airties modemim çok geç bağlanıyor internete.. 103 modelinden ama fişini takınca çok uzun sürüyor nete girmesi ayar sorunumu var acaba sizce kaç dk da bağlnaması gerek ethernetten kullanıyorum acaba usb den kullansam daha çabuk bağlanırmı?
Nete girmesi mi uzun sürüyor adsl ışığının yanması mı uzun sürüyor..adsl ışığı yandığı halde nete girmesi uzun sürüyosa ve ethernet kullanıyorsan dhcp yi kapa ethernete sabit bir ip ver..Bölece her seferinde dhcp den ip almaya uğraşmaz bi nebze olsun hızlanırsın..Tabi ethernete vereceğin ip ile mask i uygun olmalı..mesela 192.168.1.2 255.255.255.0 falan gibi..(eğer modem 192.168.1.1 ise )
airties lerin tümü öyle. modem arayüzü açıkken modeme restart yaptırırsan görebilirsin ne kadar uzun sürdüğünü. allahtan zoom o kadar uzun olmuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Climanjaro
airties lerin tümü öyle. modem arayüzü açıkken modeme restart yaptırırsan görebilirsin ne kadar uzun sürdüğünü. allahtan zoom o kadar uzun olmuyor.
çözümü yokmu bunun ya çekilmez hale geliyor artık normalde ne kadar olması gerek bu sürenin?
sanırım kısaltamazsın. airties lerde bir restart yapıp tekrar nete girebilmek için 2 - 2.5 dk kadar beklemen gerekiyor.
oysa benim zoom 30sn falan sürüyor. başka birkaç modem daha denedim ama süreleri benimki kadar kısa değil.
quote:
Orjinalden alıntı: Climanjaro
sanırım kısaltamazsın. airties lerde bir restart yapıp tekrar nete girebilmek için 2 - 2.5 dk kadar beklemen gerekiyor.
oysa benim zoom 30sn falan sürüyor. başka birkaç modem daha denedim ama süreleri benimki kadar kısa değil.
ne 2 2.5 5-6 dk sürüyor bende
o zaman bir sorunun var. o kadar uzun sürmez hiç bir modem.
yukarıda @gunwane arkadaşın yazdıklarını bir uygula. sanırım ip almak için bekliyor modem.