Şimdi Ara

Aiesec Adana memnuniyetsizliğim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Size geçtiğimiz yaz başımdan geçen bir olayı anlatıcam. Ben makine mühendisliği okuyorum malesef geçen sene aiesec diye bir kuruluş ile karşılaştım.Neymiş ne değilmiş derken yurt dışına öğrenci gönderdiklerini öğrendim ve gidelim o zaman dedim.

Neyse başvuruları yaptık romanya ve sırbistan ile mülakata girdim romanyadan olumlu cevap aldım ve seçildim. (dil durumunuza göre seçiyorlar işte yeterli misiniz değil misiniz falan). Tabi bunları hep aiesec adana şubesi ile birlikte yürütüyoruz. Diğer gün aradılar aiesec adana şubesinden dediler 550 lira ödeme yapman lazım dedim tamam. Çünkü bu ücret verilmesi gerekiyor başvurunuzun onaylanması durumunda. Tamam dedik yatırdık parayı sıra vize işlemlerine geldi aaaa parayı alana kadar her gün sabah akşam görüştüğüm aiesec yetkilileri kayboldu bir anda. Mesaj atıyorum dönüş yapacağız deyip dönmüyorlar yeri geliyor mesajı görüldü de bile bıraktıkları zamanlar oluyor. Her yıl şu kadar adam eşliyoruz diye övünen ekip vize başvurusunun bile nasıl yapıldığından habersiz bilmiyoruz deyip işin içinden çıkıyorlar parayı indirdiler sonuçta bir de sözleşme imzaladık ki artık umurlarında değiliz. Dedim demek ki herşey parayı alana kadarmış. Neyse ben bir türlü kendi imkanlarımla araştırarak vize başvurumu yaptım randevumu aldım evrakları aldım ve gittim Ankara ya. Sabah 10.00 civarı randevum vardı girdim vezneye veznedeki adam baktı evraklara herşey tamam da aiesec adana dan ıslak imzalı belgen eksik ??? Hııı ??? Ne belgesi ?? Bana kimse belge vermedi ??? Adam diyor vize harcı ödememen için o belge lazım herkes getirdi ama sende yok o yüzden 80 EURO ödeyeceksin. Peki dedim ödedim neyse vizeyi aldım. Bu arada da istanbul aiesec ten arkadaşlarım var onlar da romanya vizesi alıcak ve o belgeyi ist. aiesec herkese vermiş ve kimse harç ödememiş. Aradım aiesec adanayı dedim böyle böyle bir belge varmış. Aldığım yanıt aynen şu oldu ''Ne belgesi ya? Bizim öyle bir belgeden haberimiz yok!'' Ve devamında kendilerini şu şekilde savundular bize bu zamana kadar böyle bir belge lazım olmadı. O zaman bu zamana kadar insanlara boşuna vize harcı ödettiniz? her neyse ben o belgeleri yine adana ve bursadan gelecek arkadaşlara da gösterdim dedim bu belgeden alın harç ödemeyeceksiniz ve dediğim gibi ödemediler araya kaynayan bir tek ben oldum bu aiesec adana nın iş bilmezliği yüzünden.

Yine neyse dedik canımız sağ olsun bari yaz güzel geçecek yurt dışı falan heyecanlıyız. Gitme günü geldi çattı (tabi bu zamana kadar aiesec adana dan ses seda yok vize aldın mı alamadın mı naptın gidiyor musun hiç umurlarında değilsin abi parayı aldı sözleşmeyi imzalattı eşleşme resmi olarak tamamlandı kafa rahat onlarda sen kimsenin umru değilsin). Sabah 10.30 uçağımız var bindik bükreş e indik sağ salim. Bizim projemiz de sibiu da. Bekliyoruz havalimanı çıkışında ki birisi gelip de bizi alıcak. Bekle yok bekle yok bi mesaj attık ki ohhoo adamlar sibiu dayız siz kendiniz geleceksiniz demesin mi. Normalde olması gereken aiesec bükreş in bizi karşılayıp sibiu tren istasyonuna bırakmasıdır. Ulan abi ona da tamam dedik aldık otobüs kartımızı tren istasyonuna giden otobüsü bulduk bindik ve istasyondayız. Treni de bulduk biletimizi aldık 300 km lik yolu 6 bucuk saatte gittikten sonra sibiu ya ulaştık. Allah razı olsun karşıladılar biz onu da beklemiyorduk artık.

