Şimdi Ara

Airties RT-205 Bağlantı Kesintisi (TTNET ADSL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Airties RT-205 kablosuz modem ile TTNET ADSL hattı üzerinden internete bağlanıyoruz, bağlanan kişi sayısı zaman zaman 5'i bulabiliyor. Son günlerde bağlantıda sık sık kopmalar yaşıyoruz. Modemin ayarlarını resetledikten sonra uzun bir müddet herhangi bir kopma olmuyor, ama ilk kopmadan sonra kesintiler yine sıklaşıyor.

Arızayı Telekom'a bildirdik, yetkililer kablo bağlantılarına kadar incelediler ve herhangi bir sorun bulamadılar. Modem yazılımı güncel olduğu halde tekrar güncelledim, modem ayarlarını sıfırladım, sorun yine devam ediyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

• hocam! bende airties rt 205 kullanıyorum. bendede kopmalar vardı. çözüme geçelim lafı uzatmayım modemi kablosuyla bir masaüstü bilgisayara adsl kablosuyla bağlıyoruz.bu bilgisayara airties cd sini takıp kuruyoruz. sonra bu programdan internet kullanılabilir hale gtiriyoruz(adsl kullanıcı bilgisi/şifre vs.)(internete girecek vaziyete gelicek) sonra kablosuz internet ayarlarına girin.oradan ağ adını girin şifesini belirleyin(şifrede rakam ve harf bulundurun güvenlik açısından)(şifre koymazsanız problem yaşıyabiliyorsunuz alışveriş merkzlerinde oluyor) ŞİMDİ WEP Mİ WPA MI DİYE SORU ÇIKIYOR ORTAYA! en güvenli olanı yni wpa yı seçiyoruz uygula tamam tamam... problemimiz çözülüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucav -- 1 Mayıs 2008; 16:09:44 >
  • rapid den dosya indirirken %99 da duruyor firmware kapattım yinede olmadı
  • o modemle alakalı birşey değil bildiğim kadrıyla o daha çok bilgisayardaki güvenlik sınırlamasından kaynaklanıyor. rapidden dosya çekmek zaten zorlaştı kedi sembolu getirdiler zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucav

hocam! bende airties rt 205 kullanıyorum. bendede kopmalar vardı. çözüme geçelim lafı uzatmayım modemi kablosuyla bir masaüstü bilgisayara adsl kablosuyla bağlıyoruz.bu bilgisayara airties cd sini takıp kuruyoruz. sonra bu programdan internet kullanılabilir hale gtiriyoruz(adsl kullanıcı bilgisi/şifre vs.)(internete girecek vaziyete gelicek) sonra kablosuz internet ayarlarına girin.oradan ağ adını girin şifesini belirleyin(şifrede rakam ve harf bulundurun güvenlik açısından)(şifre koymazsanız problem yaşıyabiliyorsunuz alışveriş merkzlerinde oluyor) ŞİMDİ WEP Mİ WPA MI DİYE SORU ÇIKIYOR ORTAYA! en güvenli olanı yni wpa yı seçiyoruz uygula tamam tamam... problemimiz çözülüyor...

Yardım için teşekkürler ama, Airties müşteri hizmetlerini aradığımda aynısını söylediler, onu da yaptım ama yine bir müddet kopma yaşamadıktan sonra, kopuyor ve aynı hale dönüyor maalesef.

• üstat ozaman modemi değiştirmeni öneririm.fabrikasyon hatası olabilir.Airties türkiye şartlrında en iyi modem teknik desteğide en iyi olan marka.teknik servisin sana yardımcı olacağına eminim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: srhrsn

quote:

Orjinalden alıntı: ucav

hocam! bende airties rt 205 kullanıyorum. bendede kopmalar vardı. çözüme geçelim lafı uzatmayım modemi kablosuyla bir masaüstü bilgisayara adsl kablosuyla bağlıyoruz.bu bilgisayara airties cd sini takıp kuruyoruz. sonra bu programdan internet kullanılabilir hale gtiriyoruz(adsl kullanıcı bilgisi/şifre vs.)(internete girecek vaziyete gelicek) sonra kablosuz internet ayarlarına girin.oradan ağ adını girin şifesini belirleyin(şifrede rakam ve harf bulundurun güvenlik açısından)(şifre koymazsanız problem yaşıyabiliyorsunuz alışveriş merkzlerinde oluyor) ŞİMDİ WEP Mİ WPA MI DİYE SORU ÇIKIYOR ORTAYA! en güvenli olanı yni wpa yı seçiyoruz uygula tamam tamam... problemimiz çözülüyor...

Yardım için teşekkürler ama, Airties müşteri hizmetlerini aradığımda aynısını söylediler, onu da yaptım ama yine bir müddet kopma yaşamadıktan sonra, kopuyor ve aynı hale dönüyor maalesef.

kopma olduğu zaman modemdeki ppp ışığına bak o da sönmüşse senin sorunun da büyük ihtimalle hattının adsl2+a geçmesinden kaynaklanıyor
    rt205lerde sanırım fabrika çıkışlı bu sorun var
    modemin ayarlarından modülasyon türüne bak adsl2+ mi diye

bağlantını kullanmadığın zaman 10 dk içinde kopma şeklinde oluyorsa dediğim sorundandır
    çözüm ne dersen bilmiyorum
    ancak bu sorun kronik bir sorun ise bu sorun airtiesa iletilebilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.