Şimdi Ara

Airties 5750 kullanıyorum ve yardım lazım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Modemim Airties 5750. İnternetim ise fiber.

Fibere yeni geçtiğim için tam bilmiyorum o sebeple yardıma ihtiyacım var.

Duvardaki telefon prizi ile modem arasındaki bağlantıyı sağlayan kablo olarak daha önce adsl içinde kullandığım aynı kabloyu kullanmam uygun mudur? Bildiğimiz ucu telefon jaklı kablo

Kabloyu yine modemin arkasındaki dsl yazan yere mi takacağım? Ve arkadaki wan portu ne işe yarıyor.?

Modem kablosuz da 2.4 ve 5 ghz destekliyor. İkisinin de ayrı ağ adı ve şifre belirleme yerleri var. Ben ikisine de ayrı ayrı isim ve şifre vermek zorunda mıyım yoksa ikisini de aynı yapsam bağlanan cihazların özelliğine göre 5ghz çekiosa direk ona ya da 2.4 ghz ise ona oto bağlanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKIN006 -- 14 Ekim 2015; 14:13:17 >

• Telefon kablosunu kullanıyorsan hala fiber değildir bağlantın.Vdsl olmasın :)
  • 2.4 ve 5 ghz için farklı isim koyman gerekiyor..yoksa sorun olur. Bende öyle kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Telefon kablosunu kullanıyorsan hala fiber değildir bağlantın.Vdsl olmasın :)

valla binaya fiber kutusu koydular ve binaya kadar fiber hat döşediklerini söylediler.

binadanda kendi daireme nasıl geliyor bilmiyorum ama bağlantım telefon girişi benim tümden fiber olması için ne olması lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKIN006 -- 14 Ekim 2015; 19:33:19 >
  • AKIN006 A kullanıcısına yanıt
    Fiberde ethernet kablosu olması lazım.Modem arkasında wan portu onun içindir binada ki kutudan modeme kadar o kablo şart
    Modem arayüzünde internet sekmesinde hat modu olarak ne yazıyor sizde ?
  • Arkadaşlar Allah rızası için yardım edin bu modemi ps3 e kablolu bağladığımda ip adresi alımı zaman aşımına uradı uyarısı almaktayım. Nedeni nedir ? Kablosuz herhangi bir problem yok.
  • quote:

Fiberde ethernet kablosu olması lazım.Modem arkasında wan portu onun içindir binada ki kutudan modeme kadar o kablo şart
    Modem arayüzünde internet sekmesinde hat modu olarak ne yazıyor sizde ?

Bugün bağladım açıldı. 24 mbps hızım geliyor. dediğim gibi binaya kadar fiber kablo. bina içi kablolaması bakır yapılmış olduğu içinde binadan telefon jaklı kablo ile aldım. ama hattım tamamını alıyor hızın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AKIN006 A kullanıcısına yanıt
    Kendi imkanın varsa bir elektirikciye daireden aşağıda ki kutuya kadar cat6 kablo çektir aslında elin yatkınsa kendin bile çekersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 15 Ekim 2015; 19:24:47 >
  • quote:

Kendi imkanın varsa bir elektirikciye daireden aşağıda ki kutuya kadar cat6 kablo çektir aslında elin yatkınsa kendin bile çekersin

Valla hacım elim hiç yatkın değil. Kablo çektirme işine gelince kutu -1 de benim ev de 9. katta. bu kadar kablo falan bayağı masraf tutar diye düşünüyorum. birde dediğim gibi zaten hat 24 mbps. Ve şu an hız kesilmesi yok görünüyor. O sebeple şimdilik böyle idare ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.