|
Airbus'ın yarı helikopter, yarı uçak hava aracı ilk uçuşunu gerçekleştirdi

-
-
Dikey kalkış yapıp inebilen otonom araçlar öncesi çok güzel bir konsept. Hızlı, az tüketimi var ve şehir içinden kalkıp inebiliyor.
Bir şekilde dikey yada çok kısa mesafeye inip kalkan uçaklarla beraber şehirler arası dolmuş tipi seferler başlayacak ama ne zaman belli değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
-
-
Motor arızasında süzülebiliyorsa daha da güvenli olur. Helikopterlerdeki sıkıntı motor arızalandığında uçaklar gibi süzülerek iniş yapamamaları,
kurtuluş şansının olmaması. Helikopter harici kanatlı VTOL araçlar daha mantıklı geliyor bana.
-
Ağustos 2019'da Moskova'dan kalkış yapan Airbus A321-211 2 motora birden kuş girmesi sonrası, kanatlarda 30bin litre, 23.4 ton yakıt dolu olmasına ragmen süzülerek iniş yaptı.
Güçten düşmüş uçağın bu kadar başarılı süzülerek inmesi bir mucize.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bulabileceğiniz en uç modelleri bulup beni yalancı çıkartmaya çalışıyorsunuz aklınızca. Yok bulamadım bulamamda, siz haklı olun ben uğraşamam sizle. Ben size genelde nereye konumlandırılır ise onu paylaştım. Pek tabii yeri değişebilir. Zaten görseli olsa direkt onu paylaşırdım.
-
-
v22 al drone gibi 3-4 motorlusunu yap bitti gitti
-
-
tıkandı amerika. çift rotoru beceremedi ve skorsky projesi iptal oldu.
-
Lockheed Sikorsky, Airbus Eurocopter gibi helikopter ve havacılık devlerinin ürünleri nasıl uç örnek olabilir ?
Sikorsky S-64 ve Eurocopter EC-145'te yakıt tanklarının yerini gösteremedi iseniz "beni de kandırmışlar" diyerek aradan sıyrılabilirsiniz, yalancı olmazsınız merak etmeyin.
Sonuçta bu hava araçlarının yakıt tanklarının cismi, konumu, boyutları belirsiz.
Osprey 'in sivil versiyonu Leonardo AW609'da yakıt tankı belirsizliği sorunu daha barizdir
Yakıt tankı kanatlarda diyeceğim, ufacık kanatlar içinden tilt mili geçiyor zaten, yer yok.
Tank kabinde diyeceğim, kabinde de yok.
Nerde bu yakıt tankı, o dev gibi 2 jet motoru hangi yakıtla çalışıyor? Yoksa bu araçlar sıvı yakıt olmadan mı uçuyor?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Siz ciddi sıkıntılı bir arkadaşsınız dostum. Attığınız ilk görseldeki helikopter "konvansiyonel" bir helikoptere göre baya baya UÇ bir örnek.
Bir de bana hala neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz anlamadım.
TiltRotor' larda yakıt tankı kanatlardadır, kanat alanı belirli bir boyuta ulaştığında en kolay şey tankları kanada yedirmek. (15-26)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 23 Mayıs 2024; 14:57:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X