Benim bir abim var. Zamanında abime aldıkları şeyleri bana almıyorlar arkadaşlar. Neden böyle yapıyorlar? 2005 te babam abime bir bilgisayar almıştı o zamanın bütün oyunlarını açıyordu ve en sonunda bozuldu. 2010 Da tekrar aldı ozamanın en iyi oyunları hiç kasmıyordu. O da bozuldu. 2013 te tekrar aldı. Abime yaklaşış olarak 6 tane telefon aldılar. PS1 in ilk çıktığı zamanlarda paranın nekadar değerli olduğunu hepimiz biliyoruz, ilk çıktığı zamanlar hiç beklemeden almışlar. Şimdi sıra geldi bana: Bana aldıkları şeylerden biri bilgisayar. 5 yıl önceki oyunları zar zor açıyor. Bilgisayar 2 kere bozuldu hepsinde parasını ben verdim. Ceplerinden 1 kuruş para almadım. 1 tane telefon aldılar sınıfta dalga geçiyorlar. "Sen o takozu kullanmayı nasıl başarıyosun?" diyorlar, hiç aldırış etmiyorum. 3 Yıldır PS3 istiyordum her gün bunu söylüyordum, bikere bile internetten veya başka biyerden açıp bakmıyordu fiyatına. Geçen yaza doğru PS4 çıktı onu istemeye başladım ve bikere bile araştırmadılar tek dedikleri şey şuydu "tamam alırız". -3 yıldır aynı laf-. Abim türkiyeye geldiğinde bir gün oturuyorduk ve şunu dedi: "Şimdi PS4 olsaydıda bi maç atsaydık" dedi. O saniye babam bilgisayardan araştırmaya başladı fiyatlarını. "tamam söz alıcam" lafı çıktı ağzından. 2 Gün sonra abim vazgeçti alma işinden ve haliyle babamda vaz geçti. Tamam bişey demedim vaz geçmesi normal alışmıştım. 2 hafta sonra abim profesyonel kamera istemeye başladı 1500 türk lirası. 2 hafta sonra gidip aldılar. Kameraya elini süren yok fotoğraf çeken yok boş boş duruyor orda. O zamandan beri bunu düşünüyorum. Acaba bana neden böyle davranıyorlar? Kendi paramla kulaklık almak istedim ona bile izin vermediler düşünün. Benim istediklerimin hiçbiri olmuyor. Diyorum "Abime 3-4 tane bilgisayar aldınız bana niye almıyosunuz?". Tek dedikleri şey şu: "Onlar seninde bilgisayarındı". Ulan benim o bilgisayarlarda toplam oynama zamanım 20 saat etmez düşünün. Sürekli abim oynuyordu. Okuldan gelir pc ye otururdu , ailem laf etmezdi. Ben 2 saat oturunca laf ediyorlar. 3 ay boyunca yeni bir bilgisayar istedim, almadılar. bir zamanlar motor istiyordum . iki ay önce babamın ağzından şu laf çıktı " tamam alırız motoru. Yılbaşı gelsin alırız." Dedi. istediğim motoru ailecek kullanıcaktık hem babam hem ben hem abim. (motorun markasınıda söyliyeyim : yamaha yzf) . Zamanla alıcağımız motor değişti ve son olarak şu 2000 tl lik motorlar varya onlardan almaya karar verdiler. Yıl başı geldi ve bu akşam ciddi bir konuşma yapıcam babamla. Yeni bir bilgisayar istediğimi ve motordan vaz geçtiğimi anlatıcam. Tekrar soruyorum Sizce ailem neden bana böyle davranıyor olabilir? Sizede aileniz böyle davranıyormu?
abin senden daha başarılı mı
Özet: üvey evlat abisini kıskanıyor
quote:
Orijinalden alıntı: Magoalene
abin senden daha başarılı mı
Hangi konuda hocam?
Abin senden dahami basarili
quote:
Orijinalden alıntı: Tiki-Taka
Bu mesaj silindi.
Onlara yaptığım bi kötülük yok. Aslında haklısın belki hata bendedir? En iyisi hatayı kendimde arayayım ben.
Ortada ciddi bir ayrımcılık var. Ailen buyuk oğullarını Malesef daha cok seviyor. Büyük ihtimallede kıyaslamalar yapılıyordur ikinizin arasında Abi'n söyle Abi'n boyle. Bu olay seni abinden nefret ettirmeye kadar götürür. Ailenden bir sure uzaklaş seni ozlemelerini sağla. Baktın olmuyor topla aile bireylerini dok icini. Yasin kaç bilmiyorum ama ben senin yerinde olsam coktan gitmiştim o evden.
quote:
Orijinalden alıntı: AvatarAang
Ortada ciddi bir ayrımcılık var. Ailen buyuk oğullarını Malesef daha cok seviyor. Büyük ihtimallede kıyaslamalar yapılıyordur ikinizin arasında Abi'n söyle Abi'n boyle. Bu olay seni abinden nefret ettirmeye kadar götürür. Ailenden bir sure uzaklaş seni ozlemelerini sağla. Baktın olmuyor topla aile bireylerini dok icini. Yasin kaç bilmiyorum ama ben senin yerinde olsam coktan gitmiştim o evden.
