Şimdi Ara

Airbag Tamiri | Airbag hakkinda merak ettikleriniz. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
453
Cevap
25
Favori
124.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Atlihans

quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

yeriniz nerde? airbag için bakım yaptırmak istiyorum lamba sönmüyor direksiyon ve göğüs airbag uyarısı veriyor araç perdeler sağlam heralde.

Hocam özür dilerim mesajınızı şimdi görebildim.

Adana, Mersin, Malatya ve Adıyaman'da yerlerimiz var. İstanbul'da da önereceğim yerler var. Neresi size uyar

Hocam baya gec gormusum mesajinizi ankaradayim. Gecen gun aracin sigortalarina baktigimda airbag sigortalari sokulmus halde gordum. Aracin alttan kazasi var airbaglarin patladigini biliyorum ama kaplama yapilmis yerinde airbag varmi yokmu bunu ogrenmenin bir yolu var mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben artık urfa sanayiye girmek dahi istemiyorum. Tavsiye ettiğiniz kişiye şimdilik gidebilirim belki. Aliexpress ten orjinal kabloyu sipariş edicem orjinal haline çeviririm ileride.

şimdi açtım bandı tutup iki kabloyu bir birine dolayıp bantlamış ückagıtcı ben söktüm ayırdım telleri. ve airbagları devre dışı bıraktım ön kapı arasındaki kilidinden acaba koltuk airbag ıde devre dışı kalmışmıdır bir kaza olmasın dedim.

Çok teşekkür ederim ilginiz için Adıyaman daki dükkanınızın ismi ve adresi nedir ?

fişin resmi aşagıda bu fise ihtiyacım olacak;

Airbag Tamiri | Airbag hakkinda merak ettikleriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceya023 -- 27 Kasım 2016; 13:0:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Merhaba; Citroen Xsara 1.4Hdi aracım var. Durduk yere airbag ışığı yanmaya başladı. Bsi diyen var, airbag sargısı diyen var çözüm bulamadık.Aracın kornası da çalışmıyor şu anda. Yardımcı olursanız sevinirim.Mersinden yazıyorum yakın sayılırım Adanaya
    Saygılarımla
  • quote:

quote:

quote:

yeriniz nerde? airbag için bakım yaptırmak istiyorum lamba sönmüyor direksiyon ve göğüs airbag uyarısı veriyor araç perdeler sağlam heralde.

Adana, Mersin, Malatya ve Adıyaman'da yerlerimiz var. İstanbul'da da önereceğim yerler var. Neresi size uyar

Hocam baya gec gormusum mesajinizi ankaradayim. Gecen gun aracin sigortalarina baktigimda airbag sigortalari sokulmus halde gordum. Aracin alttan kazasi var airbaglarin patladigini biliyorum ama kaplama yapilmis yerinde airbag varmi yokmu bunu ogrenmenin bir yolu var mi

Söküp bakmak disinda bir secenek yok hocam. Çunku direnc takilan yerler airbag var diye gosterir

• quote:

Orijinalden alıntı: ceya023

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben artık urfa sanayiye girmek dahi istemiyorum. Tavsiye ettiğiniz kişiye şimdilik gidebilirim belki. Aliexpress ten orjinal kabloyu sipariş edicem orjinal haline çeviririm ileride.

şimdi açtım bandı tutup iki kabloyu bir birine dolayıp bantlamış ückagıtcı ben söktüm ayırdım telleri. ve airbagları devre dışı bıraktım ön kapı arasındaki kilidinden acaba koltuk airbag ıde devre dışı kalmışmıdır bir kaza olmasın dedim.

Çok teşekkür ederim ilginiz için Adıyaman daki dükkanınızın ismi ve adresi nedir ?

Hocam airbag isiginiz yaniyorsa butun airbagler devre disidir.

Adiyaman'daki is yerimizin adi
    Çınar Airbag

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick8141

Hocam Merhaba; Citroen Xsara 1.4Hdi aracım var. Durduk yere airbag ışığı yanmaya başladı. Bsi diyen var, airbag sargısı diyen var çözüm bulamadık.Aracın kornası da çalışmıyor şu anda. Yardımcı olursanız sevinirim.Mersinden yazıyorum yakın sayılırım Adanaya
    Saygılarımla

Hocam airbag sargisi olma ihtimali yuksek.
    Korna calmiyor airbag isigi yaniyorsa %90 sargi arizasi veriyor.
    Adana'da Istanbul Airbag
    Mersin'de Garage Airbag var..
    Hangisi uyarsa oraya yonlendireyim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: freqX

Arkadaşlar ben airbag fabrikasında çalışıyorum. Size uyarım patlamış airbagi sadece gaz jeneratörünü (fişek) değiştirerek düzelten firmalardan uzak durun. O airbag yastığının belli bir katlama şekli vardır. Onun haricinde saçma sapan şekilde katlanıp oraya tıkıştırılırsa düzgün açılmaz yastık ve ölüme sebep olabilir.

