Şimdi Ara

Airbag Tamiri | Airbag hakkinda merak ettikleriniz. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
25
Favori
123.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

yeriniz nerde? airbag için bakım yaptırmak istiyorum lamba sönmüyor direksiyon ve göğüs airbag uyarısı veriyor araç perdeler sağlam heralde.

Hocam özür dilerim mesajınızı şimdi görebildim.

Adana, Mersin, Malatya ve Adıyaman'da yerlerimiz var. İstanbul'da da önereceğim yerler var. Neresi size uyar
  • Ben bir soru sormak istiyorum
    D2 kasa doblo aracım var. Fotoğraftaki gibi bir iz oluştu direksiyonda, daha önceden yoktu sanki. Nedeni ne olabilir.
    Airbag ile ilgili bir sıkıntı olması kafamı kurcalıyor.

Airbag Tamiri | Airbag hakkinda merak ettikleriniz.

Resim alıntıdır, bendeki de aynen böyle, hatta iz çok daha belirgin.
    Teşekkür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

Ben bir soru sormak istiyorum
    D2 kasa doblo aracım var. Fotoğraftaki gibi bir iz oluştu direksiyonda, daha önceden yoktu sanki. Nedeni ne olabilir.
    Airbag ile ilgili bir sıkıntı olması kafamı kurcalıyor.

Airbag Tamiri | Airbag hakkinda merak ettikleriniz.

Resim alıntıdır, bendeki de aynen böyle, hatta iz çok daha belirgin.
    Teşekkür.

O izlerin olduğu yerde airbag var. Kornaya basa basa zamanla belirginleşmesi normal hocam. Baskı yedikçe sıkışan noktalardaki yerlerin izi çıkar.

• Hocam bugün Malatyadaki yerinizdeydim. Emniyet kemerinde temazsızlık olan puntoydu aracım ordaki usta arayıp sordu hatta size

Arabayı bugün yaptırıp birde burda görünce baya tesadüf oldu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctor I -- 8 Temmuz 2016; 16:42:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor I

Hocam bugün Malatyadaki yerinizdeydim. Emniyet kemerinde temazsızlık olan puntoydu aracım ordaki usta arayıp sordu hatta size

Arabayı bugün yaptırıp birde burda görünce baya tesadüf oldu bana

Evet hocam haberim oldu :) İşiniz görüldüyse ne mutlu bana
  • Hocam 2013 Pejo 208 direksiyon ve torpido airbagi orjinale en yakın ne kadara mâl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 21 Ağustos 2016; 11:47:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeblood6

Hocam 2013 Pejo 208 direksiyon ve torpido airbagi orjinale en yakın ne kadara mâl olur?

Merhaba hocam.

1000 lira olur hocam.

Emniyet kemeri tamiri ve beyin kodlama işlemi dahil.
  • Bir sorum daha var hocam, açık airbag'in ne zaman açıldığını öğrenme imkanımız var mı? Soruyu @Du Hast'a da soruyorum kendisi de elektronik olarak bunun mümkün olup olmadığını anlatabilir belki?

Kaza yapıp airbag açmış aracın, ne zaman kaza yaptığını airbag beyninden öğrenme şansımız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeblood6

Bir sorum daha var hocam, açık airbag'in ne zaman açıldığını öğrenme imkanımız var mı? Soruyu @Du Hast'a da soruyorum kendisi de elektronik olarak bunun mümkün olup olmadığını anlatabilir belki?

Kaza yapıp airbag açmış aracın, ne zaman kaza yaptığını airbag beyninden öğrenme şansımız var mı?

Hocam beyin kodladığımız zaman kaza adresini ve arızalarını siliyoruz.