Abi bak bize sibiu yu öyle bir anlattılar ki işte bilmem kaç yılı avrupa kültür başkenti şurası böyle burası böyle giden bi daha gitmek istiyor falan abi biz bi indik sibiuya. Dedim ki biz yanlış yere geldik çocuklar geri dönelim. Yemin ediyorum kasaba dan farksız. Arkadaşlar insan ilk defa yurt dışına çıkacak olunca ve bu kadar da ballandıra ballandıra aiesec adana yetkilileri anlatınca (parayı alana kadar anlattılar tabi) insanın ister istemez beklentisi ya da hayal ettikleri biraz farklı oluyor. Trenden iner inmez o hayal kırıklığını bir yaşadık. Keşke tek sıkıntımız şehir olsaymış. Bizi bi yurda götürdüler ( ki yurt demeye bin şahit ister şu filmlerde gördüğünüz hapishanelerdeki hüclereden farksızdı bir tek fareleri eksikti) Bize aiesec adana nın anlattığı yurtlar gayet modern ve temiz sağlıklı hijyenik mekanlardı. Abi yurtta yataklarda temiz çarşaf yoktu ya. Çamaşır makinesi, mutfak, buz dolabı bunlar hikaye hiç bişe yok lan yok vallahi yok ya bir yere köşeye 4 lü ocak koymuşlar adına da MUTFAK demişler peh!!. Abi neyse o geceyi geçirdik hava sıcak terliyiz duş alıcam bir gittim ki banyoya 8 adet duş kabini var sadece 2 tanesinin muslukları çalışıyor ve insanlar sırada bekliyor. Ha bu arada bize projelerın max 20-25 kişiden oluştuğu söylendi ve her ülkeden de max 3 kişinin katıldığı söylendi. Abi biz projede 90 kişiydik ve 45 tane mısırlı vardı. Şaka değil gerçek. Ben de inanamadım zaten. Odama bilin bakalım kaç tane mısırlı geldi. 3 mısırlı ile aynı odada kaldım ve aralarında sürekli arapça konuştular ( neyse bu aiesec adananın suçu değil fazla üstelemeyim o mısırlıların ayıbı tabi). Neyse gittim odamı değiştirin ben memnun değilim dedim olmaz dediler. niye dedim yer yok diyorlar. hepsini aiesec adana yetkililerine anlattım. Anlattım hatta avrupa kültür başkenti diye yağlandıra ballandıra anlattıkları şehrin köyden farksız olduğunu söyledim aiesec adana dan aldığım cevap; '' alışırsın ya öyle değildir :) :) :) '' ne gülüyorsun ulan çok mu komik de gülüyorsun sen bu duruma? Tabi parayı aldılar gülerler abi. Odama bir dolap vermişler ben o dolabı çöpe bile atmam arkadaşlar fotoğrafını da koyucam ağlarsınız ya kapılar kapanmıyor toskaba kilit ile kitliyorlar.

Yazımda sonlara yaklaşıyorum artık. Neyse 3. gün sabah topladılar bizi işte şu şekilde çalışacağız şu olacak bu olacak falan bize demesinler mi yarın sabah herkes otobusle şu üniversteye gelecek. Ulan önce bi yolu göstereydiniz ? Kimse yer yön bilmiyor hangi otobüs bilmiyor ilk gün hep birlikte gideydik? Tabi 20 kişi yerine bulduğunu getir yapıp 90 kişi alınca insanları ordan oraya taşımak zor haklılar aslında demi (!). 4.gün yurtta su yok. Bildiğin su yok ya avrupa kültür başkentinde o derme çatma yurtta su yok abi hava sıcak insanlar günde iki kez duş alıyordu artık alamıyorlar çünkü su yok. 1 gün 2 gün su yok. Dedim ben gidiyorum abi beni tek bir Allahın kulu tutamaz buralarda.Aradim evi ben geliyorum dedim biletimi aldım ve oradaki aiesec sibiu yetkilisine mesaj attım ben gidiyorum dedim ve kız bana cevap bile vermedi. Böyle de sorumsuzlardı.

