Şimdi Ara

AIESEC Hakkında ne biliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
14.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AIESEC Hakkında ne biliyorsunuz? nedir? katılan var mı?

• Merhaba,

Ben 2010 yılının Ekim ayında AIESEC'e başladım. Ben de Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenciyim. Mezun olmak üzereyim ve hala AIESEC'e devam ediyorum. Şuan İstanbul'da Genel Merkez bünyesinde görev yapıyorum.

Kısaca bahsedeyim:

Dünyada 113 ülkede faaliyet gösteriyor. 1948 yılında kurulmuş. Türkiye'de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir'de şubeleri var. Ayrıca KKTC'de Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde de bir şube var.
    Kâr amacı gütmeyen, politika dışı bir kurum. Vizyonu ise toplumlar arası kültürel etkileşimi artırarak dünya barışına katkı sağlamak.

Öğrenciler gönüllü olarak çalışıyor. Yıl içerisinde dünyada yaklaşık 470 konferans gerçekleştiriyor. Üyelerine 20.000 liderlik fırsatı sunuyor. Ayrıca birçok uluslararası proje gerçekleştiriyor. Bu proje ve organizasyonların üyeler katkısı ise iş hayatının bir similasyonu gibi çalışılması. Üyeler organizasyonel yeteneklerini geliştiriyor, takım üyeliği ve ardından takım liderliği yapıyor. Aldıkları eğitimlerle kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Ayrıca uygulanan Üye Eğitim Sistemi, Liderlik Programı ve Ulusal Yetkinlik Modeli ile profesyonel anlamda yetişiyorlar. AIESEC şubelerinin ve Genel Merkezi'nin yöneticileri her yıl değişiyor. Yani bu yıl üyeliğe başlayan bir öğrenci önümüzdeki yıl Yönetim Kurulu Üyesi, Başkanı ya da Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi olabiliyor. Böylece Türkiye'deki yaklaşık 1000 üyeyi yönetmek gibi büyük bir kariyer fırsatı da elde etmiş oluyorlar.

Uluslararasılık açısından üyeler istedikleri uluslararası kongreye katılım sağlayıp networklerini genişletebiliyor ve dillerini geliştirebiliyorlar. Ayrıca yurtdışındaki bir şubenin Genel Merkezi'nde de Yönetim Kurulu üyesi olma imkanları var.

Bu öğrencilerin ne yaptığına gelecek olursak;

Yurtdışından Türkiye'ye; Türkiye'den de yurtdışına stajyer alıp gönderiyorlar. Stajyerlere 2 seçenek sunuluyor:

1)Sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışabiliyorlar. Böylece farklı bir ülkeden dünyanın farklı yerlerinden gelen insanlarla bir arada çalışmış, onların dillerini, kültürlerini tanımış oluyorlar. Aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğu için gittikleri ülkenin toplumuna fayda sağlamış oluyorlar. İngilizcelerini geliştirmek isteyen, tatilini yurtdışında geçirmek isteyen, yabancı arkadaşlar edinmek isteyen öğrenciler bunu tercih ediyor.

2) Öğrenci veya yeni mezunlar (en fazla 2 yıllık mezunlar) okudukları bölüme göre bir firmada tam zamanlı ve maaşlı staj yapabiliyorlar. Yani İşletme okuyan biri; bir firmada Pazarlama, Satış, Pazar Araştırması, Denetim, Vergilendirme, Uluslararası Ticaret gibi konularda faaliyet gösteren departmanında çalışıyor ya da bir Bilgisayar Mühendisi yazılım geliştirme departmanında çalışabiliyor. Çok istek olmasına rağmen her bölüm bu programa katılamıyor. Ayrıntılarhttp://internship.aiesec.org.tr/ adresinde var.
    Bu stajı tercih edenler genelde mezun olmak üzere olan ya da yeni mezunlar. CV'lerine yurtdışında iş tecrübesi olarak bunu yazabiliyorlar. Hatta yurtdışında çalıştığı firmadan teklif alıp da orada devam eden örnekler de var, bu örnekler arasında Microsoft'tan tutun DHL, Electrolux gibi firmaları sayabiliriz. Türkiye'ye dönenler için de iyi bir referans oluşturuyor.

Biraz uzun anlattım açıklayıcı olabilmek için. Umarım sizi yormamışımdır.