Yedek parça üretilirken airbag tertibatı bütün olarak üretiliyor. Kapak ya da gaz jeneratörü gibi parçalar tek tek dışarı satılmıyor. Firmalar bunları nasıl temin ediyorlar bilmiyorum ama ya çıkmadır ya da hırsızlıktır tahminim.

Airbag fabrikasi derken ? Hangi fabrika bu. Eger ciddiysen seninle bu konuda yardimini isteyebilirim.

• quote:

quote:

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben artık urfa sanayiye girmek dahi istemiyorum. Tavsiye ettiğiniz kişiye şimdilik gidebilirim belki. Aliexpress ten orjinal kabloyu sipariş edicem orjinal haline çeviririm ileride.

Hocam airbag isiginiz yaniyorsa butun airbagler devre disidir.

Adiyaman'daki is yerimizin adi
    Çınar Airbag

Teşekkür ederim. Verdiğinzi bilgiler için.
    Ben aliexpress ten bulamadım bu fişi resimlerini paylaşmıştım. Bu fiş tamir edilemiyor sanırım. belki airbag dede sıkıntı vardır şimdilik olmassa bir direç atıcam önümüzdeki hafta sonu gelebilirim adıyamana ozaman size ugrayabilirim. Can taşıyoruz airbag işi çok önemli ve vebali olan bir iş bu işi yapanlar hakkını vermeli sahte iş yapanların ben diger dünyasını düşünemiyorum. çok basit bir yapı aslında ben inceledim biraz yabancı sitelerden.

şunu da merak ediyorum patlama anında ne kadarlık bir akım iletiliyor airbag'e ?

• Hocam malatyada mısınız?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Söküp bakmak disinda bir secenek yok hocam. Çunku direnc takilan yerler airbag var diye gosterir

hocam maliyeti ne olur bunun birde ankarada önerebileceğiniz bir yer var mı?

• Benim airbag degilde agirbagin sanirim bagli oldugu clock spring arizali hiz sabitleyici tusuna basiyorum korna caliyor hiz sabitlyici calsmiyor hic
    Ortadaki korna ise bazen calmadigi oluyor bu parcayi napmak lazm bilgi verirsen sevinirim ama kesin o mu arizali bilmiyorum

• geçmiş konularda arabanın altı sürterse dahi airbag patlayabilir gibi bir durumdan mı bahsedilmiş ?
    doğru anladıysam o zaman bu risk her zaman var demektir
    geçenlerde oto lastikçi dükkanına girerken arabanın altı biraz sürttü ve bu durumda dahi patlama ihtimali var mıydı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

geçmiş konularda arabanın altı sürterse dahi airbag patlayabilir gibi bir durumdan mı bahsedilmiş ?
    geçenlerde oto lastikçi dükkanına girerken arabanın altı biraz sürttü ve bu durumda dahi patlama ihtimali var mıydı ?

Okadar kolay değil misal amaisörlerin tamamen devrede olmadıgı kasise çok hızlı girersin araç tabanı yukardan süratle yere vurur ve araç ani fren yaparsa aynı anda belki öle bir durumda açar diyedüşünüyorum. yoksa yavas yavas aracı preslesen dahi açmayacaktır diye tahmin ediyorum. Yabancı sitelerde sensörlerin çalışma mantıgı ile alakalı çok guzel videolar var.
  • Benim kesilen connector ü ebayda 29Dolar a buldum baska bir sitede 88dolar . Benim bir teli içinden çekmemiş olsa kullanılabilirdi ama kendini usta sana Dijital otonun elemanları, ne oldugunu bilmedikleri bir connector ü kestiler 100tl değerinde .. gelde ustalara güvenip arabanı teslim et.. Böle giderse ben usta olacam :)

- ayrıca şu sıradan tamircilere şu tavsiyem var tutup airbag i kontrol edeceğim diye koltugu sökmeden diğer koltugun airbagine bir uzatma kablosu ayarlasanız iki ucu jaklı onunla deneseniz airbag i ozaman hatanın nereden kayanklanacagını net görürsünüz yok burayı sökelim orayı sökeyim demezler emin olmadan. connectorden mi, airbagden mi sağlam fiş ile denemiş olurlar ama adamlar ne görmüşseler onu yapıyorlar baska bir kelime bilgilerine eklemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceya023 -- 28 Kasım 2016; 23:57:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: algülümvergülüm

Hocam malatyada mısınız?

