Şimdi Ara

Ailemle ilişkimi kesmek istiyorum artık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar bir ailem var Allah daha mutlu etsin onları uzun ömür versin . Ama artık saçmalamaya başladılar öZellikle babam ben hep onların yanında olmak istedim ekonomikte olsa akıl fikirde olsa yardım etmek yol göstermek istedim . Yaptıkları saçmalama noktaları arttı iyice eşim ile onlar arasında bile kaldım zaman onları savundum ama yanlış yapmışım bunu fark ettim bana para yok işler kötü diyorlar ama bugün öğrendim ki kardeşime 15 yaşındaki çocuğa motorsiklet alınmış ne ehliyet be ruhsat var hemde bunu başkasından öğreniyorum . Para yok diyip beni üzmelerine mi kızayım yoksa benim evde yatan motorum olmasına rağmen bu müsrifliğime kızayım artık pek konuşmama pek yanlarına gitmeme kararı aldım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi de olsa kötü de olsa aile insanın herşeyidir. İnsablar ailesi için yaşar. Bence olayları daha yakından irdeleyin. Babalar evlatlarını çok severler hatta canlarını bile feda ederler. Ailesiz olmanın ne olduğunu ailenizi kaybedince anlarsınız.☹

• Çok yanlış bir karar olmuş. Kardeşine motor alındı diye, evli barklı bir adamın ailesine böyle bir tavır alması kabul edilemez. Paraları belki senin istediğin miktar da yoktur, veya en kötü ihtimal sana vermek istememiş olsunlar (kendin para kazanman için) bu yine de böyle bir karara yol açmamalı.
  • Hocam Burada bir yanlış anlama var zaten ben ailemden hiç para istemedim aksine yardımda bulundum . Benim kızdığım nokta hiç sormadan hiç birşey demeden para yok gibi laflar kullanıp ardından böyle bir harcama yapılması

• Spirited kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam

• para mevzusu her zaman insanlar arası ilişkileri en keskin şekilde bölen etken oluyor. bu yüzdne dost-akraba ile ye iç, ama iş yapma diye söz bile üretmişiz sizinki de o hesap olmuş.

aslında burada bi noktaya dikkat çekmek gerek. kültürümüze işlemiş olan "parasal işler sonunda hep soruna neden olur" kavramı aslında: "deprem öldürür" kavramına benziyor. işin aslı deprem neredeyse hiç kimseyi öldürmüyor (tsunamileri falan saymazsak, çünkü onlar bizim coğrafyamızı etkilemiyorlar) deprem sırasında bizi öldüren şey bizim kendi yaptığımız çürük evlerimiz. toplulumuz çürük ev yapmasa, deprem öldürmez. kabahat bizde aslında burada ama suçu depreme atıyoruz.

para olayında da aynı. insanımızın söyledikleri ile icraatları tutarsız olduğu için bu sorunlar ortaya çıkıyor. adamın maddi sorunu yok, evinde bir adet Apple iMac bilgisayar var. adam ikinci iMac bilgisayarı almak için borç istiyor. veriyorsun. geri vermiyor. iki sene sonra istiyorsun. maddi durumum kötü benim diyor. bunu derken bi yandan başka ürün alışverişleri yapıyor. ısrar edince borcu geri ödüyor ama bu kez iletişimi kesiyor. yani: "benim durumum kötüyken benden zorla para aldın" diyor arkandan. böyle tutarsız davranışlar nedeniyle parasal işlerde sorun yaşıyoruz, sonra da suçu paranın kendisine atıyoruz

ben böyle dost-akrabaya çok borç verdim. hemen hepsinde sorun yaşadım. karşı tarafın süper tutarsız davranışları nedeniyle. sonra yıllar içerisinde birçok arkadaşımdan duydum ki arkadaşlarım da çok benzer sorunları yaşamışlar. sanırım bu parasal işlerde söylenilen sözler ile yapılan icraatların uyuşmaması durumu ülkemizde çok yaygın bir durum. bu yüzden dost-akraba ile parasal iş yapmaktan gene uzak durmak en iyisi.

konuyu açan arkadaşa nacizane tavsiyem, bu olay nedeniyle onlara küsmek pek işinize yaramaz. hem küsseniz ne olacak? ülkede birçok insan aynı. inanın bana aynı. yani sizinkiler özel insanlar değiller. aynı sorunu yarın bir gün başka kişilerle de yaşayabilirsiniz, hatta yaşayacaksınız bence. küsmek çözüm olmaz. bence konuşun, söyleyin, garipsediğinizi analtın çok üzerlerine gitmeden. zaten ne yaparsanız yapın onları değiştiremezsiniz çünkü bi yaştan sonra hiçbir insan değişmez. aile önemlidir. yaptıklarının tutarsız olduğunu anlayacakları şekilde tepkinizi koyun bu olay için, gerisini boşverin. aile kolay bulunan bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Ağustos 2019; 10:53:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.