Şimdi Ara

Aileme destek için küçük bir uruňumuzden alirsaniz duacınız oluruz sagolun tesekkur ederim (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
27
Favori
10.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PolarStern

Bu işin rengi değişti artık, tüm çabama rağmen iyi niyetimi kaybediyorum. Yardım dese eyvallah eksisozlukte onlarca kişiye karşılıksız ihtiyaca binaen yardımda bulunuyoruz. Bu abimizde karşılıksız yardım istese emin olun yine onlarca kişi gönderirdi zaten. Ama burda ticaret var. Ticaretin olduğu yerde dürüstlük olmazsa olmaz şarttır. Fıstık yiyen seven bir insan değilim. Bu abimizin ricasına binaen çevremdeki insanların almasına aracılık ettim ödemesini yaptım. O insanlara karşı mahcup duruma düştüm. Yine kendi paramla burda kuruyemişcide 14 kilo aldım sipariş veren arkadaşlara verdim. Arkadaş hastanedeyim diyor ama facebookta 7/24 aktif paylaşım yapıp duruyor. Her sms attığımda yarın kargo yapılıcak hocam diyor ama bir icraat yok. Bütün bunları burda yazdım benim bir bekletim yok artık. Buda buraya ilk ve son mesajım. İnsanlara karşı beni düşürdüğüm durum için ben hakkımı helal etmiyorum şuandan sonra

Helal olsun arkadaşım.Çok örnek bir davranış sergilemişsin.

• taleplere yetişemedi bence. osmaniyede en düşük iç fıstık fiyatı 4 lira görünüyor:

osmaniyetb.org.tr

başka satıcı bulunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endero -- 11 Ağustos 2016; 3:50:22 >
  • Hocam merhaba herkese ğonderecem ayrıca osmaniyede 4fistik yok satan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

kendi adıma her türlü yardımı elimden geldiği kadar yapmaya hazırım ama gördüğüm kadarıyla bana pek inandırıcı ve samimi gelmeyen şeyler var. osmaniyedeki arkadaşlar bir araya gelip mevcut durumu teyit ederse o zaman bu konu her türlü uçar gider. mevcut haliyle bazı şeylerin kesinleşmiş olması ve anlaşılır olması lazım. şu haliyle sadece beklemedeyim.

bunu 18 temmuzda söyledim, söyledikten sonra millet kendi küçük beynince 5 lira demagojisi yaptı, sonuç ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

konuya ilk başlarda temkinli yaklaşmıştım, bunun nedenine gelince yazım hataları, doğrulanmayan yardıma ihtiyacı olma hali (muhtaçlık değil kastım yanlış anlama olmasın) ve suistimale mahal vermemek. nihayetinde rakam küçük olabilir ama bunun binlerce kişiye ulaşması demek çok büyük meblağda haksız kazanç doğurabilir olması idi. mantıklı olarak osmaniyedeki birkaç forumdaşımızın gidip durumdan emin olmasını rica ettim kendim ve diğer arkadaşlarım adına. nihayetinde hala kesinleşmemiş şeyler var ve tüm söylediklerim sahtekarlık dolandırıcılık uyarısından ziyade daha geniş kitlelere ulaşması için bir güven sağlanması yönünde idi. bu doğrulama yapıldığı takdirde sadece ekşi sözlükte bile tonlarca fıstık sstışına ulaşır bu abimiz. inşallah ne söylemek istediğimi tam olarak anlatabilmişimdir. burada her yoruma karşı saldırgan bir üslup takınmadan önce ne söylenmek istediğini anlarsınız söylenen şeyin aslında o kişinin ve hepimizin iyiliği için söylendiğini idrak edebilirsiniz.

bunuda 26 temmuzda söyledim yine bu konuda. özellikle dikkat etmenizi istediğim şey ilk ilanda ve mesajlarda Suriyeli gibi konuşan vatandaş şimdi tdk yetkilisi gibi sürç-ü lisan etmeden şakır şakır konuşup yazıyor. biz yardım etmekten hiçbir zaman kaçmadık, sadece akla mantığa uygun olsun dedik. buradan böğürüp millete 5 lira demagojisi yapan herkes şayet ortada bir dolandırıcılık varsa en büyük suçlusudur. zor değildi osmaniyedeki bir forumdaşın gidip durumu teyit etmesi. şu saatten sonra buradan 1 kilo fıstığın 5 liranın edebiyatını yapanı ALLAH ıslah eylesin.

• Mersin'de yattığı hastaneye forumdan bir arkadaş ziyaretine gitmiş. Bugün giden arkadaş konuya yazacakmış.
  • Arkadaşlar merhaba, bu satırları bu konu altına yazmak istemezdim ama bunca yıldır forumda üyeyim bunu yazmamın üzerime borç olduğunu düşünüyorum herkes bilgilensin.

Kendim fıstığa alerjisi olan bugüne kadar ağzına fıstık sürmemiş olan bir insanım. Bu olaya işyerinde internetin i sinden anlamayan bir abimize almasına vesile olarak bulaştım.

Yaklaşık bir ay önce bu kardeşimizin hesabına 20 lira yollayıp telefonuna mesaj attım. Anında geri dönüş aldım. Emanetinizi paketleyip yolluyorum hemen şeklinde Abimizin engelli olduğunu bildiğim için kesinlikle sıkıştırmadım üstelemedim tek bir mesaj atmadan 10 – 15 gün kadar bekledim. Artık unutmuştum bile işyerindeki abimizin nerde kaldı bizim fıstıklar demesiyle hatırladım konuya girdim bir bakayım diye ortalık karışmış.

