Şimdi Ara

Airfel A++ DC Inverter Seri (2016) LTXN35U 12.000 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
7
Favori
14.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyifdoktoru

Konuyla ilgilenen yok sanırım

Konu ile ilgilenen olur da, sizin sorunuzu kime sorduğunuz belli değil.

Konu sahibine sorduysanız konuyu açalı 6 ay olmuş, kendisi foruma girmeyeli ise 3 ay olmuş yani muhtemelen size o cevap veremeyecektir. Yok konu sahibine değil de başka bir arkadaşa soru sorduysanız ya mesajından alıntı/cevap yapın ya da mesajınıza kendisini etiketleyin yoksa kimsenin haberi olmaz kendisine soru sorduğunuzdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

İlk fatura geldi.Evde 2 klima var.Gündüz airfeli çalıştırıyoruz.Gece 12 den sabaha kadar vestel on/off 9k klima çalışıyor.
    Klima kullanmazken 50-60 tl civarı geliyordu.Bu ay 110 lira gelmiş.
    Klimayı 28-30 derece arası çalışıyor.Günlük nerdeyse sadece airfel 12-14 saat çalışıyor.

Tüketimi çok çok iyi.

Arkadaşım bu hesapta bir yanlışlık var evinizde klima harici hiçmi elektirikli bir ürün yok şahsen ben inanmıyorum bu yazdığına ya saatiniz bozuk yada yaptığınız reklamdan başka bir şey değil
  • hasancannnnn H kullanıcısına yanıt
    İşin sırrı klimayı kapatmamak.Birde oda 14 m2.
  • quote:

Hangi kapatmamak gece başka gündüz başka klima açıyorsun bak biz 3 kişiyiz evde kombi filan yok evde klima ısıtıcı kulanmadan bize yazın gelen en az fatura 130 tl senin evde hiçmi beyaz eşya yok? buzdolabı çamaşır makinesi ütü filan 130 tl faturayı gördüğümdede çocuk gibi seviniyorum bu dediğim fatura yazın kışın on of klima ile 450 den aşşağı fatura ödemedim dedim saat arızaldır saati değiştirdik en az 3 tane elektirikçi getirdim yinede boş şimdi kimse bana bunu inandıramaz 2 klima ve toplamda 100 küsür fatura
    Bence sen kullandığın beyaz eşyaları gözden geçir.Şu an klima,termisifon kapalı.Buzdolabı,tv,pc,çamaşır-bulaşık makinası çalışıyor 35-40 lira fatura geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın admin, şahsıma uyarıda bulunduğunuz gibi ilgili arkadaşlarada uyarıda bulundunuzmu çok merak ediyorum. Siz iyi bilirsiniz ki kimin ne niyette olduğunu.Yallnız şunu belirtmekte fayda var. Ameller niyetlere göredir, kim ne niyette bulunur ise eline geçecek amel odur. Bilmem anlatabildim mi mi mi! Cümleten hayırlı cumalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasancannnnn

quote:

Hangi kapatmamak gece başka gündüz başka klima açıyorsun bak biz 3 kişiyiz evde kombi filan yok evde klima ısıtıcı kulanmadan bize yazın gelen en az fatura 130 tl senin evde hiçmi beyaz eşya yok? buzdolabı çamaşır makinesi ütü filan 130 tl faturayı gördüğümdede çocuk gibi seviniyorum bu dediğim fatura yazın kışın on of klima ile 450 den aşşağı fatura ödemedim dedim saat arızaldır saati değiştirdik en az 3 tane elektirikçi getirdim yinede boş şimdi kimse bana bunu inandıramaz 2 klima ve toplamda 100 küsür fatura

s.a evde 4 kişi yaşıyoruz elektrik faturası 65 / 70 tl arasında yaz kış

kışın doğalgaz kullanıyoruz ondan 65 / 70 tl

yazın günde 12 / 14 saat arası klima kullanıyorum 26 derecede set edilmiş kapatmadan tabii eski tip on / off klimalardan beko 7605 d modeli 13,000 btu soğutma

o zaman bile bana elektrik fatırası 160 tl geliyor yani sadece klima için 80 tl civarında ösüyorum izmir gibi yazları sıcak olan yerde

