AirTies Rt-205 modem var elimde komşunun hattını kullnabilmek icin aynı lap toplardaki Wi Fi olayı gibi bu modemin Wi Fi sini nasıl kullanabilirim elimde bir modem var bunun icindeki aparatı kullanmak istiyorum (bunun gibi Wi-Fi PCI KART) yeni bi ürün almak istemiyorum zaten istesemde para yok :)
wireless adsl modemle baska bir modemin sinyalini kendin kullanamazsın. Senin modemin sadece bir access point görevi görüyor , verici yani.
Senin komşundaki baglantıyı alabilmek için wireless alıcı alman gerekiyor Usb yada PCI seklinde masaüstü pc lerinde kullanılan alternatifler var
peki bizde dell 6000 laptop var bunun Wi fi sini nasıl güçlendirebiliriz anten yerini bulamadımda anteni nereye takacam???
bazi wireless routelari ve access pointleri client mode kullanmak mumkun. bolece wireless unitesi laptop gibi wireless yayini alip networke verebiliyor ama modemlerde bole bi ozellik olcani hic sanmiyorum.
simdiye kadar hic bir laptopda wireless anten cikisi gormedim ama garanti sorunun yoksa laptopin icini acip pigtail takarak anten bagliyabilirsin. laptopin wireless kartinin ustunde iki ufak anten girisi olur. pigtail kablodur bi ucu wireless kartina takilir oteki ucuda standard sma erkek sokettir anten takabilirsin.
@darkaura sana karşı değilim ama yan komşum datron marka modem kullanıyor onun özelliklerini karıştırırken repeater olarak kullanma var ama airtiesler çok dandik zaten almakla hata etmişsiniz.
modemler access point gibi kullancagi dusunulmedi icin client mode ayarlarinin olmasi cok zor. yoksa donanimsal yapilari bole kullanima musayit gerekli olan uygun yazilim. aslinda aztek adsl modemlere acik kod firmware yuklenebiliyor bu sekilde client mode yada baska bir suru is icin moifiye edilebilir. sorun bunu yapmak icin aztek in boot loaderini degistirmek gerekiyor oldukca zahmetli ve riskli bu yuzden hic azteke bulasmadim.
airtieslar linux temelli. biraz kurcalansa client mode calistirilabilir belki.
bu hafta airtiesda calisan muhendis bi arkadasla gorusecem. detayli teknik bilgiler almayi umuyorum
Modemin Menüsünde Kablosuz bölümünde tekrarlayıcı var onu etkinleştirip, çevredeki erişim noktalarını ara seçeneğini tıklıyorsun. Ancak senin eklemiş olman yetmiyor. Ayrıca karşı tarafından seni eklemesi gerekiyor. Böylelikle modemin tekrarlayıcı olarak çalışıyor.
Bu şekilde ayarlama yapabildiğin takdirde kablosuz ethernet kartı alman gerekmiyor. çünkü modeminden tekrarladığı interneti alabiliyorsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme