Şimdi Ara

Aile kullanımı için panelvan tarzı araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda ve internette konuyla ilgili birçok başlığı inceledim ancak yeterli bilgi bulamadım. Foruma üye oldum ve kendim sorayım dedim:

Aile için yeterli genişlikte ve içini kendim yaptırmak istediğim minibüs tarzı bir araç bakıyorum. İlk akla gelenler VW Caravelle ile Mercedes Viano oluyor. Biliyorsunuz bazıları VIP araç olarak geçiyor, fakat bu şekilde döşenmiş araçların bagaj kısımları çok küçük oluyor. Hatta bazılarına dev hoparlör koyuyorlar, bagaj bile olmuyor. Kısa-orta-uzun şeklinde üç tip var. Arka üçlü koltuk yatak olabiliyor, hem koltuk geriye yatıyor, hem de altından çekyat tarzı bir baza çıkıyor ve büyük yatak oluyor. Fakat koltuğu yatırınca bagaja doğru yatırıyorsunuz ve aslında bagajın bir bölümünü kullanmamanız lazım, yoksa koltuk yatmıyor. Bunun dışında, arkadaki karşılıklı koltuklar birbirine çok yakın oluyor, karşılıklı oturan insanların ayakları değiyor. En önemli kısmı da, bunların ikinci elleri 60-70 bin TL arasında değişiyor, bana göre çok pahalı. VIP şeklinde yaptırılmış olanların üzerine aşırı fark ekliyorlar, normalde taş çatlasa 15-20 bin TL tutan döşeme var ama adam 40 bin TL fark istiyor.

Bunları dikkate alarak ben de daha büyük ama hesaplı bir araç arayışına girdim. 3-4 yıllık ikinci eli 45-55 bin civarı olanlara bakıyorum. Ama bu tür araçlarda çok çeşit ve model farklılıkları var. Şunları tespit ettim:

Ford Transit, Fiat Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer, Renault Master.

Başka seçenek varsa bilmiyorum, ama bunlar fiyat açısından makul geldi. Aldıktan sonra döşeme yapılacağını da düşünürsek, içinin boş olması daha hesaplı geliyor. Bu modellerde içi boş seçenek çok bulunuyor. Böylece servis için falan kullanılan ve arkada bir sürü gereksiz koltuk olanlara ekstra para verilmemiş oluyor.

Nasıl kullanacağıma gelirsek: Ön yolcu koltuğunu iki kişilik yaptıracağım. Arka koltuklar: Şoför arkasında üçer kişilik karşılıklı koltuk olacak. En arkadaki üçlü koltuk bagajı engellemeyecek şekilde yatak olacak. Bagaj kısmında gerekirse küçük bir ocak, içinde günübirlik seyahatler için gereken birkaç şey olacak. Yani, şehir içinde de kullanılabilecek, aşırı büyük ve hantal olmayan, VIP araç ile karavan arasında bir şeye ihtiyacım var diyebilirim. Ara sıra uzun yol da yapılacak, belki yurtdışına da karayolu ile gidilecek. Buna göre yeterli bagaj boşluğu olması lazım. Bulunduğum bölge çok yokuşlu bir yer, yokuş inip çıkmakta fazla zorlanmaması lazım. Bir de motor sesinin rahatsız edici olmaması gerekiyor, buna göre sessiz bir model varsa, ya da bunun için alınabilecek önlemler varsa bilmek isterim.

Çok uzun yazdım ama, değerli tavsiyelerinizi bekliyorum. Tavsiyelerinizde aracın üretim yılı, alt modelleri vb gibi şeyler önemliyse belirtmenizi rica ederim. Konuya çok yabancı olduğum için her türlü bilgiye ihtiyacım var, daha önce otomobillerle ilgili hiçbir şey bilmiyordum, yeni yeni araştırıyorum. Son olarak: Vergi farkı, otoyoldan geçiş vb konularda minibüslerde trafik işlemleri farklı oluyormuş, bu konularda da en azından temel bilgi verebilecek birileri varsa memnun olurum. Teşekkürler şimdiden...