Bende bu abimize sms yolladım. Gelen cevap, Acil hastaneye yattım yarın göndereceğim sizi de üzdüm. Özür dilerim yarın göndereceğim inşallah oldu. Tamam dedim eyvallah sıkıntı yok insanlık hali..

Üç gün geçti tekrar sms yolladım. “Ürünler hazır yarın kargo almaya gelecek sizinkine alacak akşam kargo takip numarası gönderirim ” oldu tamam dedim.

Üç gün geçti tekrar sms yolladım. Kargo takip numarası yollar mısınız diye “Fıstık aldığım yeri bekliyorum taze fıstık getirecek hastane işi uzattı kusura bakmayın” oldu yine tamam dedim.

Fazla uzatmıyorum bu süreçler 10 – 15 gün boyunca böyle devam etti…

Bu yaşadıklarım fena halde gururuma dokundu mesele fıstık meselesinden çıktı 17 yıldır internetten alışverişlerim oldu ilk defa kazık yedim.
    Yukarıda bazı arkadaşlar yazmış bende diyorum yardım dese eyvallah bir sürü kişiye yardım yaptık bu forumda karşılıksız yakın zamanda hatta çin de ki bir arkadaşın bebeği için yaptık herkes seve seve gönlünden ne koparsa yolladı.
    Sonuç; Yaklaşık bir ay süre geçti bugün yarın diye sürekli oyalandım. Oyalanmaya da kızmadım aslında ama alenen yalan söylendi paket hazır, kargo alacak, kargo aldı, akşama takip numarası göndereceğim, fıstık bekliyorum, kargo gelecek vs. vs. şeklinde devam etti.

Tüm bunlar olurken baktım ki Abimiz instagram, facebok ta sosyal medyada çok aktif sürekli paylaşımlar yapıyor ürünlerim den alın diye iyi niyet dürüstlük bu işin neresinde arkadaşlar??

Geçen bu süreçte sadece 55 tane sms alıp göndermişim bu abimize ama sonuç sıfır

Yorumu size bırakıyorum arkadaşlar

• 1 aydir gelmeyen siparişlerim nedeniyle ben de defalarca mesaj attim, aradim ama cevap yok. Kapi duvar... En sonunda ben bu parayi buna yedirmem deyip son mesajımda kendisini valilige, bimer'e nereye bulursam sikayet edecegimi soyledim. Bunun uzerine telefonlastik ve kargomu gonderdigini soyledi. Henüz elime gecmedi kargo.

Diyecegim o ki bu kisinin engelli vs olmasi insanlari bu sekilde magdur edebilecegi anlamina gelmez. Ticarette söz senettir ki bir lafina bakarak insanlar fazlasiyla yardimci oldular kendisine. Ürün istemeyenler, fazla para gonderenler bile oldu. Bu guven suiistimal edilemez! Bu konudaki hassasiyetimizde ne kadar hakli oldugumuzu görmüş olduk. Gereksiz muhalefet eden arkadaslar şimdi.
    birazcık da olsa utanmislardir umarim soylediklerinden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş alım mesajlarına anında dönüş yapıyor, twitter dahil her yerde ilanına denk geldim, biraz sıkıştığında ailesinin ve çocuklarının fotoğrafını koyuyur geçmiş olsun ama hastalığı dünyanın sonu değil, arka mahallede eli ayağı tutmayan ve zihinsel özürlü bir çocuk var, oyuncak satıyor, gözlerim yaşararak geçiyorum önünden. Neyse mesele fıstık değil tabi, insanlara mağduriyetini öne sürerek hizmet veriyor ne güzel iyilik yaptık derken bakıyorsun dolandırılmışsın. Tavsiyem eline stok geçene ve sözünü tutana kadar kimseye birşey satmaması.
  • bizim siparişlerde yalan oldu 1 ay oldu gelmedi
  • Koskaca forumda osmaniyeli yokmu durumu teyit edecek benim siparisim geldi anca tehditle yollatabildim dikkat edin sizde

• arkadaşlar fıstık almak istiyorum abiden, durum nedir şu anda ? son mesajlardan sanki alışverişte bir sıkıntı var gibi anladım
  • Fıstıklar gelmedi yazanlar var. Hayretler içindeyim.
    Bu konunun sıcak fırsatlarda olmasıda bir acayip.
    Engelli olması vergi ödemeyeceği anlamına gelmez ve engellilere vergide gerçekten güzellik yapılıyor. Böyle kaçak göçek sıcak fırsatlarda konu açarak yardım diyerek fıstık diyerek yapılması gerçekten benim gözümde dilencilikten başka bir şey değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Herkesi duygu sömürüsü ile semiriyor.. Dürüst değil, kimse bir şey siparişi vermesin,
    sosyal medya içinde cirit atarken turp gibi, iş yapmaya gelince öldüm bittim, hastanedeyim hastayım söylemleri ve akşama gönderiyorum sözleri ile oyalanır durursunuz...
  • An itibarı ile telefon da kapanmış 3 gündür. Herkese geçmiş olsun
  • vay be.....

• Son durum ne adama ulasabilen varmi

• ben dün akşam görüştüm, hastanedeydim rahatsızdım vs aynı şeyler, 325 tl göndermiştim, 200-50-40 şeklinde 3 haftada toplam 290 liramı geri alabildim, kalan 35 ide bugün gönderecek sözde
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerx20

Son durum ne adama ulasabilen varmi

5 kilo parası vermiştim (3 haftayı geçti sanırım, artık tarihini bile unuttum), önce yarım kilo, 1 hafta sonra 1 kilo gönderdi, şimdi telefonuna ulaşılamıyor...
  • Adam çarptı bence. Girişi de yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.