Hocam 1 haftadir Istanbul'dayim.
    Adiyaman'da daha fazla duruyorum.
    Malatya'daki kuzenim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam maliyeti ne olur bunun birde ankarada önerebileceğiniz bir yer var mı?

Merhabalar.
    Maliyet gorunmeden hesaplanmaz hocam. Basit bir islem de olabilir baya ugrastiran bir islem de olabilir. Ama Fuat abi var Ankara'da kefil olabilecegim.

+905327819016

Tecrubesi ve durustlugu tartisilmaz. Ve sorununuza cozum bulacagindan suphem yok.

Iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Benim airbag degilde agirbagin sanirim bagli oldugu clock spring arizali hiz sabitleyici tusuna basiyorum korna caliyor hiz sabitlyici calsmiyor hic
    Ortadaki korna ise bazen calmadigi oluyor bu parcayi napmak lazm bilgi verirsen sevinirim ama kesin o mu arizali bilmiyorum

Merhabalar.
    Marka ve Model ögrebebilir miyim ?

• quote:

geçmiş konularda arabanın altı sürterse dahi airbag patlayabilir gibi bir durumdan mı bahsedilmiş ?

Hocam alt surtmesi demeyelim de altini vurmasi diyelim.
    Şase darbe algiladiginda darbe sensoru kaza algilayarak patlatabiliyor airbagleri.
    2008'de bravo geldi. 6 airbag acmisti. Arabada hic kaporta kasari yoktu. Yoldaki tümsege vurmustu..
    Sayisiz megane 1 ve kangoo geldi. Bunlar altini vurup gelen arabalardi

• quote:

Benim kesilen connector ü ebayda 29Dolar a buldum baska bir sitede 88dolar . Benim bir teli içinden çekmemiş olsa kullanılabilirdi ama kendini usta sana Dijital otonun elemanları, ne oldugunu bilmedikleri bir connector ü kestiler 100tl değerinde .. gelde ustalara güvenip arabanı teslim et.. Böle giderse ben usta olacam :)

- ayrıca şu sıradan tamircilere şu tavsiyem var tutup airbag i kontrol edeceğim diye koltugu sökmeden diğer koltugun airbagine bir uzatma kablosu ayarlasanız iki ucu jaklı onunla deneseniz airbag i ozaman hatanın nereden kayanklanacagını net görürsünüz yok burayı sökelim orayı sökeyim demezler emin olmadan. connectorden mi, airbagden mi sağlam fiş ile denemiş olurlar ama adamlar ne görmüşseler onu yapıyorlar baska bir kelime bilgilerine eklemiyorlar.

Hocam ariza tespit cihazlari var. Araca bagladigimizda arizanin nerede oldugunu gosteren. Ariza tespit cihazi baglamadan direkt tahmini söküp deneye bir ustaya mi gittiniz :)

Ayrica az önce sorugunuz soruyu gordum de. Kaza aninda ne kadar volt elektrik gittigini maalesef bilmiyorum:) Isin o kismini uretici firmalardaki muhendisler bilirler diye dusunuyorum:) Biz sonuc kismiyla daha cok ilgilendigimizden hic merakimiza neden olmadi bu soru :)

Airbag patladiktan sonra amacimiz o airbagleri ilk kazada nasil patladiysa o airbagleri orjinale en yakin sekilde dis gorunus kazandirarak ikinci kazada da o sekilde patlayacak duruma getirmektir.

Ilgi alanimiz ve calismalarimiz da hep bi yondedir :)

• quote:

quote:

Hocam alt surtmesi demeyelim de altini vurmasi diyelim.
    Şase darbe algiladiginda darbe sensoru kaza algilayarak patlatabiliyor airbagleri.
    2008'de bravo geldi. 6 airbag acmisti. Arabada hic kaporta kasari yoktu. Yoldaki tümsege vurmustu..
    Sayisiz megane 1 ve kangoo geldi. Bunlar altini vurup gelen arabalardi

altını biraz sert değdirmiştim ve iyi ki açılmamış ,korktum doğrusu :)
    peki belli bir hız gibi etkenlerde fark yaratıyor mu ?
    misal ben çok düşük hızla sürttürmüştüm ,hızım fazla olsa açılma riski var gibi anladım
    tabi birde anlayabildiğim kadarıyla sürtmenin çok sert olması gibi bir durum gerekiyor galiba
    ayrıca güzel bilgiler için teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.