Şimdi Ara

Ailemi sevmiyorum...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
8.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cahillik desen bunlarda, yobazlık desen bunlarda.Her bir şey bunlarda...Babam daha benim hangi işte çalıştığımı bilmiyor.İşe gireli zaten bir ay oldu.Bu adam hiç benimle dertleşmiyor.Bir arkadaşım var.Babasıyla resmen kanka gibiler.Şakadan kavga ediyorlar.Derdi oldu mu dertleşiyorlar.Ulan birde benim babama bakıyorum.Adam namazdan başka bir şey bilmiyor.Yıl başında arkadaşlarımla eğlenmeye gidiyordum ve o zamanda göndermemişti."Yılbaşı kutlamak günah!" şu günah bu günah.Abuk subuk sorular soruyor."Maaşı ne zaman alacaksın.Bana para verecek misin?" gibisinden...Zaten bütün paramı eve veriyorum.Sözde askerlik için birikim yapıyoruz.İstemiyorum arkadaş birikim yapmak.Kendi paramı kazanıyorsam yakmaya da hakkım var.Zaten iki haftada bir iznim var.O izin günümde bile doğru düzgün dinlenemiyorum.Sürekli bir yere gidiyoruz.Halaya amcaya ablaya...Kendileri bize bir telefon açmıyor.Biz onların ayağına gidiyoruz.Bu nasıl iştir anlamadım ki.Ben ablama amcama gitmek istemiyorum arkadaş.Ayıp olacaksa olsun.Hatta ilişkilerimi hemende keserim.Ailem resmen milletin önünde azarlıyor."Seni dersaneye gönderdik.Okumadın, cezanı çekeceksin!Zaten senden adam olmaz." gibi gibi...Ablamda babama anneme hak veriyor.Sanki ben üvey evladıymışım gibi davranıyorlar.Şaka gibi...Kız arkadaşımla gezmek istiyorum.Ama param yok.Çalıştığım halde bile param yok.Babamdan para istiyorum.Utanmadan beş lira veriyor.Ulan çok zoruma gidiyor ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaerk -- 1 Nisan 2013; 1:52:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ailemi Sevmiyorum: Ne Yapabilirsiniz?

Aileni sevmemek, üzücü ve karmaşık bir deneyim olabilir. Bu duygularla mücadele ediyorsanız yalnız değilsiniz. Pek çok kişi zaman zaman ailesiyle sorunlar yaşar ve hatta onlara karşı olumsuz duygular besler.

Aileni sevmemenin birçok nedeni olabilir. Belki de çocukluğunda yaşadığın travmalar veya istismarlar, aile üyelerinle arandaki bağı zedelemiştir. Belki de aile değerlerin ve inançların kendi değerlerin ve inançlarınla çelişiyor. Ya da basitçe, aile dinamikleri seni bunaltıyor veya mutsuz hissettiriyor olabilir.

Aileni sevmemekle başa çıkmak zor olabilir. Ancak, bu duygularla sağlıklı bir şekilde başa çıkmak için yapabileceğin bazı şeyler vardır:

• Dürüst Ol: Duygularını kabul et ve inkar etme. Aileni sevmediğini kendine söylemekten çekinme.
    • Sınır Koy: Aile üyelerinle sağlıklı sınırlar belirle. Seni üzen veya rahatsız eden şeylere hayır diyebilmelisin.
    • Profesyonel Yardım Al: Bir terapist veya danışman, bu konuda sana yardımcı olmak ve duygularını işlemek için sana destek sağlayabilir.
    • Kendine Odaklan: Kendi mutluluğuna ve esenliğine öncelik ver. Seni destekleyen ve seven insanlarla vakit geçir.

