Şimdi Ara

Emniyet Kemeri Tokası Nerede Satılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaslar. Basligi carpici olmasi acisindan bu sekilde yazdim. Konuyu mobilden aciyorum. Hata olursa kusura bakmayin. Bir 5 dakikanizi ayirirsaniz sevinirim.

Ara ara sahibindende arac bakiyorum. Hicde az sayilmayacak aracta su emniyet kemer tokasindan goruyorum. Gecen otokopa gittim yine ayni sekilde.

Bilmeyenler icin emniyet kemer tokasi dedigimiz sey bu. (Aslinda hic bilmememiz gereken birseyya neyse)

Bakin oyle ozendirmislerki adamlar sekil semalli olsun diye logo bile koymuslar.

Mesela zaman zaman goruyoruz kaza videolarinda. Arac kaza yapiyor icerisindekiler aractan firliyor. Normalde kemer takili olsa hicbirsey olmayacakken belki olumle bile sonuclanabiliyor.

Bakin su ornek videoya. Izlerken komik gelebilir ama aslinda acida bir video:

Bana birsey olmaz yea deyip kemer takmadiniz. Bir kaza esnasinda Allah muhafaza oldunuz. Ne olacak sonrasinda dusundunuzmu? Hadi siz olursunuz. Ya geriye kalanlar. Aileniz, esiniz, yetim kalan cocuklariniz. Bunlari dusunup ona gore davranalim lutfen. Yine bu konuyla ilgili harika ve bir o kadarda carpici bir video:

Gelin her araca bindiginizde kendinizi dusunmeseniz geriye kalanlari dusunun. Unutmayinki emniyet kemeri hayat kurtarir. Guvenli surusler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç şöförlerinin %70 i gözlemlerime göre kemer kullanmıyor.
  • Millet bilinçli değil kaza yaptığında ani olarak açılan airbag öldürebileceğini düşünse. Kemer takarlar ama anlamayana bişey diyemeyiz.
  • Aracıma tek kişi bindiğimde ilk yaptığım iş emniyet kemerini takmak, iki kişi bindiğimde ise önce yolcu kimse emniyet kemerini taktırmak ardından kendi kemerimi takmak. Bende en baştan beri bir alışkanlıktır. Kemer takılı olmadan asla hareket etmem. Tavsiye ederim.
  • Geçtiğimiz haftalarda eşimin bir yakını Ankara Balgat'ta gece saatlerinde kaza yapmış; kemer takılı olmadığı için araçtan fırlıyor ve kendi aracı tekrar üstünden geçiyor. Ciğerler ve omurilik zarar görmüş, 10 günde iki kez büyük ameliyat geçirdi. Sağlık durumu iyiye giderken ani bir iç kanama ile kaybettik. Henüz 31 yaşında 2 çocuk babasıydı. Kaza esnasında yanında oturan arkadaşımın emniyet kemeri takılıymış, o kişi fazla bir yara almadan kurtuldu.

Bakkala giderken bile takmak gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EMNİYET KEMERİ DEĞİŞİMİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.