2 tv 15 saat açık günde 2 kere çamaşır 1 kere bulaşık makinası çalışıyor ütü yapılıyor hergün elektrik süpürgesi en az 20 dk temizlik

buzbolabi 24 saat açık

bilgisayar 20 saat açık çalışıyorken çoğu zmaan

sizin eve gelen klima kullanmadan 130 tl en az fatura çok abartılı bi yerde arıza yada sorun vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derya78 -- 18 Kasım 2016; 11:56:6 >

• quote:

Bence sen kullandığın beyaz eşyaları gözden geçir.Şu an klima,termisifon kapalı.Buzdolabı,tv,pc,çamaşır-bulaşık makinası çalışıyor 35-40 lira fatura geliyor.

Bence sen saatini gözden geçir hiç elektirik kulanma yinede 20 tl civarı fatura gelir uyarıyorum seni saatin arızalı ceza yeme boşuna
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya78

quote:

Orijinalden alıntı: hasancannnnn

quote:

s.a evde 4 kişi yaşıyoruz elektrik faturası 65 / 70 tl arasında yaz kış

kışın doğalgaz kullanıyoruz ondan 65 / 70 tl

yazın günde 12 / 14 saat arası klima kullanıyorum 26 derecede set edilmiş kapatmadan tabii eski tip on / off klimalardan beko 7605 d modeli 13,000 btu soğutma

o zaman bile bana elektrik fatırası 160 tl geliyor yani sadece klima için 80 tl civarında ösüyorum izmir gibi yazları sıcak olan yerde

2 tv 15 saat açık günde 2 kere çamaşır 1 kere bulaşık makinası çalışıyor ütü yapılıyor hergün elektrik süpürgesi en az 20 dk temizlik

buzbolabi 24 saat açık

bilgisayar 20 saat açık çalışıyorken çoğu zmaan

sizin eve gelen klima kullanmadan 130 tl en az fatura çok abartılı bi yerde arıza yada sorun vardır

Bende izmirde oturuyorum 3 tane elektirikçi getirdim eve sorun çıkmadı saati değiştirdik yine aynı evi yıkıp yenidenmi yapsam acaba

• Ucu açık cümlelerin kimseye faydası olmaz, ne söylemek istiyorsanız direkt yazınız.

Ayrıca ortaya yazmanızın da anlamı yok, bana yazdıysanız beni etiketleyin ki anlayayım, Bana yazmasıysanız ki muhtemelen ben değilimdir zira admin değilim, o zaman hangi admini kastettiyseniz onu etiketleyin ki bilsin sizin kendisine bir şeyler yazdığınızı

Şimdi gelelim sizin uyarınıza, hangi üyenin yazdığı neyden rahatsız olduğunuzu halen anlamadım ki bence açıkça yazın gözümden kaçmışsa kontrol ederim lakin ben şu konuda sizin mesajınızdan sonra yazılanları kontrol ettim hiç birisi sizin uyarı almanızı gerektirecek aşağıdaki yazınıza benzemiyordu

Ben sana bayağı bir ağır gelirim sen şöyle voltanı al işine gücüne bak, birader hadi hayırlı traşlar. 2. kişi konuşurken 3. ye ne düştüğünü bilirsin sen traşlayacak başkalarına bak. Hadi al arabanın ikile birader...

Şu yazınıza istinaden 1 uyarı puanı almışsanız bence sitem etmeye hakkınız yoktur.

Sadece buzdolabı çalışacak şekilde elektrik saatinde ki sayacı 1 saat arayla not alın.

Diğer elektrikli aletleride aynı şekilde test edin.Muhakkak birinden biri fazla yakıyordur.

• quote:

Sadece buzdolabı çalışacak şekilde elektrik saatinde ki sayacı 1 saat arayla not alın.

Diğer elektrikli aletleride aynı şekilde test edin.Muhakkak birinden biri fazla yakıyordur.