Aileni sevmemek, kolay bir durum değildir, ancak bu duygularla başa çıkmak mümkündür. Yukarıda belirtilen adımları takip ederek, duygularınla sağlıklı bir şekilde başa çıkabilir ve hayatında ilerlemeye devam edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Burada acikladign gibi konusmayi denedin mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalıştığına göre yaşın 20 den büyüktür ona göre cevaplıyım...
    öncelikle artık kendi kararlarını verme yaşın kemaline ermiş bir genç olarak o evde bulunuyorsun yukarda yazdıklarına göre fakat şöyle bişi var her ne kadar beğenmesede onlar senin ailen yani seni herdaim desteklicek olan tek insanlar onlar eğer amcanlara gitmek istemiyosan gitmiceksin hocam ve yeri geldiğinde ssende lafı oturtucaksın mesela babam bana artık el kaldırmaz çünkü okdr ağır konuşurum ki attığına atıcağına bin pişman olur o tokat ona ....geçen saçma sapan bi sebepten tokat attı bana bende yerdeyken dedimki ilerde sen yaşlandığın zaman ben bakıcam altını ben alıcam yemeğini ben yedircem hiç utanmıcakmısın yediğin her lokmada diye öyle kaldı artık bana vurmak dahi istemiyo gelip barışmak istediğindede suratına bile bakmadım sende gerektiğinde aynısını yapıcaksın mesela dershaneye gönderdik çalışmadın diyosa sende namaz kılıcağına zamanında oğlunun elinden tutup iki parka gittin mi diye söyliceksin masaya yumruğunu vur sesin çıksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Marik Ishtar

Cahillik desen bunlarda, yobazlık desen bunlarda.Her bir şey bunlarda...Babam daha benim hangi işte çalıştığımı bilmiyor.İşe gireli zaten bir ay oldu.Bu adam hiç benimle dertleşmiyor.Bir arkadaşım var.Babasıyla resmen kanka gibiler.Şakadan kavga ediyorlar.Derdi oldu mu dertleşiyorlar.Ulan birde benim babama bakıyorum.Adam namazdan başka bir şey bilmiyor.Yıl başında arkadaşlarımla eğlenmeye gidiyordum ve o zamanda göndermemişti."Yılbaşı kutlamak günah!" şu günah bu günah.Abuk subuk sorular soruyor."Maaşı ne zaman alacaksın.Bana para verecek misin?" gibisinden...Zaten bütün paramı eve veriyorum.Sözde askerlik için birikim yapıyoruz.İstemiyorum arkadaş birikim yapmak.Kendi paramı kazanıyorsam yakmaya da hakkım var.Zaten iki haftada bir iznim var.O izin günümde bile doğru düzgün dinlenemiyorum.Sürekli bir yere gidiyoruz.Halaya amcaya ablaya...Kendileri bize bir telefon açmıyor.Biz onların ayağına gidiyoruz.Bu nasıl iştir anlamadım ki.Ben ablama amcama gitmek istemiyorum arkadaş.Ayıp olacaksa olsun.Hatta ilişkilerimi hemende keserim.Ailem resmen milletin önünde azarlıyor."Seni dersaneye gönderdik.Okumadın, cezanı çekeceksin!Zaten senden adam olmaz." gibi gibi...Ablamda babama anneme hak veriyor.Sanki ben üvey evladıymışım gibi davranıyorlar.Şaka gibi...Kız arkadaşımla gezmek istiyorum.Ama param yok.Çalıştığım halde bile param yok.Babamdan para istiyorum.Utanmadan beş lira veriyor.Ulan çok zoruma gidiyor ya.

Bazı arkadaşlar git konuş demiş. O kadar kolay mı? Bu insan 50-60 yaşında evladının ne halde olduğunu bilmiyor mu? 60 yıllık adamın 1 konuşma ile mi değişeceksin?

Eğitimini vs bilmiyorum fakat Ailenden nefret edecek duruma gelmişsen; Askere gidip, sözleşmeli er yada uzman çavuş olmayı deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesut -- 1 Nisan 2013; 2:35:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Adolf_

quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

quote:

quote:

En büyük hataları senin gibi birini dünyaya getirmeleri olmuş. Civciv yumurtadan çıkmış da kabuğunu beğenmemiş.

Ayıp ayıp böyle laf mı olur azıcık insanlıktan nasibinizi alın

Sen işine bak biraz hadi insanlığı sen mi bana öğreteceksin ?

Ne öğretmesi yaptığın terbiyesizlik ortada.Bunu arkadaşın yüzünede diyebilir miydin acaba?

Yazdığım yorumlar seni hiç ilgilendirmez, yüzüne daha hoş şeylerde derdim emin ol.