Son olarak belirtmem gerekir ki;
    AIESEC yılda 2 kez üye çekimi süreci gerçekleştiriyor ve yine yılda 2 kez yurtdışı stajı için sınav yapıyor: Kasım ve Mart aylarında.
    Kasım ayı üye çekimi süreci geçen hafta bitti fakat Yurtdışı Staj Sınavı 11 Kasım 2012'de son kayıt tarihi ise 10 KASIM. İlgilenenler bulundukları ildeki AIESEC şubesi ile iletişime geçebilir.

Başka sorunuz olursa cevaplayabilirim :D

Not: İsmim Tuğba

• Merhaba, dün yemek yerken bir arkadaş gelip AIESEC'i tanıttı, yalnız ben konuşmaya çok sonradan girdiğim için en sonunu (yurtdışı sosyal projelerden bahsediyordu ) yakalayabildim. Öncelikle teşekkürler ayrıntılı açıklama için, bir kaç sorum olacak.

1) Yurtıdışı için yapılan sınav da sorulan soruların içeriği nedir?
    2) Yurtdışına CIP yani sosyal sorumluluk için gidilirse masrafları ve konaklamayı kim karşılıyor, konaklama nerede oluyor, ülkeyi kim seçiyor vs.?
    3) Bu Yönetim işi nasıl yürüyor? Yani ben Yurtdışı için sınava girdikten sonraki protokol nedir?

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DC's Joker

Merhaba, dün yemek yerken bir arkadaş gelip AIESEC'i tanıttı, yalnız ben konuşmaya çok sonradan girdiğim için en sonunu (yurtdışı sosyal projelerden bahsediyordu ) yakalayabildim. Öncelikle teşekkürler ayrıntılı açıklama için, bir kaç sorum olacak.

2) Yurtdışına CIP yani sosyal sorumluluk için gidilirse masrafları ve konaklamayı kim karşılıyor, konaklama nerede oluyor, ülkeyi kim seçiyor vs.?
    3) Bu Yönetim işi nasıl yürüyor? Yani ben Yurtdışı için sınava girdikten sonraki protokol nedir?

Şimdiden teşekkürler.

Sorular sadece dil seviyenizi ölçmek için İngilizce test şeklinde oluyor. İçeriğini biz de bilmiyoruz özel dil eğitim kurumları hazırlıyor. KPDS'ye benziyor diyebilirim. Online olarak gerçekleşiyor.

GCDP (Global Community Development Programme) Projeler için yurtdışına gitmek isteyen öğrencilere yönelik. Masrafları maalesef stajyerin kendisi karşılıyor. Çünkü AIESEC gönüllü bir kuruluş ve bu projeler de sosyal sorumluluk projesi. Ama devasa masraflar karşınıza çıkmayacağı gibi bazı projelerde konaklama ve bir öğün yemek karşılanıyor. Kısacası eşleştiğin projeye bağlı ;) Proje süresi ise 6 hafta ile 8 hafta arasında değişiyor.

Online sınavı geçersen sözlü mülakata alınıyorsun. GCDP için olan mülakat GIP'ye göre daha rahat diyebilirim. Mülakatı da geçtiğin takdirde Form Doldurma Seminer'ine katılmaya hak kazanıyorsun. Burada myaiesec.net sistemine bilgilerini giriyoruz. Ardından sen ve AIESEC tarafından senin için görevlendirilen üye sistemden projelere başvurular yapıyorsunuz (hangilerini tercih edersen) Kabul edildiğin proje ile eşleşiyorsun. Yurtdışına gittiğinde seni AIESEC şubesi üyeleri karşılıyor ve diğer ülkelerden gelen stajyerlerle ve AIESEC üyeleri ile takılıyorsun. Sıkıntı olursa sana yardımcı oluyorlar.

Rica ederim :))))))

• quote:

Orijinalden alıntı: alemonia_364

quote:

Orijinalden alıntı: DC's Joker

Merhaba, dün yemek yerken bir arkadaş gelip AIESEC'i tanıttı, yalnız ben konuşmaya çok sonradan girdiğim için en sonunu (yurtdışı sosyal projelerden bahsediyordu ) yakalayabildim. Öncelikle teşekkürler ayrıntılı açıklama için, bir kaç sorum olacak.

Şimdiden teşekkürler.

Sorular sadece dil seviyenizi ölçmek için İngilizce test şeklinde oluyor. İçeriğini biz de bilmiyoruz özel dil eğitim kurumları hazırlıyor. KPDS'ye benziyor diyebilirim. Online olarak gerçekleşiyor.

