Merhabalar.17 yaşında,12. sınıfım.Okulum şehrin dışında kaldığı ve yürüyerek gidemeyeceğim için okul servisiyle gidiyorum.Okulda 12. sınıfların 2. dönem okula gelmemesine izin veriyorlar.Haliyle çoğu gelmiyor.Servisçiler de aracın yarısı boş bir şekilde okula varıyor.Bunun önüne geçmek için Ücreti peşin alıyorlar.(20450TL) Aileme bu sorunu çözmek için Volta'nın VSM modelini alabileceğimizi,okula onunla gidip okul bittiğinde de satabileceğimizi söyledim.Annem motora çok karşı.Babam ise sana güveniyorum ama dışardaki insanlara güvenmiyorum,trafikte çok deli var tarzı konuşuyor.Ben trafikte oldukça dikkatliyimdir.Babam da bunun farkında.Ancak Servise para vermek yerine dershaneye giderken arabayı kullanmak zorunda kalmayacağımız,istediğimizde satabileceğimiz bir motorun olması fikrini onlara aşılayamıyorum.Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz?Ayrıca 4 yıl boyunca bahsi geçen motordan daha hızlı gidebilen bir bisiklet kullandım,motorun aynısı da arkadaşımda olduğu için onu da birçok kez kullandım.Bunun da farkındalar. |
Ailemi nasıl motor almaya ikna ederim?
-
-
senin isteğin ve servisten daha ucuz olması sebebiyle motorda ısrarcısın ama anne babanın seçimi durumu daha ucuza çözmek değil onların seçimi daha pahalı ama evlatlarının risksiz okula gidip gelmesi, en azından servis riski kadar trafik riskine razılar.
senin dikkatli olman daha önce kaç kere sürmen her trafiğe çıkışta aynı riski almıyor anlamına gelmez.
annen bişey demiş baban bişey demiş ama sen onlara kulaklarını kapamışsın
senin annen ve babandan daha fazla seni kümse düşünemez.
peki burda motor alınmasının tek ve doğru olduğunu anne babayı dinlemek onlara güvenmek yerine senin dediğinin olması gerektiği kararını neye göre veriyorsun?
senden bir tane var ve motor ile bir kere kaza yapınca neler oluyor biliyorsun,
sen nasıl gidip geldiğine değil derslerine ve sınava yoğunlaş.
biliyorum bu yazdıklarımı da -ya biz ne diyoruz ne yazıyolar diyip geçiceksin.
gençsiniz kanınız kaynıyor ama öyle değil bu söylediği modelden kat be kat pahalı ve kaliteli motor alacak imkanların olacak.
onlar senin risksiz gidip gelmeni istiyor tamamen bu.
şu anda iyi bir üniversite kazan motoru sorun etme, doğrusu budur.
-
17 yaşında native ingilizce seviyesinde olduğuna ikna et gerisi kolay.
-
Bende elektirkli scooter almak için ikna edemiyordum hem İstanbul'da yaşadığımız için güvenli bulmuyorlardı hem de pahalı olduğunu düşünüyorlardı daha sonra Bankkart'ın scooter için çıkarttığı bir kampanyaya denk geldim ve aşırı uyguna geldiğini fark edince bir şekilde almaya ikna ettim ailemi şuan aşırı rahatım iyi ki almışım diyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X