Şimdi Ara

'AHŞAP'TAN (MDF) DOWNLOAD PC YAPIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
7.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli download yapıyorsanız, benim gibi en ufacık fan sesinden bile rahatsız olmaya başladıysanız size de bir download pc şart

En 20 cm
    Boy 30 cm
    Genişlik 10 cm

Ben kendi "download PC" mi olabildiğince ufak yapmaya çalıştığımdan kasasını tamamiyle kendim imal ettim. Patenti bana aittir Kasa imal etmek diyincede metal malzemeyi işleme gibi bir lüxüm olmadığından ana madde olarak MDF'yi tercih ettim. Bu arada kasayı çok daha ufak imal edebilirdim ki daha sonra edicem de...

Öncelikle download pc nedir?
    Ekran kartını neredeyse hiç kullanmadığınız, ses kartının olmadığı, ısınmayan, sessiz olan, evdeki ağınıza sürekli bağlı olan ve gerektiğinde uzaktan kontrol edebildiğiniz düşük güç tüketen bir PC dir.
    Tamamiyle ismini ben türettim. Bir gece gene pc mi download yapmak için açık bıraktığımda uyumaya çalışırken "artık download pc yapmak istiyorum" dedim ve adı öyle kaldı. Nası ama isim güzel di mi?

Her neyse bu download pc de ne yapacağımız belli, o zaman seçeceğimiz donanımlar da belli.
    1- En küçük boyutta bir anakart (ben ekonomik bir çözüm ürettim o nedenle hurdalığımı karıştırdım ve neyazıkki atx bir anakart buldum.)
    2- En azından PIII 650 ve aşağısında bir MHZ hızına sahip işlemci.(burada 650 Mhz den yukarısınıda kullanabilrsiniz ama ben fansız bir soğutma çözümü düşündüm)
    3- En az 256 ama önerilen 512 MB RAM
    4- Bazen mecbur kalırsanız kullanacağınız ekran kartı, 32MB falan.(On board bulabilirseniz süpper olur benim anakartta ses kartı dahi yoktu...)
    5- 125 - 200 watt arası bir güç kaynağı( biliyorum günümüzde ucuza en düşük 280 watt everest var ben gene hurdamdan 185 watt buldum ama yeni everest 280 watt daha az ısınacaktır).
    6- En azından 40 GB HDD, veri depolaması anlıkda olsa olacağından ne kadar çok o kadar iyi. (Ben hurdalığımdan 80 GB buldum niye attıysam)
    7- Herhangi bir kasadan sökebileceğiniz Power tuşu. (elektronikçilerde bulabilirseniz bulun ben hurdalığımdan bir kasadan söktüm)
    8- 8 cm lik yarım devir döndüreceğimiz bir fan. (oldukça sessiz...)

YAPIM AŞAMASI
    (Yardımlarından dolayı HÜZEYİN HOCAM'a teşekkür etmeyi bir borç bilirim, eli çok düzgündür :) )

Kasamızın ana bileşenleri. PIII 600c - 512 MB SD RAM - 32 MB EKRAN KARTI - ETHERNET KARTI - PIII ANAKART

Öncelikle bilgisayarda tasarlayıp çizmiş olduğum kasa projemizi önümüze alıyoruz ve ilk olarak kasamızın anakart aynasını ve diğer bileşenlerin bağlantı yuvalarını ince bir mdf parçasına kesmek üzere çiziyoruz.
    Benim çizdiğim projeye göre buradan başlamak en akıllıca olanıydı.

Daha sonra çizdiğimiz ince mdf mizi gerekli olan yerden kesiyoruz.

Daha sonra kestiğimiz kasamızın arka kısmını oyma işlemine girişiyoruz.

Tabi bu arada PSU yu kasaya yerden kazanmak için direk çıplak monte edeceğimizden PSU yu söküyoruz. Burada lehim işleride sözkonusu.
    Kabloları sökmeden evvel tekrar leyimlerken başınızın ağrımaması için benim gibi hangi kablonun nerede olduğunu gösteren ufak bir tablo yapabilirsiniz.

