Şimdi Ara

Airbag durduk yere patladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir süre önce airbag arıza ışığı yandı. Serviste baktırdım bir şey bulamadılar. Arıza kaydını sildiler ışık söndü bir kaç gün sonra tekrar ışık yandı bu şekilde bir iki gün geçmişti ki aracı (Fiorino) çalıştırdıktan sonra hareket etmeden önce yolcu koltuğunun hava yastığı patladı. Çeşitli sitelerde bu gibi durumlar özellikle koltuk hava yastıklarının seyir halinde hiç bir kaza darbe olmadan ( farklı marka araçlar) kendiliğinden patladığını yazan bir çok arkadaş var. Sebebini kimse bulamamış gibi gözüküyor. Şimdi yeni hava yastığı takmayı düşünüyorum. Yine aynı şey olur diye endişeleniyorum. Bu konu hakkında bilgi ve önerisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

İşin hukuki kısmına hiç girmek istemiyorum. Çünkü ilk olarak adalet mekanizması tecrübe ile sabit hakkını ararken lanet okutturuyor. İkinci olarak 10 yaşında bir araba ve nihayetinde aracın bir parçası arızalanmış olağandışı bir arıza olsa da böyle bir durum olabilir diye düşünüyorum.
    Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yazdığınız için teşekkür ederiz
  • 10 yaşında bir araba ve nihayetinde aracın bir parçası arızalanmış olağandışı bir arıza olsa da böyle bir durum olabilir diye düşünüyorum.

Bu milleti daha cooookk ezerler. Bu zihniyetle..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine aynı şeyin olup olmayacağını anlamak aslında kolay. Ön havayastıkları olduğu için sadece yolcu tarafının patlaması fişek arızası olduğunu gösterir. Bunu doğrulamak için de kontrol ünitesine bağlanıp kaza kaydı var mı diye bakılması yeterli. Eğer ünitede kayıt varsa o zaman tekrar olmayacağının garantisi olmaz.
  • eğer aracın ilk sahibi iseniz gidin dava açın, ölümcül hatadır; can kaybına kadar yol açar.

2.sahibi iseniz %99 araç pert ve ilk sahibi sistemi kurcalatmış; ona dava açın.
    (pert olduğunu bilmiyorsanız)

büyük geçmiş olsun.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bir önceki mesaj atan arkadaşın çamur atmaktan ( ki yaptığı asla eleştiri değil) zevk alan kişilerden olmasının aksine sorun odaklı mesajınız için teşekkür ederim.

Yanlış anlaşılma olmasın diye şunu tekrar belirtmek isterim ön göğüste bulunan hava yastığı patlamadı. Koltuk ile kapı arasında koltuk sırtının yanında bulunan hava yastığı patladı. Dediğiniz şey bunun için doğru mu anladım. Airbag durduk yere patladı.

• İlk sahibi değilim. Hatta üçüncü sahibiyim. Sigortacı ve Fiat servisindeki arkadaşlarım arabayı ve kayıtları incelediler araçta. Sürtmeden dolayı sadece 750 TL kayıt var. Ayrıca sitelerde bu gibi durumu yaşayan arkadaşlar bir sonuç alamadılar. Türkiye'de hukuk maalesef olası durumlar göz önüne alınarak işlemiyor. (Birini öldürmek için ateş edersin ama ölmez ise cinayetten değil teşebbüs aşamasında kaldığı için teşebbüsten yargılanırsın bu durumda da arıza başka bir zarara yol açmadığı için lehine sonuçlanacağını sanmıyorum işimden dolayı tecrübelerimde bu yönde zaten. onun için adalet ararken sinir harbi yaşayıp kendimi yıpratamam.)
    Bir usta ile görüştüm dediği şu
    Airbag beynine su girmiş olabilir diyor. Ayrıca koltuk altındaki kablolar koltuk hareketlerinden dolayı zedelenmiş olabilir diyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere Marş Basmıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yanılmıyorsam bir sensör yüzünden açılıyordu. Fd6 civic vardı seyir halinde durduk yere açmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mhut53 M kullanıcısına yanıt
    Pardon yanlış anlamışım. O halde en doğrusu kontrol ünitesine bağlanıp kaza kaydı var mı diye bakmak. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.