Hı hı kesin derdin.Gerçi insandan sabun yapan birisine hayran olan birinden niye insanlık beklersin ki..hadi güle güle canım güle güle

• quote:

Dikkat çekmeye çalışıyorsun heralde ama yapma bence, hayranlık mevzuna gelince çocuklar gibi internetten ordan burdan duyduğun şeylerle değilde araştırarak okuyarak bazı şeyleri konuş bilgi sahibi olmadığın konularda yorumda yapma.

aaa bizim bakkal tufan abi öyle demişti ama insan yağından sabun yaptırmamış mı şimdi
  • quote:

quote:

quote:

Dikkat çekmeye çalışıyorsun heralde ama yapma bence, hayranlık mevzuna gelince çocuklar gibi internetten ordan burdan duyduğun şeylerle değilde araştırarak okuyarak bazı şeyleri konuş bilgi sahibi olmadığın konularda yorumda yapma.

aaa bizim bakkal tufan abi öyle demişti ama insan yağından sabun yaptırmamış mı şimdi

Uzatmıycam artık git kendi seviyende, kendi kalitende insanlarla polemiğe gir.

ettiğin laflardan belli zaten kaliten doğru diyorsun bende keseyim artık daha kaliteli bir ortama gideyim görüşürüz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kadınlar beni mahvetti
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Namaz Kılmak Yobazlıkmı ??? Haddini Bil ... Din ile evlat sevgisinin bir alakası yok benim babamda çok dindar bir insandır ama benimle yeri gelir şakalaşır 20 yaşında olmama rağmen ... Haddini Bil Yani !
  • Millet her lafı g.tünden anlamış Adam namaz kılan yobazdır demiyorki namaz kılsın ama babalık görevinide yerine getirsin diyor. İnsanın çalıştıktan sonra parasını kullanamaması kadar üzüntü verici bişey olamaz. 5tl veriyormuş birde. Benim babamda robot gibi çalışır sadece. Şurda iki kardeşiz sorsan adımı söyleyemez, dertleşme denen olayda yok bizde, evden çıkarken 5tl bırakır akşama pirzola ister. İyi kötü geçiniyoruz işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limonen -- 1 Nisan 2013; 13:19:27 >
  • Sen bitmissin aslanim baban anlattigina gore on numara adammis.ne yani seni bosmu birakcak. ozenti olma kendin ol çapina gore hareket et sonra donusu olmayan buyuk hatalara dusebilirsin sakin aileni uzeyim deme ailesini üzüpte iki yakasi bir araya gelen insan gormedim ve kotu gunlerinde ailenden baskasi olmaz.baban sana hirsizlik yap serefsizlik yap dememis, anladigim kadari ile evin rizkini barda pavyonda kumarda yememis kit kanaat geliriyle helal lokma yedirmeye calismis daha bunlari dusun ve kendisine dua et.ananin babanin hakki odenmez.ondan sonra ailsini sevmeyen insani kimse sevmez sever gibi gorunur ama kullanmaya calisir.baban bircok eksigi ve yanlis davranisi olabilir ama sen duzgun tarafini gor ve uygun dille onunla konus ya da en cok kimi dinliyorsa o konussun.43 yasinda bir baba olarak yaziyorum bunlari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstte bir arkadaşın dediği gibi, belli bir yaştan sonra anne babayı değiştirmek çok zor, neredeyse imkansız. Derdini anlıyorum, gayet de haklısın. Fakat onlarla bu konular hakkında konuşman dışında yapabileceğin bir şey de yok gibi gözüküyor. Kolay gelsin...

Kimi yine namaz kılmak yobazlık mı demiş, kimi kendi rahat diye, bol keseden sallıyor... Okuduğunuzu anlayabilseniz keşke.
  • Olay su:

Lisede surtmus bir yer kazanamamis simdi de asgari ucret civari bir para ile hayatini yasayan biri var. Aile de tabiki bunun ayaklarina masaj yapacak hali yok.

Bu kadar atarliysan madem paran da var o evden defolup git kendine hayat kur. Eger bunu yapacak kadar para kazanmiyorsan baban ne diyorsa o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: llllxefsanexllll

Namaz Kılmak Yobazlıkmı ??? Haddini Bil ... Din ile evlat sevgisinin bir alakası yok benim babamda çok dindar bir insandır ama benimle yeri gelir şakalaşır 20 yaşında olmama rağmen ... Haddini Bil Yani !