Ayrıca elimizdeki PCI ve VGA kartımızın kasaya monte olan kısımları kasamıza büyük geliyor ve kesmek zorunda kalıyoruz. Çünkü tasarladığımız kasamız çok ince.
    Hatta 1.5 cm daha ince olacaktı ama son anda yaptığımız bir kesim hatası yüzünden 1.5 cm daha tombul bir kasa yapmak zorunda kaldık.

Daha sonrasında kasamızın anakartı monte edeceğimiz taban kısmını daha kalın bir MDF den kesip üzerlerine anakartımızın deliklerine vida yuvaları yerleştiriyoruz.
    Tabandaki MDF parçamıza anakartın aynasının oturacağı ince mdf için yuva yapıyoruz. Bunu diğer 2 kenar içinde yapıyoruz. Yani aynanın üstünde bulunduğu mdf yi sürgülü yapıyoruz.

Kasamızın diğer kısımlarınıda kesip oturttuktan sonra kasamızın tavan kısmının vidalanacağı yerlerin yuvasını hazırlıyoruz. ANcak burası baya bi orjinal. Vida yuvalarını bildiğiniz anakart vida yuvalarında kullanılan malzeme ile yaptık. Tek yaptığımız ince uçlu bir matkap ile kalın mdf ti delmek ve içersine vida yuvasını sokmak oldu. Dibinede birazcık yapıştırıcı sürdük.

VE son olarak ta kasamızın üst kapağına yani tavana söktüğümüz PSU yu ve HDD yi monte ediyoruz. (resimi HDD montelenmişken çekmemişim)
    Kasamızın ön yüzündeki POWER tuşunu oyduğumuz yere yapıştırıyoruz. Ve 8cm lik fanımızı da kasaya monte ediyoruz.
    Dikkat ederseniz PSU nun denk geldiği yer fana yakın. PSU nun güç aldığı soket PSU dan biraz uzak kalıyor tabi .
    Fan yarım devir çalışmaktadır. İşlemcinin hizasında üstünde ise HDD montelenmiştir.

Ve kasamız artık kenarları ovalleştirilip(özel bir keskisi var) ahşap boyama için hazır Annem bu konuda süper ama bu ilk ahşap kasam ve işçiliğin daha iyi olduğu bir kasa yapıp ona ahşap boyama yaptırtmayı düşünüyorum.

KASA 2 AYDIR 24 SAAT ÇALIŞMAKTADIR. AĞ BAĞLANTISI İLE UZAKTAN YÖNETİLEREK KULLANILMAKTADIR, YANİ KASA MONİTÖRE BAĞLI DEĞİL ve HİÇ BİR ISINMA SORUNU YAŞANMAMAKTADIR

Sizinde anladığınız üzere ekran kartı sadece windows kurulurken gerekmektedir.

CİHAZA GİREN 2 KABLO BULUNMAKTADIR
    1- Power kablosu
    2- Ethernet Kablosu

Umarım çalışmamı beyenmişsinizdir, o tatlı dilli yorumlarınızı eksik etmeyin , Herkese iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 12 Nisan 2009; 17:32:18 >

• Çok zahmetli bir çalışma olmuş ama değmiş:)
  • kardeş eline sağlık süper olmuş güle güle kullan.bu arada sendeki hurdalıkla bilgsayar dükkanı açılırmış :D
  • Birşey dikkatimi çekti.220V girişinden,PSU'ya kadar giden kablo çok ince.En azından 1.5mm'lik çok telli bi iletken kullan.
  • Yorumlar için teşekürler arkadaşlar.

quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

Birşey dikkatimi çekti.220V girişinden,PSU'ya kadar giden kablo çok ince.En azından 1.5mm'lik çok telli bi iletken kullan.

