< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Akademik Notebook Tavsiyesi
-
-
Limit?
-
Uzun yıllar kasmadan kullanabileyim, şarj iyi gitsin, ekranı yormasın, taşıması kolay olsun gibi basit beklentilerim var= macbook m1 air
geçen kasımda pt'den aldım. gayet memnunum. aynı fiyat aralığında işlemci ve şarj performansı benzer olan bir windows cihaz bulmak zor. 8gb ram ise yukarıda saydığınız işlemler için yeter de artar bile.
-
-
Hocam yazdığım beklentileri karşılasın çok uçuk rakamlar olmadığı sürece f/p uzun yıl kullanılacak ürün için çıkmaya çalışırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam vatanda da bir arkadaş tam olarak bu söylediğinizi dedi. Değerlendirecem teşekkür ederim 👍
Hocam macbook 13inch gibi. Biraz ufak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gidip bi inceleyecem hocam tekrar önerilerinizi
Hp probook, lenovo thinkbook veya thinkpad, dell latitude gibi dayanıklı iş serilerine bakın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hakkaten biraz piyasayı araştırınca bizim beklentileri en iyi karşılayacak mac air görünüyor. Peki m1 işlemciyi uzun yıllar kullanmaya izin verir mi Apple acaba. Güncellemeler ile falan devre dışı bırakmasın? Bir de 8 gb yeterli olur mu 16ya çıkmak elzem mi sizce?
Hocam planlı eskitme her markada olağan bir gerçek artık, lakin bu eskitmeye rağmen en en en az 5 sene gidecektir bu cihaz.
Ağır grafik işi vb yapmadığınız ve oyun oynamak istemediğiniz sürece sizi yarı yolda bırakmaz.
Yukarıda belirttiğim işlemleri yapmayacaksanız maclerde 16gb'ye hiç ihtiyaç yok.
Aynı anda 20-30 tab safari açıp, 4k video izleyip, online ders verebiliyorum ben. Mikrofon ve kamera gayet yeterli. Tezimi de bu cihazda yazdım.
Aynı fiyat bandında 13. nesil i5 işlemcili bir laptop bulursanız direkt onu alın derim ancak ben bulamadım.
PT'den 17.6k'ya aldığımda işlemci ve batarya performansı buna yaklaşan bir cihaz yoktu. Görüntü takıntınız varsa ekranın da bir hayli güzel olduğunu belirtmemde fayda var. Type-C şarj olması mesela benim için önemli bir başka noktaydı. Tek şarj aletiyle bütün akıllı cihazlarımı şarj edebiliyorum ki bu da çantamdaki yükü hafifletiyor.
@eteksen daha dayanıklı iş serilerine bakın demiş ama mac m1 air zaten yekpare alüminyum. Daha dayanıklı ve hafif bir cihaz bulmanız bu fiyat bandında zor.
Mac kullanabilir miyim diye de hiç aklınızda soru kalmasın. Ben ilk kez bu cihazla macOS'e geçtim. Gayet intuitive bir işletim sistemi. Kolaylıkla çözersiniz.
-
Bu mesajın üstüne sadece en uygun m1 air 8 gb nerde diye bakıp bulup alıyorum hocam hepimiz için hayırlı olsun inşallah teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
Biraz da ekranı büyük olsa. 15 bile küçük geliyor insana.
-
Gönül ister ki 16 inch olanını alalım ama akademisyen maaşı şu an taşeron maaşının altında kaldığı için yetmiyor üstat.
-
Kafa karıştırmak gibi olacak ama şunlar ben alırken daha pahalıydı.
-
Apple alırsanız gayet iyi maaş veriyoruz diye düşünürler. Bu yüzden dediğimden alın :)
-
Lenovo IdeaPad 5 Pro Dizüstü Bilgisayar, 16" 2.5K WQXGA, AMD Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, 512GB SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB, FreeDOS, 82L5007HTX amazonLenovo IdeaPad 5 Pro Dizüstü Bilgisayar, 16" 2.5K WQXGA, AMD Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, 512GB SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB, FreeDOS, 82L5007HTXhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09WF9YWQ4?ref_=cm_sw_r_apin_dp_NTVAXQQFSVA64Z2BPP5V
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaş akademisyen, şimdi elmayı görünce tav olmuştur :)
Teknik, sağlamlık, kapasite, özellik sonra gelir :)
-
Hp aldım geçtim bütçe iyiyse macbook al hocam
-
Hahahah. Aynen öyle. Hocam siz aylık 60bin falan alıyorsunuz demişlerdi. Dedim arkadaşlar ben 20k alıyorum, profesör 35k. Ona göre hesaplayın.
Benzer içerikler
- laptop çantası önerisi
- macbook nedir
- mühendislik için laptop
- gt740 4gb oyun performansı
- lenovo laptop yorumları
- yazılım için laptop önerisi 2024
- hx işlemci nedir
- honor magicbook art 14
- en iyi laptop
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X