+45656767867.

Doğrudan namazla ilişkilendirmiş. Saçma. Benim de ailem dindardır. Onlar gibi aileye sahip olduğum için gurur duyuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

quote:

Namaz Kılmak Yobazlıkmı ??? Haddini Bil ... Din ile evlat sevgisinin bir alakası yok benim babamda çok dindar bir insandır ama benimle yeri gelir şakalaşır 20 yaşında olmama rağmen ... Haddini Bil Yani !

+45656767867.

Doğrudan namazla ilişkilendirmiş. Saçma. Benim de ailem dindardır. Onlar gibi aileye sahip olduğum için gurur duyuyorum.

Mesajları okumadan yorum yapmakta adet oldu anasını satayım.

• Selam hocam, benim babamda da benzer durum var, bizlerle samimi olmadığı kadar yeğenleriyle oluyor.Ama bu demek değil ki babamız bizi sevmiyor.Bunun nedeni bence bilinçsizlik, (atlanmasın lütfen hemen "namaz kılmak cahillik midir" diye, öyle bir şey yazmadım) diye senin ne halde olduğunu göremiyor sanırsam.Ben 16.5 yaşındayım ve okul olmadığı günler işe gidiyorum yevmiyeye, aldığım paradan mutlaka kendime pay çıkarırım örnek 200'de 50 lira, tabi istisna durumlar hariç aciliyet olur hepsini verirsin ama yok yere tüm paramı vermem yani, mesela şu önümüzde ki 2-3 ay maaşımı eve vermeyeceğim bunu babamada söyledim, 2-3 ay vermeyeceğim baba bilgisayar ve telefon almam lazım dedim, bir şey demedi, dememesi gerekir zaten.
    Sen de gidip konuşmalısın bence, aldığın tüm parayı eve vermen (eğer ev çok kötü maddi sıkıntı olma istisnası dışında) hata, kendine alman gerekir, bi ayda sana nekadar para gerekiyorsa al yanına gerek kız arkadaşınla, gereken arkadaşlarla ve kişisel harcamaların da gerekecek parayı kendine ayırmalısın, hatta evin durumu o derece kötü değilse, bi kısım da alıp kenara köşeye atıp biriktirmen de uygun olur.Bizimkiler de öyledir, sürekli bi eş dost ziyareti ama bizimkiler bi yere misafirliğe gittiği zaman bakarım gidilecek yeri tanıyorsam, seviyorsam iyi vakit geçirirsem giderim aksi taktirde gitmeyeceğimi söyler ve nekadar zorlarlarsa da gitmem zaten bi süreden sonra dirençleri kırılıyor anlıyorlar ki nekadar ısrar ederlerse etsinler yinede onlarla gitmeyeceğim, onun için 1 kere sorup gidiyorlar ağızlarını yormuyorlar boşuna.Bunları neden anlatıyorum, kendine göre uyarla ve uygula.Sende istemediğin yere gitme, gelmek istemiyorum de bukadar basit.İlk seferlere de üzülürler belki ama sonradan anlarlar artık karar verecek bi yaşa geldiğini.Milletin önünde azarlanıyorsan, ilk önce konuş bu devam ederse ailenle milletin önüne çıkma, aklıma başka mantıklı bir fikir gelmiyor.
    Allah kolaylık versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufkan12

quote:

quote:

+45656767867.

Mesajı okudum ayrıntılı ancak arkadaş yobazlık olarak görüyor dindarlığı üstü kapalı söylüyor tabi bunu ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

+45656767867.

Mesajı okudum ayrıntılı ancak arkadaş yobazlık olarak görüyor dindarlığı üstü kapalı söylüyor tabi bunu ...

Bi sen doğru anladın ya biz yanlış anladık

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+45656767867.

Bi sen doğru anladın ya biz yanlış anladık

Yok hayır biz ona işine geldiği gibi anlamak diyoruz niye yobaz kelimesini özellikle seçiyor ??? yobaz kelimesini ulusalcılar bolca kullanıyor dindar insanları eleştirmek için ... zaten yobaz kelimesinden az sonra namaz kılıyor diyor ... namaz kıldığını niye söylüyorki orda ???

• quote:

Orijinalden alıntı: Marik Ishtar

Cahillik desen bunlarda, yobazlık desen bunlarda.Her bir şey bunlarda...Babam daha benim hangi işte çalıştığımı bilmiyor.İşe gireli zaten bir ay oldu.Bu adam hiç benimle dertleşmiyor.Bir arkadaşım var.Babasıyla resmen kanka gibiler.Şakadan kavga ediyorlar.Derdi oldu mu dertleşiyorlar.Ulan birde benim babama bakıyorum.Adam namazdan başka bir şey bilmiyor.Yıl başında arkadaşlarımla eğlenmeye gidiyordum ve o zamanda göndermemişti."Yılbaşı kutlamak günah!" şu günah bu günah.Abuk subuk sorular soruyor."Maaşı ne zaman alacaksın.Bana para verecek misin?" gibisinden...Zaten bütün paramı eve veriyorum.Sözde askerlik için birikim yapıyoruz.İstemiyorum arkadaş birikim yapmak.Kendi paramı kazanıyorsam yakmaya da hakkım var.Zaten iki haftada bir iznim var.O izin günümde bile doğru düzgün dinlenemiyorum.Sürekli bir yere gidiyoruz.Halaya amcaya ablaya...Kendileri bize bir telefon açmıyor.Biz onların ayağına gidiyoruz.Bu nasıl iştir anlamadım ki.Ben ablama amcama gitmek istemiyorum arkadaş.Ayıp olacaksa olsun.Hatta ilişkilerimi hemende keserim.Ailem resmen milletin önünde azarlıyor."Seni dersaneye gönderdik.Okumadın, cezanı çekeceksin!Zaten senden adam olmaz." gibi gibi...Ablamda babama anneme hak veriyor.Sanki ben üvey evladıymışım gibi davranıyorlar.Şaka gibi...Kız arkadaşımla gezmek istiyorum.Ama param yok.Çalıştığım halde bile param yok.Babamdan para istiyorum.Utanmadan beş lira veriyor.Ulan çok zoruma gidiyor ya.

Anlatıklarının %50 sine katılıyorum,fakat geriye kalan diğer %50 ye katılmam mantıklı değil.Katılmadığım bölüm ise kendi ayaklarının üzerinde duracak gücün yoksa,yani bir ev geçindirecek mecburen aile reisinin hal,hareket ve tavırlarına katlanacaksın.Bu devirde tek başına asgari ücretle birinin rahatça geçinmesi için kendi başını sokacak bir evi olması şart.Çalışma hayatına erken atıldığından ne demek istediğimi çok iyi anlarsın.Gıdası,faturası,kirası...

Anlattıklarından din olayı konusunda haklısın.Geçmişte,lisede iken bir arkadaşımın annesi de çocuğun üzerine çok giderdi.Saat 8 den sonra dışarı göndermez,17-18 yaşında olmasına rağmen ilkokul bebeleri gibi dindar öğütler verir ve çocuğun içinden ibadet etmek gelmese bile ( gerçek Allah sevgisi içten gelir,zorla olmaz ) çocuğa namaz kıldırırdı.Babanın bütün parana el koyması çok ayıp,maaşının yarısı olsa neyse.Tavsiyem ya askere git,ya da bir arkadaşınla beraber ev çık.Senin durumunu az,çok bende yaşadım.2 yıllık üniversite okuyorum,herkes 4 yıllık okuyor neden sen böyle,şöyle.... anlayacağın evde huzur yok.Başka gidecek yerimde yok,arkadaş desen hepsi uzaklarda,malum maddi durumlar kötü.Senin açından tek mantıklı durum,3 arkadaşla ortak eve çıkın.Yoksa sinirden kafayı yersin.

Açıktan olsa da bir şekilde oku,ileride pişman olup,başını taşlara vurursun.Yaşın olacak 30,yeni mezun 22 yaşında biri müdür olup gelecek sana emir verecek.Şunu yap,bunu temizle vb. hatta yeri gelecek dalga geçecek,azarlayacak.Bu durum kimin hoşuna gider ? Ezilmesini geçtim,okumak ve öğrenmek hayatında karşılaştığın zorlukları daha kolay aşman için sana bilgi ve geniş bir vizyon kazandırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 1 Nisan 2013; 20:54:47 >

• baban olunce bugünleri ararsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.