Bu şekil çok uğraştırır bunun başka bir yolu yokmudur
    Wattmetre ile ölçebilirsin

• quote:

Wattmetre ile ölçebilirsin

Olmazsa en kısa sürede alıp ölçeyim Teşekürler
    En güzel yöntemi wattmetredir aslında

1 buzdolabı ortalama günde 1kw harcar bu da günde 50 kuruş demektir yani ayda 15 TL sadece buzdolabı harcar (tabiki teknolojisine ve litresine göre değişir ancak yıllık 350-380 kW arasıdır)

1 çamaşır makinesinde her ne kadar 1800 - 2200 watt arası değişen rezistans bulunsa da rez. sürekli devrede olmadığı için yine bunu sabit değer olarak alamayız ortalama veri olarak onu da çalışma süresi mantığıyla 0.8 kW ortalama değer kabul edebiliriz. Günde 40 kuruştan ayda 12TL eder

1 bulaşık makinesi yine aynı şekilde günde 1 kere olarak düşünüp 1.5kw olarak değerlendirelim ve günde 65 kuruştan ayda 19.50 TL de B.M harcar

1 elektrik süpürgesi yine kullanım süresine göre değişmekle birlikte ben 1 kW kabul ediyorum ve yine 42 kuruş diyorum bu da ayda 12TL listeye ekledim

televizyonlar genelde az enerji tüketir görünse de (200-300watt) kullanım süreleri uzundur bu nedenle günde 2kw harcar diye düşünüyorum bunu da 90 kuruştan ayda 27TL kabul ettim

çok da detaya girmek istemiyorum sadece fikir vermesi adına yazdım bunları, şimdi hesaba bakıyorum da şu standart kullanımda dahi 85.5 TL fatura geldi ki bunun içinde henüz ütü yok, çay makinesi veya su ısıtıcı termosifon vs yok aklımıza gelmeyen bir sürü elektrikli ev aletimiz var kullandığımız ben sadece bir kaç ana unsur yazdım, abartılı yazdığım yerler var ise düzeltiniz ama bence hesap ortada, elektriğin kilowatt saati 42 kuruş (41.17 kuruş) elektrikli ev aletlerinin sarfıyatlarıda kabaca ortada, bu durumda ayda 30-40TL fatura gelen evlere ben sadece gıpta ile bakabiliyorum elden bir şey gelmiyor. Kış şartlarında güneş enerjisi işe yaramadığından dolayı termosifon devreye giriyor, ısıtma klima ile, mikrodalgası normal fırını derken kullanılması gereken ne varsa kullanıyoruz ve ben kış modunda 320TL dolaylarında fatura ödüyorum. Biz mi çok abartılı yaşıyoruz anlamadım şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Ucu açık cümlelerin kimseye faydası olmaz, ne söylemek istiyorsanız direkt yazınız.

Ayrıca ortaya yazmanızın da anlamı yok, bana yazdıysanız beni etiketleyin ki anlayayım, Bana yazmasıysanız ki muhtemelen ben değilimdir zira admin değilim, o zaman hangi admini kastettiyseniz onu etiketleyin ki bilsin sizin kendisine bir şeyler yazdığınızı

Şimdi gelelim sizin uyarınıza, hangi üyenin yazdığı neyden rahatsız olduğunuzu halen anlamadım ki bence açıkça yazın gözümden kaçmışsa kontrol ederim lakin ben şu konuda sizin mesajınızdan sonra yazılanları kontrol ettim hiç birisi sizin uyarı almanızı gerektirecek aşağıdaki yazınıza benzemiyordu

Ben sana bayağı bir ağır gelirim sen şöyle voltanı al işine gücüne bak, birader hadi hayırlı traşlar. 2. kişi konuşurken 3. ye ne düştüğünü bilirsin sen traşlayacak başkalarına bak. Hadi al arabanın ikile birader...

Şu yazınıza istinaden 1 uyarı puanı almışsanız bence sitem etmeye hakkınız yoktur.