GCDP (Global Community Development Programme) Projeler için yurtdışına gitmek isteyen öğrencilere yönelik. Masrafları maalesef stajyerin kendisi karşılıyor. Çünkü AIESEC gönüllü bir kuruluş ve bu projeler de sosyal sorumluluk projesi. Ama devasa masraflar karşınıza çıkmayacağı gibi bazı projelerde konaklama ve bir öğün yemek karşılanıyor. Kısacası eşleştiğin projeye bağlı ;) Proje süresi ise 6 hafta ile 8 hafta arasında değişiyor.

Online sınavı geçersen sözlü mülakata alınıyorsun. GCDP için olan mülakat GIP'ye göre daha rahat diyebilirim. Mülakatı da geçtiğin takdirde Form Doldurma Seminer'ine katılmaya hak kazanıyorsun. Burada myaiesec.net sistemine bilgilerini giriyoruz. Ardından sen ve AIESEC tarafından senin için görevlendirilen üye sistemden projelere başvurular yapıyorsunuz (hangilerini tercih edersen) Kabul edildiğin proje ile eşleşiyorsun. Yurtdışına gittiğinde seni AIESEC şubesi üyeleri karşılıyor ve diğer ülkelerden gelen stajyerlerle ve AIESEC üyeleri ile takılıyorsun. Sıkıntı olursa sana yardımcı oluyorlar.

Rica ederim :))))))

Anladım, çok teşekkür ederim. Sanıyorum öbür dönem olana başvuracağım.

• uppp
  • sivri uç kullanıcısına yanıt
    Seni sömüren çöp bir kurum..
    Sen yabancı gezdir,havalimanından al her şeyi cebinden öde.
    Ha dersen param var kerizimde Ayçek sizin için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fallen Angel by A.C

Seni sömüren çöp bir kurum..
    Sen yabancı gezdir,havalimanından al her şeyi cebinden öde.
    Ha dersen param var kerizimde Ayçek sizin için
    Global volunteer de mi öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Konaklamayı karşılıyor dedikleri hapishaneden dönme ilkel yurtlar, giden çoğu kişi projelerini bırakıp saldım çayıra mevlam kayıra moduna giriyor, en azından giden arkadaşlarım öyle yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MağaraAdam -- 5 Mart 2019; 18:15:58 >
  • MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    Bende bu yaz 1.5 aylığına ukraynaya dil okulu projesine katılacağım. CV'ye + sağlaması amacıyla gidiyorum ve tabi yurtdısına çıkmamış olmam da gidip denemek istememi tetikledi. Arkadaşlarınız ortam hakkında bir şey dedi mi? Yani iş saatleri dışında neler yapılıyor? faaliyetler nasıl vs
  • Allah ondan razı olsun, elmanın yere düşmesini buldu, hamamda tasın yüzmesini de.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The Management kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlarım okul projesine katılmışlardı, 2 hafta kadar hafta içi her gün, günde 3-4 saat okuldalardı, 2. haftadan sonra herkes kafasına göre ayrılıp seyehate çıkmış, erken dönenler olmuş, faaliyetler hakkında bilgim yok, projeden projeye, ülkeden ülkeye değişir.

• sivri uç kullanıcısına yanıt
    Arkadaş üye olursan başına gelecekleri söylemiş. Artısı yok mu? Var bir çok yabancı ile tanışabilirsin, arkadaşlıklar kurabilirsin tabi departmanına da bağlı bu biraz. Global Volunteer işi ise biraz şans diyebilirim. Maalesef bazı ülkeler sadece daha fazla kişiye ulaşmak istiyor (Türkiye gibi.) ve kaliteden ödün veriyor. Gitmeyi düşünüyorsan çok iyi araştırma yapmalısın gerçekten katılımcılarına değer veren bir şehre git. Yoksa sana pazarlanan hayatının deneyimini yaşamayacaksın. Başka merak ettiğin bir şey var ise sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

Arkadaşlarım okul projesine katılmışlardı, 2 hafta kadar hafta içi her gün, günde 3-4 saat okuldalardı, 2. haftadan sonra herkes kafasına göre ayrılıp seyehate çıkmış, erken dönenler olmuş, faaliyetler hakkında bilgim yok, projeden projeye, ülkeden ülkeye değişir.
    teşekkür ediyorum
  • Boş beleş işler
  • 1 senelik tecrubeme dayanarak, üniversitesini 6 sene uzatıp leş gibi ilişkiler yaşayan insanların arasında olduğu bir grup olarak görüyorum. Eh tabi bu insanları atsalar iyi olur ama kimsenin umurunda dahi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka356 -- 6 Mart 2019; 10:37:20 >
  • Test

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.