Selamlar, 1 yıldan fazladır vertigo diye bilinen ama aslında çok az kişinin bildiği pppd denen bir dengesizlik hissi problemim var. 1 Hafta fena değilsem diğer 1 hafta sürekli yatmaya çalışıyorum rahatlamak için vs. böyle bir hastalık. 1 yıldan fazladır da çeşitli antidepresanlar kullanıyorum bastırmak için. Neyse aile hekimine gittim söyledim, tamam sevk edeyim dedi sisteme girdi vertigo yazdı galiba 5 10 dakika bekledik sonra sistem vertigo'yu kabul etmedi seni sevk etmedi dedi sorun yok şeklinde düzenlemiş geçmiş. Askerlik şeyi de onaylamış şimdi artık askerliği ne olarak yapmak istediğim formunu doldurmam gereken yerdeyim. Yahu ne kan aldı ne bir şey aldı ne saçma iş bu. Vertigo'dan sevk etmiyor ne demek hadi ben yine ara sıra iyiyim baş dönmesinden yürüyemeyen insan var her şekilde sevk etmesi gerekmiyor mu? Ne yapabilirim? Ya da en azından kanıma baksınlar bir sağlığıma baksınlar yani bu ne. Askerlik şubesine gidip anlatsam beni hastaneye yollarlar mı? Ve son sorum heyet ertesi yıla bırakma verirse 1 yıl beklemek zorunda mıyız? onu bozmanın bir imkanı var mı? Hani ben artık iyiyim 1 yıl beklememe gerek yok vs. gibi. çünkü muaf edilmek isterim ciddi anlamda durumum çok dengesiz fakat 1 yıl verirlerse de 1 yıl beklemek istemiyorum gidip bedelli medelli bir şekilde atlatırım diyebilir miyim? yoksa mecbur 1 yıl beklemem mi gerekecek. çünkü içimden bir ses 1 yıl ertelerler hastaneye gidersem diyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFormul -- 25 Aralık 2024; 14:4:29 > |
Aile Hekimi sevk etmedi, hiçbir test yapmadı. Ne yapmalıyım?
-
-
Öncelikle geçmiş olsun
Kısaca cevaplamamı isterseniz uğraşmadan gidip yapıp kurtulmanızı tavsiye ederim. Askerlik öncesi Vertigo problemini ben de dile getirmiştim aile hekimine, Vertigonun çok ileri boyutta heyet tarafından onaylı bir seviyede değilse askerliğe engel olmadığını söylemişti, muhtemelen sistemin reddetme sebebi de odur.
Kan tahlili, Muayene vs yapmıyor hekimler eğer yakın tarihte bir tahliliniz varsa (son bir yıl örneğin). Sadece açıp size konulan eski teşhislere, kan değerlerine falan bakıyorlar onaylayıp geçiyorlar. Anca son 2 yılda bir tahliliniz vs yoksa tahlil istiyorlar.
Askerlik şubesi ile gidip görüşmeniz belki sizi hastaneye sevk ettirip tekrar muayene ettirmelerini sağlayabilir ama %50 ihtimal problem yoktur, %50 ihtimal 1 yıl kontrol vereceklerdir toptan muaf ihtimali olduğunu hiç düşünmüyorum.
Bu arada PPPD teşhisini hangi hastanede, hangi bölümde koydurduğunuzu söylerseniz çok sevinirim nitekim ben bizim hastanelerde bulamadım bunu bilen, benzer şikayetlere sahip biri olarak bi ben de görünmek isterim (ciddi soruyorum)
-
askere alınnaca anca hastaneye gidersin bence tecrübem böyle söylüyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X