Şimdi Ara

airties rt-210 modem yamuk yaptı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konu biraz uzun ama bilgili arkadaşların ilgisini çekecektir!

Airties rt-210 model kablosuz modemim var. Evimden şirkete vpn ile bağlanmak için kablosuz ağı kullanmaktaydım. Vpn erişimini yapmak için yakın zamanda smartcard uygulamasına geçildi, (extra güvenlik için, vpn erişimi için smartcarda bağlı bir şifre girmek gerekiyor), bundan sonra bağlantı yapamamaya başladım, daha doğrusu önce telekom 146'dan bir dial-up bağlantı yapıyorum, sonra bu bağlantı üzerinden vpn erişimi (yine smartcardla tabii) yapıyorum. daha sonra bu bağlantıları kapatıyorum ve ancak bundan sonra rt-210 üzerinden vpn bağlantısı yapabiliyorum.
    vpn erişimi dışında modemin bir problemi yok, internet erişimi yapabiliyorum.

şirketimin IT yetkilileri ile konuştuğumda, vpn için smartcard şartı getirilmesiyle birlikte bazı modemlerde bu problemin yaşandığını, problemin, vpn için gereken sertifikasyonu modemin yapamadığını belirttiler.

üretici firma ile de görüştüm, dmz aktif ettirdiler, olmadı, NAT menusunden yönlendirme yapılacak portları yazmalısınız dediler, ben nerden biliyim portları, bu da olmadı haliyle. sorun yaşamayan arkadaşlarıma sordum, kendi modemlerinde (us robotics, zyxel, linksys, alcatel) port yönlendirme falan yapmıyorlarmış. modem sorun çıkartmadan vpn erişimi yapıyormuş.

sorunun çözümü için bir önerisi olan var mıdır?
    yoksa gül gibi modemimi satacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackbird2 -- 2 Ağustos 2006; 14:09:39 >

• mümkünse garantiye götürüp degiştirmelerini isteyin.
    gerçi airties rt 210 modemlerin üretimi bir kaç ay önce sona erdi
    fakat eger ellerinde bu modemden varsa degiştireceklerdir.
    eğer sorun sadece yazılımsal bir sorun isede en son yazılımını yükleyip bu
    hatayı gidermeye çalışacaklardır.
    Aksi halde elinizde sorunlu bir modem var olacaktır.
    Fakat garantisi oldugunuza görede ya bu modemi degiştiririp yenisini vermek
    yada fark alarak bir üst modelini size vermek zorunda kalacaklardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RT-205 Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.