Ben gayet açık yazdım klima bölümünün admini senden başka değil ... benim başım dik alnim açık o art niyetl i kişilerde sende biliyorsun hangi niyetle cevap yada alıntı yaparak teneke klima hangileri diye sorduklarını. Teneke leri belirtmeye lüzüm varmı ben yinede yazayım sen destekle koru teneke= vestel, rota climate,airfel,gree,hainer,zibro,york ve çinde merdiven altı üretilen market kılmaları ve Çinli üreticilere fason yaptırılan klimalar. Eksikleride sen tamamla bir zahmet. Hadi ben kötü niyetli ve saygısızca yorum yazdım diyelim sende sildin. Peki sözde art niyetli olmayan Rizeli ve derya nın yorumlarını niye sildin. Senin düşüncen doğrultusunda onlar iyi niyetle yazdılar. Sen bildiğinden buyana yazacam ama telefon android yedi olması nedeniyle dh uygulaması uygun olmaması ve tarayıcı cromede donma ve klavye yok olduğu için yazamamıştım. Bu gün sabah sorunun çözümünü general mobile kullanıcı kulübündeki arkadaşların sayesine sorunu çözüldü ancak bu gün yazabildim. Açık açık yazıyorum Art niyetli insanları satıcıları koruyorsun. Klimanın babasına Me diyecek kadarda cesur değilsin. Ben satıcı değilim kimseden de para almıyorum ve almıyoruz, para almayıp bu işe gönül vermiş,benim gibi tüketici ve insanlara yardımcı olanlar kimmi onlar @9köy @Ghostkiller,v e ismini hatırlayamadığım bir kaç müstesna insan. Dh forumu yediniz bitirdiniz be. Bir bak etrafına desteklediğin adamların haricinde kaç kişi klima başlığına yazıyor. O yazanlarda forumun halinden bir haber insanlar. Nurdan açıkça yazıyorum. Dh forum benim için bitmiştir. Şu aziz mübarek gün ne ben sizi nede siz beni fazla kırıp dökmeden Allah herkesin gönlüne göre versin. Yazdıklarıma cevapta verseniz artık foruma girmeyeceğim için cevap vermeyeceğim. Saygılarımla selamlıyorum herkese hayırlı cumalar diliyorum.

• Bence sizin klavye halen düzelmemiş zira yazdıklarınızı anlamak pek mümkün değil. :)

Tekrar ediyorum ben ADMİN değilim. Yine tekrar ediyorum AÇIK yazıyorsanız kime yazıyorsanız belirtirsiniz sizin yaptığınıza açıklık denmez, ''Ben ortaya yazdım o kendini biliyor'' denir ona.

Beni eleştirdiğiniz yönümle şu an yazdığınız zaten tezat içeriyor, diyorsunuz ki ''Teneke klimalar hangileri yazdı silmediniz'' neden sileyim? Birisi bana izah etsin neden sileyim? Kaldı ki soruyu soran üyeyi siz de iyi biliyorsunuz, o da kendince bir üye, her şeyi soruyor, sorduğu soruyu tekrar soruyor ve hatta tekrar sorduğu soruyu başka şekilde yine soruyor. Peki bunda bir yasak var mı? Forumun hangi kuralında ''Üye aynı soruyu defalarca soramaz'' yazısı var ise söyleyiniz ben gereğini yapayım.

Sizin forumculuk anlayışınız ile benimki uyuşmuyor demek ki, illa ki bir TARAF olmak zorunda değilim ki ben, siz de kendinizi TARAF ilan etmişsiniz, zaten forumda yeterince O cu BU cu var siz neden oluyosunuz? Ben X markayı bu gün eleştiririm yarın beğenirim, neden? bir gelişme olmuştur bir değişiklik olmuştur, yönetim değişmiştir, ürün değişmiştir, eleştirdiğim durum ortadan kalkmıştır vs vs ben neden X markayı BİZDEN Y markayı da DÜŞMAN ilan edeyim ki? ben tüketiciyim işime hangisi geliyorsa elbette onu alırım kullanırım düşman olmak ne demek? Bu anlamda siz de bir O cu olmuşsunuz, almışsınız karşınıza bir kaç marka 'Kötüdür de Kötüdür'' diye temcit pilavı gibi öne sürüp duruyorsunuz. Benim forumculuk anlayışım bu değil, ben her şeyi tartışırım ama doğru bir yaklaşım olmalı, gerçek bilgiler olmalı.