Tamam döndük Türkiye ye geldim adanaya aiesec adana başladı beni azarlamaya vay efendim kendi kafama göre dönemezmişim de ortada bir sözleşme varmış da. Dedim ki ben sözleşme falan bilmem ben o çöp yuvasında 1 gün daha duramazdım. Bana ne dese beğenirsiniz; '' Senin beğenmediğin şehir bilmem kaç yılının avrupa kültür başkenti seçildi'' ulan sen mi gittin ben mi gittim bu şehre de bu güzellikleri göremedim ben ? Gitmiş gibi bana artistlik yapıyorsun ? Arada bir kaç küfür de ettim tabi ki buraya yazmayacağım.

ahh kafam aahh aiesec adana ile ukraynaya giden bir abimin şu sözünü keşke dinleseydim; '' Olum ben gittim gittiğime gideceğime pişman oldum hayatımın en lanet 1 haftasıydı aklın varsa bulaşma onlara!'' Malesef sözleşmeyi imzalamıştım artık :(

Sonuç olarak tazminat dedikleri parayı da sözleşme gereği ödedim ve aiesec adana ile romanya maceram berbat bir şekilde sonlandı. Benim size söyleyeceklerim eğer ki aiesec ile bir iş yapıcaksanız hele kı bu şube adana şubesi ise attığınız adımları 40 kere düşünün size paslı demiri altın diye öyle güzel yuttururlar ki.

Şimdi bu yazının altına aiesec üyeleri/çalışanları gelip ben aiesec i kötülediğim için bana kızacaklar sitem edicekler veyahutta aiesec ile gerçekten de güzel şehirlere gidip güzel anılar yaşayanlar olacaktır onlar da buraya gelip ''Ben gittim şöyleydi kardeşim sana kötüsü denk geldiyse napalım !!'' diyenler olacaktır. Lütfen benim sözüm size değil aiesec adana yetkililerinedir ve bu şube ile biryerlere gitmeyi düşünen arkadaşlaradır.

Ha bi de şunu söyleyim siz ne zaman ki başvuru yapacak olsanız işte ben fransa portekiz ispanya vb batı avrupa ülkelerine gitmek istiyorum deseniz size diyecekleri söz '' Yaa onlar video istiyorlar çok seçici oluyorlar şansın az gel seni biz romanya ukrayna mısıra gönderelim''. Neden biliyor musunuz ? Uğraşmak istemiyorlar tek dertleri parayı alıp şubeleri adına bir eşleşme daha yapmış olmak. Siz kimsenin umrunda değilsiniz onlar sadece kendi aralarında rekabet halindeler. Bakın facebook volunteer sayfalarına ya da gidenlere %60 ı nı mısıra göndermişler geri kalan %40 da romanya ukrayna bulgaristan yunanistan falan falan. Ben o kadar araştırdım daha Türkiye den ispanyaya gittim ingiltereye gittim kanada ya gittim diyenini görmedim de duymadım da. Bunları bir düşünün dostlarım hepsi benden size tavsiye dinlersiniz dinlemezsiniz o artık sizin bileceğiniz iş. İlla ki ben gidicem dersen de kimse tutamaz tabi :). Kim ki bu yazımı sonuna kadar sabırla okudu teşekkür ediyorum. Ben sayısal öğrencisiyim imla hataları yapmışımdır illaki affola kendinize dikkat edin a dostlar.

fotoğrafları ekliyorum

Aiesec Adana memnuniyetsizliğim ! Aiesec Adana memnuniyetsizliğim ! Aiesec Adana memnuniyetsizliğim !