Ama beyindeki o sildiğimiz yerlerin okumasını bilmiyorum. O kodların başka bir anlamı varsa bilemem. Ama biz ezbere belirli yerleri silerek kodluyoruz.
    Bakıp anlayan görmedim daha :)
  • Hocam merhaba,

Uygun fiyatlı olması nedeniyle, hafif hasarlı bir araç alıp tamir ettirip kullanmayı düşünüyorum. Yaptığım araştırmalarda gördüm ki hafif kaput yamulması tampon çatlaması gibi basit kazalarda bile araçların hem sürücü hem yolcu Airbaginin açık olduğunu görüyorum. Bu kadar hafif çarpışmalarda bile Airbag lar açılıyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morenno

Hocam merhaba,

Uygun fiyatlı olması nedeniyle, hafif hasarlı bir araç alıp tamir ettirip kullanmayı düşünüyorum. Yaptığım araştırmalarda gördüm ki hafif kaput yamulması tampon çatlaması gibi basit kazalarda bile araçların hem sürücü hem yolcu Airbaginin açık olduğunu görüyorum. Bu kadar hafif çarpışmalarda bile Airbag lar açılıyormu?

Merhabar.
    Hocam, kazanin siddedit onemli ama bir de darbeyi alan kısım cok onemli.
    Darbe sensorleri var airbagleri kaza aninda tetikleyen. Tam oradan darbe aldigi takdirde airbagler patlar.
    Mesela tuhaf bir sey anlatayim.
    2 hafta once Opel Corsa C geldi. Tavan airbagi patlamisti.
    Patlama nedeni: Arabadan sevgilisi inerken kapiyi sert bir sekilde kapatiyor ve tavan airbagi patliyor. Surucu tarafi acmiyor. Sadece yolcu tarafi.
    Corsa C'de tavan airbag darbe sensörü tam o noktalarda ve kapi kapanmasini kaza algilayarak patlatiyor airbagleri

• Cevap için teşekkürlerler. Demek ki darbenin çok şiddetli olması gerekmiyor Airbag lafın açılması için

• Slmlar airbag ışığı sürekli yanıyordu adanada sadtek elektronike gittim fakat yapamadılar ve yapamadıkları gibi göstergedeki vites konum ışıkları ve bazı uyarı ışıklarıda söndü şuanda airbag ışığı hiç yanmıyor kontak açılınca falan hiç yanmıyor,sizin adanadaki yeriniz neresi acaba gitsek sorunu çözebilirler mi araç honda crv

• Usta teşekkür ederim fakat burada bir elektrik ustası da baktı arabaya airbag beyni ve göstergeye program atılmış hiçbir şekilde giremiyorum mudahale edilemiyor dedi valla arabadan soğudum durum bu şekilde yani yinede çözeriz diyorsanız haftasonu gideyim iş yerinize

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit81

Usta teşekkür ederim fakat burada bir elektrik ustası da baktı arabaya airbag beyni ve göstergeye program atılmış hiçbir şekilde giremiyorum mudahale edilemiyor dedi valla arabadan soğudum durum bu şekilde yani yinede çözeriz diyorsanız haftasonu gideyim iş yerinize

Eger beyin yerinde duruyorsa cozulur mutlaka.
    Bizim is yerlerimiz sadece Airbag uzerine. Sadik usta ve bazilari oto elektrik ve airbag bir arada yapmaya calisiyorlar.
    Bizim is yerimizde airbag ile ilgili çozulmeyen sorun olmadi bugune kadar çok şükür

• Bekir ustayla görüştüm işin içinde göstergedeki olduğu için uzun zaman gerektiğini ve bunun için uğraşamayacaklarını söyledi elinde benim araca uyan airbag beynide yokmuş,başka bir ustanın telefonunu verdi o da servise git dedi (: yinede ilginiz için teşekkü ederim arabadan iyice soğudum tamir ettirip satayım diyorum ama sorunu bir türlü çözemeyecegiz galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit81

Bekir ustayla görüştüm işin içinde göstergedeki olduğu için uzun zaman gerektiğini ve bunun için uğraşamayacaklarını söyledi elinde benim araca uyan airbag beynide yokmuş,başka bir ustanın telefonunu verdi o da servise git dedi (: yinede ilginiz için teşekkü ederim arabadan iyice soğudum tamir ettirip satayım diyorum ama sorunu bir türlü çözemeyecegiz galiba

Keske oradayken beni aratsaydiniz.
    Az önce konustum abimle bu konu ile ilgili.
    Km saatinizi bozmuslar. Ve beyin gerekiyormus.