• Hocam kendi adıma konuşuyorum aslına bakarsanız güzel düşünce amma velakin istediğiniz araçlar orta sınıf ticari araçlar. Vergi farkı, otoyol kullanımı şeyleri sorun etmeseniz bile bu araçların yakıt tüketimi diğer binek araçlardan fazla olacaktır. Ayrıca aracın günübirlik kullanımı bence sorunlu olur, şehir içi park etme, dar alanlarladaki hareket kabiliyeti yetersiz gelecektir. Ama 2. araç olarak kullanıp sadece günübirlik tatiller, uzun yol için kullanıcam diyorsanız mantıklı. burda yine bir problem daha var ama. uzun yolda bu araçlar standart bir binek otomobilden hacim olarak önde olsada konfor olarak çok geride kalabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız akla ilk gelen araçlara caravelle ve viano yazmışsınız arkasından saydığıniz araçlar bunlardan tamamen farklı. Yani viano caravelle ile aynı olan araç renaultda master değil trafic veya fiat ducato değil scudo. Bu tarz araçlar otomobil olarak da geçebiliyor ve böylece ticarinin bazı dezavantajlarından da kurtulabilirsiniz. Bence aile kullanımı için uygun olan araçlar da bunlardır. Ticarinin dezavantajları konusunda da bilen biri yardımcı olacaktır muhakkak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fling -- 19 Nisan 2015; 16:10:04 >
  • 15-20 bin harcanan araçlara 30-40 fark istiyorlar çünkü onlar proje çizilip ona göre ekstra masraflar elde edilerek yapıyor.

Belki 20 bin tl döşeme maliyeti ama buna ek dolu masraf oluşuyor.
  • Renault Traffic tavsiye ederim. 2,0dci 115lik olanı yaklaşık 5000km avrupa yollarında kullandım. Uzun şase 9 koltuklu ve yeterince iyi bagajı vardı. Ayrıca yolcu konforu için, arabanın arka tarfında kalorifer sistemini ayarlanabilen 2 adet kumanda düğmesi vardı.
    Yakıtıda binek araba gibiydi 6Lt uzun yollarda. şehir içinde 8-9 kullanma bağlı olarak 10 litre. 6 Vites oldugundan uzun yolda çok tasaarufluydu
  • Vito olsa aileniz için hayat ne kadar kolay olur...
  •  Aile kullanımı için panelvan tarzı araç tavsiyesi

120'de giderken 2500 devirde
    140'da --2750devir
    150'de --3000Devir Devirin düşük olması güzel birşey yakıt tasarrufu sağlıyor :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mansur Şeftali kullanıcısına yanıt
    Hocam trafic yada master alin yakit tuketimi cok dusuk trafic uzun yol 6 lt civarinda yakiyor bende master var uzun yol 8 lt yakiyor ortalama hiz 120

• 2 yıldır karavanla ilgili siteleri izliyorum, takip ediyorum..18 ay sonra emekli olaçağım ve karavan yaptıracağım. size nacizane önerim aşağıdaki sayfayı bir incelemeniz.. Bende başta boş alıp kendim yaptırmayı planlıyordum ama ruhsat tescil proje gibi sorunlar beni çok çok korkuttu. Zaten 5 yaşından büyük almalısınız vergisi çok agır (ruhsat deşimindeki vergi %150 yanlış değil %150 5 yaşından küçük arabalardaki..)

Bir firmaya yaptırır sanız onlar bir çok malzemeye rahat ve bizden daha ucuz ulaşabiliyorlar. Proje ruhsat aşamalarında da yardımcı oluyorlar..

Ben önceleri düşüncem 15-17M3 lük bir panel van almaktı.. Marka olarakta Ducato Maxi ye karar vermiştim.. Ucuz parca tamir sorunu yok. Sprinter veya Crafter'ın yan ayna, veya balata fiyatını bir sorun ne dediğimi daha iyi anlarsınız. Yakıt, evet önemli ama bu araçla kargo taşımacılığı yapmayacaksınız. Ayda en fazla 2000-2500 KM çoğu zaman onu bile yapamazsınız..
    Asıl kafa yorulması gereken sistem bence kamping dışında yayla veya güzel bir su kenarında durduğunuzda bağımsız yaşaya bilme. Onun içinde full sistem güneş enerjisi.

Ama ben şu an ihtiyacımı tam karşılayan araçları IVECO da buldum 70 15 4750 açık kasa alıp isteğime göre yaptıracağım..
    Bu arada şöyle bir sorun var bu araçlarda arkada çift teker var bundan dolayı da B sınıf ehliyet kullanamaz diyorlar... Karavan ruhsatı alınca kullana biliyorsunuz..
    İşiniz gücünüz rast gelsin...Şansınız bol olsun...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-dolly-karavan-204514217/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakincalipiyade@gmail.com -- 10 Mayıs 2015; 2:40:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.