• Sonuna kadar okudum. Memnuniyetsizlik değil resmen rezillik. Nitelikli dolandırıcılık.
  • Hocam beklentileri yüksek tutman hatalı senin. Romanya yani en nihayetinde, Çavuşeskudan kurtulduktan sonra AB'ye girdiler de biraz toparladılar, bir çok alanda TR'den çok çok geri bir ülke. Onun dışında Aisec zaten bir çok konuda mimli bir oluşum. Erasmus stajını deneseydin keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paptes -- 19 Ekim 2017; 22:8:7 >
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    Malesef
  • paptes kullanıcısına yanıt
    Kardeş sıkıntı romanyanın nasıl biryer olduğu değil ki sıkıntı aiesec adananın bunu ballandıra ballandıra anlatması ve ben döndüğümde bana sahip çıkmayarak benden tazmınat istemesi ve tüm aiesec yetkililerinin sorumsuz davranışları
  • Hocam şikayetvardan başka bimer cimer ne varsa yaz bunu. Hoplatırlar bu çakalları
  • Bence gitmeden önce iyi araştırmadığın için çok fazla zarar etmişsin. Kurumun da yanlışları var tabi ki ancak parayı verip tüm sorumlulukları kuruma yüklemek de akıllı bir bireyin yapacağı iş değil.
  • cmea06 kullanıcısına yanıt
    Parayı verip tüm sorumlulukları onlara yüklerim çünkü bunu kendileri söylüyor her adiminizi takip ediyoruz en küçük problemde çözümü biz buluyoruz diye kendilerini pohpohluyorlar
  • Joe.Joe kullanıcısına yanıt
    Hani bi söz var ya senle düşman bile olmam diye işte ben de o durumdayım canımı çok sıktılar Allah larından bulsunlar daha fazla uğraşmak istemiyorum
  • geçmiş olsun üzücü bir durum. en azından romanya'yı gezseydin dönmeden.
  • Valla o psikoloji ile romanyadan da aiesecten de hepsinden nefret ettim tek isteğim bir an önce Türkiye ye dönmekti
  • Oha bildiğin dolandırıcılık bu

Bir tanıdığım aiesec sayesinde İsveç'de iş bulmuştu 10 yıl olmuştur demek ki bozmuşlar

Googledan 1 verip yorum bırakalım nette arayan ne mal olduklarını bilsin
    https://www.google.com.tr/search?client=ucweb-b&channel=sb&q=AIESEC+Adana+Ofisi+Seyhan/Adana&ludocid=2490438057514346107&ibp=gwp;0,7&lqi=CgZhaWVzZWMiA4gBAQ&sa=X&ved=0ahUKEwjNn7bWyP_WAhVBJJoKHeRAC7IQvS4IQzAF&biw=800&bih=1159

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 20 Ekim 2017; 19:02:13 >

• elonardo kullanıcısına yanıt
    Ya bozdular mı bozmadılar mı bilmiyorum ama aiesec adana ile iş yapılmaz yani böyle sorumsuzluk görmedim ben belki başka şubeleri iyi çalışıyordur iyi yerlere gönderiyordur bilemiyorum benim sözüm aiesec adana için hocam.
  • 1. Böyle yerleri çok arıyor musunuz bulmak için ?
    2. Romanya gitmek nedir ?

Para yok,vizyonsuzluk var. Sonuç olarak, normal bir durum.
  • ooellerhavaya O kullanıcısına yanıt
    Ver bana 10 bin lira gideyim amerikaya param yoksa vizyonsuz mu olunuyor? Şu konuşma şeklini bi düzelt sen önce. Burda eleştirmen gereken nokta benim nereye gittiğim değil insanların sorumsuzlukları. Ayrıca sen romanyayı bir de aiesec yetkililerine sor. Sana öyle bir anlatırlar ki şimdi bilet alır gidersin
  • calıskan2144 C kullanıcısına yanıt
    10 K parayla Amerika nasıl gidiyorsun ?

Paran yoksa gitmeyeceksin! Sonuç belli üzgünüm göz göre göre kendi elinizle kendinizi yakıyorsunuz.
    senle tartışmicam kardeşim sen istediğin kadar parayla istediğin ülkeye git
    Sana ne yahu adamın nereye gittiğinden ne yaptığından? Adam bütçesine en uygun şekilde avrupaya gitmeye çalışmış. gitmiş de. burada adamın suçu iyi araştırmamak olabilir en fazla.

Gören de monaco dan monte carlo ya uçağıyla giderken viski yudumlayıp bize yorum atıyor sanacak.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    O zaman böyle ağlar. Mesela benim param yok ben gitmiyorum. 80 bin olsa Amerika'ya gitmeyi deneyecektim. Bu arada abim gittiği için bir çok şirketi biliyorum ve konuya hakimim ki bende gidecek olduğum için araştırıyordum. Herkesin bildiği bu işi layığı ile yapan. Yasal sorumluluklarının farkında şirketler var. Öyle elde avuçta iki kuruş parayla olacak işler değil! Ucuz etin yahnisi'de bu kadar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooellerhavaya -- 25 Ekim 2017; 19:45:36 >
    Ulan sanane ben gitmek istedim gittim hala işin para boyutundasın burda konu para bütçe ülke değil sen okuma gıtlığı çeken bir insansın yazık sana.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.