o kadar fazla doğru sonuç değil mi? Bu işi en doğru kim yapar o zaman?
    İşin başına bir tane;

limit n-> sonsuz eklemek yakışır. Sigma işaretimiz seri toplanmına dönüştü.
    Bunun cevabı da yakınsak bir dizi çıkar çünkü;

Toplam = f(Xi)*n*dx değil mi yaklaşık olarak,

dx = (b-a)/n idi;

Toplam f(xi)*(b-a) ya döndü. Genel anlamda yani. Buradan sonucun yakınsak çıktığını (b-a ve fonksiyon her daim yakınsaksa)
    görebiliriz. Ya da şöyle diyelim

n= sonsuz
    dx = 0

sonsuz*sıfır belirsizliği ve 2 side 1. dereceden polinomlar gibi düşünüp sonucun yine katsayılar oranı yani yakınsak olduğunu fark ediyoruz.
    İşte bunlar hep Riemann toplamları. Neyse işte sonuç olarak integrali size adam gibi anlatmadıklarından dolayı size zor geliyor. Yoksa 4 işlem gibi bir işlem.

Tam bir üniversite hocası gibi anlatıyor tüm konuları yani dinlenir bence. Yavaş ve hızlı olmak göreceli kavramlardır. Yeterli olmayan şey sizin zamanınızdır. Einstein'in özel görelilik yasası da zaten bunu söylüyor. Işık hızı hep aynıdır diyor. Hız değişmez yalnız, zaman değişebilir diyor. Yani arkadaşlar sizin zamanınız fena bükülmüş arkadaşlar. Bu arada madem o kadar övdün sen dinledin mi derseniz pek dinlemişliğim olmadı basit geldi bana ama mantığıyla anlattığını söyleyebilirim.

• Konu ahmet hoca olunca yazmadan edemedim. 2-3 den 15 civarına çıkardım net sayımı ve artık her soruyu yaparım diye bakıyorum hedefim full. Fiziği öğreneceğim diyorsanız en doğru adres Ahmet hocadır. MIT diploması var falan diyorlar eskiden ANAFEN dershanesinin de sahibiymiş sanırım. Baştan göüznüz korkmasın karışık başka birşey anlatıyor gibi geliyor ama adam işin dibine giriyor Ahmet hocadan öğrenirsen o konudan yanlış yapma ihtimalin yok.
    http://www.vitaminogretmen.com/videolar/video-detay/223
    http://www.vitaminegitim.com/vittrin/vitt-detay/universiteye-hazirlik---tum-fizik-dr.-ahmet-nuri-akay?purchaseItemId=eaf90b2a77e2709638a4e38824bf81a3

Hepinize
    Başarılar :)

• valla ben bi kirchoff u dinlemiştim başka yoldan çözdü hoca daha zahmetsiz bir yol ben o yolu kullanıyorum arkadaşlar o konuda çook faydası oldu.
  • 5 dakika ileriye alın arkadaşlar beklemesi zor oluyorsa. Bir soruda 8 tane soru sorduğunu gördüm adamın.

Bir soruda konunun tamamını anlattı.
  • kirchoff metodunu dogru analatan tek hoca

çok iyi ben ünideyim

ahmet hocayı oneririm.

khan da iyi bir kaynak ama ingilizcedir. altyazı da var.
  • .

• .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.