Forumda SATICI dediğini her kim ise bunu yazmak ve benim koruduğumu iddia ettiğiniz SATICILARI da açıklamak zorundasınız. hangi satıcıları, ne zaman, nasıl bir yöntem ie korumuşsam buraya yazmak zorundasınız. Size göre herkes satıcı, hatta ben de satıcıyım. ''Siz nesiniz peki arkadaş? neden bu iş ile bu kadar ilgilisiniz? hangi firmadan bu markaları kötülemek karşılığında komisyon alıyorsunuz?'' desem ben de sizin yaptığınızı yapmış olurum, çok kolay ki sizin taktik, ama ben kullanmam bu yöntemi.

Genel anlamda Yazdıklarınızdan anlaşıldığı üzere inançlı birisiniz, o zaman şu yazdıklarınızdan ötürü sizi Yüce Allah'a havale ediyorum ki bu kin ve nefretle yazdıklarınızın hesabına istinaden ahirette iki elim yakanızdadır. Şu forumda ME ile ilgili PİRAMİDİN TEPESİDİR diye 50 kere yazmışımdır, Ben piramidin tepesidir demişim, siz babasıdır demişsiniz aradaki fark nedir?

Ben bu forumda ne istedim? kimse kimsenin malına teneke çöp hurda demesin dedim. halen de arkasındayım ve bu mesajlar okunup işleri bittikten sonra içerisindeki ifade nedeniyle sizin mesajınızı sileceğim. Forumu yemiş bitirmişiz, demek çok iyi yiyip bitirmişiz ki üst yönetim yetki üzerine yetki verip bizi '' Forumu ne güzel bitirdiniz helal olsun'' diyerek ödüllendirmiş. Başlıklarda kimse yazmıyormuş, kimin forumunda kimin başlıklarında kimler neleri ne kadar yazıyor herkes biliyor.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, siz forumunuzda öyle yersiniz, biz forumumuzda böyle yeriz, üyeler hangi tarzı seviyorsa oraya gider bu kadar basittir uygulama. Bu forumun kuralları bu, biz forumda üyelere neyi neden yaptığımızı söylemek zorunda değiliz ancak yine de iletişim yollarımızı kapatmıyoruz, itirazı olan iletişim kurar meramını iletir gereken yapılır, ancak sizin o mesajınız BİZİM forumumuzda kabul gören bir mesaj değildi ben de gereğini yaptım, diğer mesajları silmemin altında da yine anlamlar aramışsınız lakin bir anlam aramanıza gerek yoktu zira karşılıklı tartışma mesajlarını ben HER ZAMAN silerim (Bel altı vuruş)

Ghostkiller, 9köy, Mbirol, Sota hepsiyle forum yönetimi olarak yönetimsel anlamda anlaşamamış veya halen anlaşamıyor olabiliriz/olabilirim ama İNSAN olarak hiç birisine kapılarımı kapatmadım, onların da bana kapılarını kapattıklarını düşünmüyorum, Öyle olsaydı Ghostkiller dahil yazdığım isimlerle ve daha fazlasıyla özelden veya mail yolu ile görüşüyor olmazdım. Arkamdan çok küfür etmiştir ama Ghostkiller ile özelden yazıştım, ben hakkımı helal ettim, o da var ise hakkı helal edecektir diye düşünüyorum. Mbirol ile de görüştüm 9 Köy ile de görüştüm Sota ile de görüştüm ve hepsine kendimi ifade edebildiğime inanıyorum. Şimdi buradan hareketle, Ghostkiller ile burada anlaşamadıysak, fikirlerini benimsemediysek, bu durum Ghostkiller ın fikirlerinin yanlış olduğunu mu anlatıyor? Bence hayır, herkes tarzını ortaya koyuyor, aradaki fark şu, bu tarzlar bizim forumda uyuşmadı, bu gün uyuşmadı yarın ne olacağı belli mi olur? Ben yine forumdaki bir yazımda yazmıştım, isteyen dileyen herkes üst yönetimle görüşüp gelebilir benim için sorun yok, ama tarz aynı olacaksa sonuç da aynı olacaktır o konuda kimse kusura bakmasın. Ghostkiller ile Mbirolün aralarındaki husumet beni ilgilendiriyor mu? zerre kadar umurumda değil zira Ghostkiller başkadır, Mbirol başkadır, Sota başkadır Ben başkayım bunlar yapı uyuşmazlıklarıdır olur biter. yapı uyuşmaz, Fikir uyuşmaz ama hepimiz İNSANIZ sonuçta o nedenle forumdaki bir kaç fikir ayrılığı nedeniyle İNSAN yönlerimizi birbirimize kapatacak değiliz (En azından ben değilim)

