Şimdi Ara

Aileden Para Almadan Şehir Dışında Okumak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olur mu sizce? Ailem para yollayamaz burs olarak ise ilk 500-1000 olamayacağına göre (2500-3000 belki) yüklü burs da alamam. Alırsam KYK işte. Ayda 450-500 o gelse. Nerelerden para kazanırım veya atıyorum yurt çıkmadı illa ki özelde kalacam o da yıllık 8-10k civarı sanırım. Ankara-İstanbul tipi şehirlerde nasıl hayatta kalabilirim?

• 1600 lirayla hayatta kalmayı dene hocam başlangıç olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7697C2702

1600 lirayla hayatta kalmayı dene hocam başlangıç olarak
    Hocam 4-5 yıldır , 4 kişi 1600 lirayla hayatta kalmaya çalışıyoruz (kira yok) yani evet kalınıyor ama kalınıyor fazlası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

Hocam 4-5 yıldır , 4 kişi 1600 lirayla hayatta kalmaya çalışıyoruz (kira yok) yani evet kalınıyor ama kalınıyor fazlası yok.

Alıntıları Göster
    O zaman ya istiklal ya ölüm hocam inşallah rahat edeceğimiz günlerde gelir.
  • Şuan bulundugum durumdur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim tavsiyem yazın bir yerde çalışıp para biriktirmen.2 3 k para kazanırsın diye tahmin ediyorum.okula yakın bir yerlerde iş bulmaya bak derim.tabi okula başladığında yaşayarak öğrenirsin.

bir tavsiyemde şu ilk 2 sene çok çalış derslerine 3.sene bölümün ile ilgili bir iş bulabilirsin part time olarak falan.
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Merhaba

4 kişi 1600 TL aylık gelir ile hayatta kalmaz
    Sürünür hatta epey derin sürünür
    1 kişi çalışıp 3 kişi sülük mü
    Nasıl 4 kişi 1600 kazanabilir
    Anlamak zor hatta mümkünsüz

Güle Güle..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul'da bir vakıf üniversitesinde %50 burslu okuyorum. Ailemden kuruş para gelmiyor. Teyzemle beraber kalıyorum onun yanında. Onun da bana tek artısı kira giderimin olmaması ve elektrik, su, doğalgaz gibi faturaları ben ödüyor olmamam.

Otelllerin restaurant bölümlerinde garsonluk yaparak + kyk kredi ile işlerimi döndürmeye, hayatta kalmaya çalışıyorum. Yani isteyince her şeyi yapabiliyor insan. Önemli olan istemektir.

• Istanbul ev kiralarından haberin var mı senin?
  • kardeş okul okumak tamamen boş, ticarete atıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7697C2702

O zaman ya istiklal ya ölüm hocam inşallah rahat edeceğimiz günlerde gelir.

Alıntıları Göster
    İnşallah gelir hocam pek umudum yok ama.

@halaycibasi
    Nasıl oluyor hocam açar mısınız?

@crux07
    Teşekkürler hocam. Yazın çalışırım ama dediğiniz gibi 2-3k birikir 2-3k beni anca 1-2 ay idare eder ki. Atıyorum X şehrine gittim iş buldum e derslerin biri 9'da biri 11'de diyelim nasıl part time çalışacam?

@atmosferikmotor
    Sürünüyoruz hocam evet.

@Keira
    Eyvallah hocam. Benim kalacak yer sıkıntı olmasa çok şey etmem ama zaten asıl parayı kalacak yer alıyor büyük şehirlerde.

@Gielenberg
    Evet.

@Dakath
    Tamamen boş olduğunu sanmıyorum hocam.

• Ayda toplam 1000 lirayla hayatta kalmayi basarabilirsin. Kolay gelsin. Kyk dadece kalacagin yerin masrafini ciksrtir o da en iyi ihtimal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.Ya 2.öğretim seçip gündüz iş,akşam okul yap

2.Ya da örgünde gece işinde çalış

3.Yazın çalışıp para biriktir,bankaya at.

Bunlara ek kyk bursu alır,biraz rahat edersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu yüzden Marmara üni gelmesine rağmen gidip anadolu şehrini seçmek zorunda kaldım

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 18:24:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Part time iş bakabilirsin . Bol şanslar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Ayda toplam 1000 lirayla hayatta kalmayi basarabilirsin. Kolay gelsin. Kyk dadece kalacagin yerin masrafini ciksrtir o da en iyi ihtimal.
    Teşekkürler hocam kyk 450-500 verse o kalacak yere kalsa diğerlerini de part time vs. hallederim artık.

@Myhunter
    Hocam 2. öğretim seçip gündüz çalışsam akşam da derse gitsem ders çalışacak 4-5 saat zamanım kalıyor bu sefer ortalamam düşük kalacak yüksek ihtimal. Ticaret yaparım herhalde başka şansım yok.

@SebnemFerahHayranı
    Üzüldüm hocam. Şu an nasıl durumunuz?

@Ucan Hollandalı
    Aynen hocam işte yani sıkıntı da iş + okul + ders. E ben ne zaman dinlencem ne bileyim ne zaman kendimi geliştirecem? Bakalım ya.

@gurusss
    Eyvallah hocam sağ olun.
  • kyk yurduna çıkarsan yaşayabilirsin. istanbuldan bahsediyorsan yurda 250-300 gider sabah akşam yemeğin oradan. 85 lirada aylık öğrenci akbili yapacaksın. 120 lira falan sana kalır kredi/burstan. istesem bu parayla geçinir miyim geçinirim ama fazlasını harcıyorum şuan. yazın 3 ay çalışıp 5k falan kenara atacaksın yıl boyu oradan otlanacaksın en güzel taktik odur. kendi kendine aylık 500 burs vermiş gibi oluyorsun.
  • Ulan bende seni suan itüde inşaat okuyor zannediyorum

• Aile geliri 1600tl ise okuman çok zor. Çalışırsan olur ama kazandığın parayı yine tamamını kendine harcayamaz ailene yardım edersin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.