14 yaşımdayım hocam. Evden çekip gitme gibi bi şansım yok. Daha önceden denemiştim. Habersiz bir şekilde çıkmıştım evden. Nereye gidiceğimi bilmediğimden dolayı 4 saat sonra geri dönmek zorunda kalmıştım. Ama bu yaz tekirdağ daki arkadaşlarımın yanına gitmeyi planlıyorum bakalım özliyeceklermi.
Kardeşim aynı olay bendede var mesela benim hiç kendime ait bir eşyam olmadı hep abimin eskilerini kullandım bilgisayar aldılar abime 4kere telefon aldılar abime 2kere bilgisayar aldılar babam şuan kendine laptop almak istiyor dün şöyle dedi olmazsa abinin laptopu biz alalım abine yenisini alırız ama allaha şükür babama muhtaç olmadım 6.sınıfta kazandıgım bursla şuan 6milyar birikmiş param var evde pc bozulmuştu psu değişti 90 lirayı babam vermedi ben verdim format attılar en verdim yani pcyi babam kullanmasa neyse diyecem ama oda kullanıyor abime lisedeyken yeni telefon almışlardı lise bitmek üzere bana üniyi kazanda bakarız diyorlar yani kimseye muhtaç kalma kendi işini kendin gör elimde c6-01var abimin eskisi
quote:
Orijinalden alıntı: justlive
14 yaşımdayım hocam. Evden çekip gitme gibi bi şansım yok. Daha önceden denemiştim. Habersiz bir şekilde çıkmıştım evden. Nereye gidiceğimi bilmediğimden dolayı 4 saat sonra geri dönmek zorunda kalmıştım. Ama bu yaz tekirdağ daki arkadaşlarımın yanına gitmeyi planlıyorum bakalım özliyeceklermi.
Alıntıları Göster
14 yaşındaki çocuğa motor mu alacakmış ailesi
quote:
Orijinalden alıntı: fenyapamayansayısal
Kardeşim aynı olay bendede var mesela benim hiç kendime ait bir eşyam olmadı hep abimin eskilerini kullandım bilgisayar aldılar abime 4kere telefon aldılar abime 2kere bilgisayar aldılar babam şuan kendine laptop almak istiyor dün şöyle dedi olmazsa abinin laptopu biz alalım abine yenisini alırız ama allaha şükür babama muhtaç olmadım 6.sınıfta kazandıgım bursla şuan 6milyar birikmiş param var evde pc bozulmuştu psu değişti 90 lirayı babam vermedi ben verdim format attılar en verdim yani pcyi babam kullanmasa neyse diyecem ama oda kullanıyor abime lisedeyken yeni telefon almışlardı lise bitmek üzere bana üniyi kazanda bakarız diyorlar yani kimseye muhtaç kalma kendi işini kendin gör elimde c6-01var abimin eskisi
Bu yaz çalışmayı planlıyorum hocam. Ne iş olursa olsun. Oradan çıkan parayla geçindireceğim kendimi. Lise okumasam şimdiye kadar kaçmıştım evden.
Serin hikaye birader
quote:
Orijinalden alıntı: ToffieBoi
14 yaşındaki çocuğa motor mu alacakmış ailesi
Evet hocam. Trafikte yakalanmak sorun olur diye vazgeçtim.
quote:
Bu yaz çalışmayı planlıyorum hocam. Ne iş olursa olsun. Oradan çıkan parayla geçindireceğim kendimi. Lise okumasam şimdiye kadar kaçmıştım evden.
Yaşında küçükmüş lise 3 felan olduğunda hala istediklerini almıyorlarsa üniversite tercihini şehir dışı yap şahsen ben öyle yapcam
quote:
Orijinalden alıntı: fenyapamayansayısal
quote:
Yaşında küçükmüş lise 3 felan olduğunda hala istediklerini almıyorlarsa üniversite tercihini şehir dışı yap şahsen ben öyle yapcam
Alıntıları Göster
3 yıldır ps3 istiyorum demişsin. 10-11 yaşındaki çocuğa ps3 mü alınır ? Biz o yaşlarda boncuklu tabancayla mahalle savaşı yapıyorduk. Belkide erken yaşta pc ye alışma derslerine önem ver diye seni düşündüklerinden yapıyorlardır. Abin aradaki dengeyi koruyordur ona alıyolardır.
Üvey olma ihtimalin olabilir
To 2000
-5 Yaşında pcnin tüm oyunları kaldırdığını bilmek Csb.