Tüm bu yazdıklarımdan hareketle size diyorum ki; ''Her kim için bu kahramanlık hareketine kalktınız ve hangi gaz ile bu yazıyı yazdıysanız bu tutmadı, yenisini deneyin''

Bana olan iftiranız nedeniyle aşağıya bir kaç ekran alıntısı ekliyorum. Bunların hesabı hanenize işlenecektir (Madem gerçekten inançlısınız)

Haydi şimdi selametle, Yolunuz bahtınız açık olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

En güzel yöntemi wattmetredir aslında

1 buzdolabı ortalama günde 1kw harcar bu da günde 50 kuruş demektir yani ayda 15 TL sadece buzdolabı harcar (tabiki teknolojisine ve litresine göre değişir ancak yıllık 350-380 kW arasıdır)

1 çamaşır makinesinde her ne kadar 1800 - 2200 watt arası değişen rezistans bulunsa da rez. sürekli devrede olmadığı için yine bunu sabit değer olarak alamayız ortalama veri olarak onu da çalışma süresi mantığıyla 0.8 kW ortalama değer kabul edebiliriz. Günde 40 kuruştan ayda 12TL eder

1 bulaşık makinesi yine aynı şekilde günde 1 kere olarak düşünüp 1.5kw olarak değerlendirelim ve günde 65 kuruştan ayda 19.50 TL de B.M harcar

1 elektrik süpürgesi yine kullanım süresine göre değişmekle birlikte ben 1 kW kabul ediyorum ve yine 42 kuruş diyorum bu da ayda 12TL listeye ekledim

televizyonlar genelde az enerji tüketir görünse de (200-300watt) kullanım süreleri uzundur bu nedenle günde 2kw harcar diye düşünüyorum bunu da 90 kuruştan ayda 27TL kabul ettim

çok da detaya girmek istemiyorum sadece fikir vermesi adına yazdım bunları, şimdi hesaba bakıyorum da şu standart kullanımda dahi 85.5 TL fatura geldi ki bunun içinde henüz ütü yok, çay makinesi veya su ısıtıcı termosifon vs yok aklımıza gelmeyen bir sürü elektrikli ev aletimiz var kullandığımız ben sadece bir kaç ana unsur yazdım, abartılı yazdığım yerler var ise düzeltiniz ama bence hesap ortada, elektriğin kilowatt saati 42 kuruş (41.17 kuruş) elektrikli ev aletlerinin sarfıyatlarıda kabaca ortada, bu durumda ayda 30-40TL fatura gelen evlere ben sadece gıpta ile bakabiliyorum elden bir şey gelmiyor. Kış şartlarında güneş enerjisi işe yaramadığından dolayı termosifon devreye giriyor, ısıtma klima ile, mikrodalgası normal fırını derken kullanılması gereken ne varsa kullanıyoruz ve ben kış modunda 320TL dolaylarında fatura ödüyorum. Biz mi çok abartılı yaşıyoruz anlamadım şimdi

Hocam ağzına sağlık bu senin yaptığın hesap minimum söylediklerine göre 2 klima kulanıyorlar şaka gibi ve senin çıkardığın hesaptan daha az ödüyorlar açık ve net söylüyorum ya saatlei bozuk yada bir yerde yanlışlık var bu arada üşenmedim gittim bugün inat ettip wattmetre aldım yeni eve geldim

Bence klima kullanan ve biraz merakı olan herkesin 1 wattmetre ve 2 klima derecesi alması lazım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.