Siz benden haber bekleyin. Arabaniza uygun beyin ayarlamaya calisacak P.tesi Sali gunu. Beyin halloldugunda size haber verecegim.

Gittiginiz zaman km saatindeki airbag isigini ve airbagleri aktif duruma getirecekler.

Arabanizdan sogumaniza gerek yok. Ufak bir sorun ve halledecegiz.
    Benden haber bekleyin.

Iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degisim Zamanı -- 8 Ekim 2016; 23:45:04 >

• İlgin için çok teşekkürler dostum haber bekliyorum halledilir inşallah

• Merhaba, Civic fb7 kasa aracım var. Bir kasisten geçince yada ön yolcu koltugunda biri oturur ken airbağ check uyarısı verip airbag lambası yanıyor sonra kontagı kapatıp açınca sönüyordu. Bir elektrikci arıza koduna baktı "sağ yolcu hava yastığında yüksek direnç "uyarısı veriyordu. Bugün urfa sanayide Dijital OTO diye bir tamirciye gittim gitmez olaydım usta diye bir sahıs girdi aracın içine koltuk altında soketleri taktı söktü v.s. sonra biraz ugraştı tamam abi daha yanmaz dedi çıktı aracın içinden ben ne yaptı diye bir bakayım dedim . eğildim ki bir soket kesilmiş yerde ,kabloları bypass yapıp direnç atmış. Dedim ne yaptın sen dedi direnç attım dedim peki airbag çalışır mı neden bana sormadan aracımdan orjinal soketi kestin. suspus oldu hemen baska ustayı çagırdı açıkla sen dedi kızdım baya bana sormadan nasıl airbag i devre dışı koyarsınız dedim çabuk eskisi gibi takın bırakın arızalı kalsın dedim. işte tamiri zor diye yaptık koltuk döşemesini yırtmadan airbagin soketine ulaşamayız değiştiremeyiz istersen yapalım falan dedi yok dedim bırakın kapatındedim. Yani ben bilinçsiz biri olsam yada araç başında olmasam bir airbağ im iptal şekilde bana tamir ettik deyip aracı vereceklerdi allah korusun bir kazada patlamayacaktı. Böyle insanlar nasıl ustalık yapar aklım almıyor.Ustalık para kazanmak mı. Başımdan geçenler bunlar.Benim ögrenmek istediğim;

-Honda orjinal Airbag kablosunu bulabilirmiyiz orjinal ?(Malum kestiler jackını sağlam orjinal jack üstünde olsun istiyorum)
    -koltuktaki airbag in soketine ulaşılıp düzeltilmesi gerekli. (Urfa ya yakın usta tavsiye edebilir misiniz.)
    -Bu tür jack v.s. kontrolleri için işçilik ücretleriniz ne kadar ?

-airbagler de normalde kaç volt akım iletiyor ve ne kadarlık bir direç oluyor bu sistemin kontrolü için. elektrik temassızlıklarında airbağ patlayabilir mi ? patlarken nasıl bir elektriksel iletim oluyor.

konu çok yararlı

• quote:

Orijinalden alıntı: ceya023

Merhaba, Civic fb7 kasa aracım var. Bir kasisten geçince yada ön yolcu koltugunda biri oturur ken airbağ check uyarısı verip airbag lambası yanıyor sonra kontagı kapatıp açınca sönüyordu. Bir elektrikci arıza koduna baktı "sağ yolcu hava yastığında yüksek direnç "uyarısı veriyordu. Bugün urfa sanayide Dijital OTO diye bir tamirciye gittim gitmez olaydım usta diye bir sahıs girdi aracın içine koltuk altında soketleri taktı söktü v.s. sonra biraz ugraştı tamam abi daha yanmaz dedi çıktı aracın içinden ben ne yaptı diye bir bakayım dedim . eğildim ki bir soket kesilmiş yerde ,kabloları bypass yapıp direnç atmış. Dedim ne yaptın sen dedi direnç attım dedim peki airbag çalışır mı neden bana sormadan aracımdan orjinal soketi kestin. suspus oldu hemen baska ustayı çagırdı açıkla sen dedi kızdım baya bana sormadan nasıl airbag i devre dışı koyarsınız dedim çabuk eskisi gibi takın bırakın arızalı kalsın dedim. işte tamiri zor diye yaptık koltuk döşemesini yırtmadan airbagin soketine ulaşamayız değiştiremeyiz istersen yapalım falan dedi yok dedim bırakın kapatındedim. Yani ben bilinçsiz biri olsam yada araç başında olmasam bir airbağ im iptal şekilde bana tamir ettik deyip aracı vereceklerdi allah korusun bir kazada patlamayacaktı. Böyle insanlar nasıl ustalık yapar aklım almıyor.Ustalık para kazanmak mı. Başımdan geçenler bunlar.Benim ögrenmek istediğim;

-Honda orjinal Airbag kablosunu bulabilirmiyiz orjinal ?(Malum kestiler jackını sağlam orjinal jack üstünde olsun istiyorum)
    -koltuktaki airbag in soketine ulaşılıp düzeltilmesi gerekli. (Urfa ya yakın usta tavsiye edebilir misiniz.)
    -Bu tür jack v.s. kontrolleri için işçilik ücretleriniz ne kadar ?

-airbagler de normalde kaç volt akım iletiyor ve ne kadarlık bir direç oluyor bu sistemin kontrolü için. elektrik temassızlıklarında airbağ patlayabilir mi ? patlarken nasıl bir elektriksel iletim oluyor.

konu çok yararlı

Merhabalar.
    Oncelikle gecmis olsun. Airbag kazancli bir is oldugu icin ufacik bilgi sahibi olan bu işe girmek istiyor. Bazilari sirf para kazanmak icin insan hayatini tehlikeye atiyor. Sikayet durumunda agir ceza mahkemesinde yargilandiklarini duymustum. Insan hayatina kastetmektir bu tur sahtekarliklar.
    Koltuk airbagleri bulundugu bölgeden alinan darbelerde bel bölümündeki hasari en aza indiriyor. Bunu bile bilmiyorlardir o direnci atanlar.

Orjinal kabloyu aliexpres uzerinden siparis edebilirsiniz. Ama cok da onemli ayrinti degil. Cunku normal kablolar is goruyor zaten.
    Direnclerin ölçüsü 2.2 ohm ile 3.2 arasinda degisiklik gosteriyor.
    Adıyaman'da da var iş yerimiz ama koltuk airbagleri icin oralara kadar gitmenize gerek yok. Urfa'da bir de Berat Airbag olacakti. O cocugu tanimiyorum ama isinizi halledebilir diye dusunuyorum.
    Sizin arabadaki sorun koltugun icindeki sokket degildir. Cunku daha once islem gormemis bir arabanin koltugundaki sokketin ariza vermesi mumkun degil. O kestikleri kablolarin ucuna direnc atmak yerine jak olmadan direkt baglanti yapsalardi sorununuz çözülürdü. Ama dedigim gibi acemi ve kolay yoldan para kazanma istegi olan bir esnaf hem ögrenmeye kapalidir. Hemde karsisindaki insanin hayatini tehlikeye atacak kadar vicdansizdir.

Orada diger airbagciye gitmenizi tavsiye ederim. Ama sorununuz hallolmamasi durumunda Adıyaman'daki kendi yerimize bekleriz.

Tekrar gecmis olsun.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.