Tahminimce yanlış kabloyu gördünüz, zaten resimlerde de o kablo iyi gözükmüyor. PSU ya giden 220v kablo normal PSU da ne kullanıldıysa odur. Hatta ucuna ben ek yapmak zorunda kaldım aynı kalınlıkta kablo ile. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 12 Nisan 2009; 16:04:56 >
  • Pardon Buzzer ile karıştırmışım.
  • Güzel olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel yapım pc masası
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel olmuş.
  • Güzel olmuş. Yanlzı 1 sorum olacak. Bu kadar yavaş sistemden dosyaları alması uzun sürmüyor mu? Onuda ağ üzerinden mi aktarıyorsunuz kullandığınız pc'ye?
  • quote:

Orjinalden alıntı: skylineGTR_34

Güzel olmuş. Yanlzı 1 sorum olacak. Bu kadar yavaş sistemden dosyaları alması uzun sürmüyor mu? Onuda ağ üzerinden mi aktarıyorsunuz kullandığınız pc'ye?

Eğer sözkonusu korkunuz veri aktarımdaki hız ise burada söz konusu olan kriter HDD ve ethernet bağlantı hızımız. Çünkü PIII bir işlemciyi bırakın PII ler dahi veri aktarımında bu sistemde dar boğaz olmazlar. Bir diğer darboğaz yaşadığımız yer ise ethernet olabilir ki evet bu bağlantımız darboğaz yaratıyor ama ciddi anlamda az... Fakat sizde biliyorsunuz ki 100mbps bir ethernet ağda oldukça iyi veri aktarımı başarısına sahiptir. Bu nedenle veri aktarımı oldukça hızlı. Eğer kasa içersindeki Hard Disklerinizin birbirine veri aktarım hızı ile kıyaslarsanız ancak yavaşlığı hissedebilirsiniz. Ki ona rağmen kasa içersindeki HDD lerinizin birbirine veri aktarım hızına bile oldukça yakın değerler alıyorum.

BU arada elbette ki verileri ethernetten alıyorum. 12GB lık bir oyunu USB 1.0 bağlantısından ext. hdd. yi bağlayıp almak 1 gününüzü alacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 12 Nisan 2009; 17:42:21 >

• Micro-ATX bir bord kullansaydın ve ekrankartı + etherneti onboard olsaydı işin daha kolay olurdu...
    Neyse bundan sonraki projende yaparsın...
    Aslında benim bi projem var ahşap kasa olarak ama 5 mm lik MDF kullanmayı planlıyorum...
    Elimde 10 mm lik MDF var fakat hem ağır olacaktır hemde kaba olacaktır...
  • bende aynı ses sorunundan muzdaripim ,bnde bitane şu küçük ucuz nettoplardan almayı düşünüyorum 400'e flan
  • walla güzel çalışma.
    Biz Türkler Yaparızda Gırtlağımıza dayanmadan bir sorun asla çözüm üretmeyiz
  • merhaba çalışman güzelmiş ama bir sorum olucak..

ağ bağlantısı üzerinden nasıl kontrol ediyorsun ve programların nelerdir yazarsan iyi olur bende yapmak istiyorumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercn7

merhaba çalışman güzelmiş ama bir sorum olucak..

ağ bağlantısı üzerinden nasıl kontrol ediyorsun ve programların nelerdir yazarsan iyi olur bende yapmak istiyorumda

al benden de okadar bende bu soruların cevabını ıstıyorum guzel calısma olmus bu arada download ıcın ıdeal ve yeterli kolay gelsin.
  • banada böyle parcalar lazım :P elinde olan varmı yoksa gidip pc toplicam download için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GetLucky -- 13 Nisan 2009; 23:58:21 >
  • bende bunun bir benzerini yapıyorum diğer odadaki bir bilgisayar üzerinden işlemleri hallediyorum. RADMİN diye bir program var. diğer bilgisayarın masaüstünü ekranınıza getiroyr tam ekran bile olyuor. İster dosyaları çekin program aracılığıyla isterseni direkt müzik dinleyin.
    Bu arada bu mdf den kasa yapma işi beni heyecanlandırdı. Marangozlar bu işle pek uğraşmıyor bildiğim kadarıyla acaba çizsek bauhaus da fln keserler mi
  • sade ve küçük güzel olmuş ....
  • sade duruyor,ancak görselliğe de önem verseydin keşke.
    download bilgsayarı için çok bile,emeğe saygı,tebrikler.
  • Güzel Bi kırmızıya boaysan daha güzeL olmaz mı:)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.