Bugün airbag’ciye gittim, airbag’lerin orijinal olduğunu hiç açılmamış olduğunu söyledi, ama emniyet kemeri tamir görmüş, direnç atılmış dedi (ön koltuğun altına baktı). Bu olabilir mi? Araç Citroen C2 2005 model aktif gergi sistemi mevcut. Emin olmak için bir başka airbag’ciye daha gideceğim ama gittiğim usta şehrin en bilinen airbag ustası… Patlamamış çıkma emniyet kemeri bulmamı tavsiye etti, çıkmacıları gezdim ama bulamadım. Sıfırının tanesi 2300 lira. Emniyet kemerlerim düzgün çalışıyor, ama tabi bir kere patlamışsa aktif gergi sistemi artık aktif değildir. Kaza anında geriye çekmeyecektir. Citroen c2’ye c3’ün emniyet kemeri uyar mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 7 Eylül 2021; 23:29:11 > |
Airbag Patlamadan Emniyet Kemeri Patlar mı?
Bir kaza anında emniyet kemerlerinin patlaması, yaygın bir yanılgıdır. Aslında, hava yastıkları devreye girmeden önce emniyet kemerleri patlamaz.
Emniyet kemerleri, bir araç kazası sırasında yolcuları yerinde tutmak ve yaralanma riskini azaltmak üzere tasarlanmıştır. Hava yastıkları ise, çarpmaların etkisini emerek daha fazla yaralanmayı önlemek için devreye girer.
Emniyet kemerleri, araç hızlandığında veya yavaşladığında otomatik olarak kilitlenen bir mekanizma ile donatılmıştır. Bu mekanizma, yolcuları araç içinde güvenli bir şekilde tutar ve hava yastıklarının açılmasını tetikler.
Hava yastıkları, emniyet kemerleri devredeyken ve yolcular doğru pozisyondayken açılır. Hava yastıkları, emniyet kemerleri tarafından tutulan yolcuların üzerine açılarak boynu, yüzü ve göğsü korur.
Emniyet kemerleri hasar gördüyse veya arızalıysa, bir kaza anında düzgün çalışmayabilir ve bu da hava yastıklarının açılmasına engel olabilir. Bu nedenle, emniyet kemerlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerektiğinde onarılması veya değiştirilmesi önemlidir.
Emniyet kemeri onarımı ve değişimi için sertifikalı bir tamirciye veya otomotiv servisine başvurabilirsin. Aşağıdaki sorunlar yaşıyorsan, emniyet kemerinle ilgili bir sorun olabilir:
- Emniyet kemeri patlaması
- Emniyet kemeri tamiri
- Emniyet kemeri kilitlendi nasıl açılır
- Emniyet kemeri tokası tamiri
- Aktif gergili emniyet kemeri tamiri
- Emniyet kemeri neden değişir
- Emniyet kemeri fişeği nedir