1800 +kdv lik ne yapacaklar bu nasıl bir fiyatlandırma? |
Akaryakıt alımında yeni sisteme geçiliyor: Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi nedir? (3. sayfa)
-
-
Tamam da sen vergi toplayacaksın diye yapacağın altyapının tüm yükünü -muhtemelen maliyetine değil yüksek kârlar yazarak- vatandaşa kitliyorsun? Bu senin zaten görevlerinden biri. Ayrıca g*tü boklu bir çipe 1800+KDV istemek de neyin nesi? Bir de beyedendiler hee yıl değerleme oranı uydurup bunu daha da zamlı satacaklarmış. Peki ya zaten ucuz olan çip daha da ucuzlarsa? Yine de zam mı yapıştıracaksınız utanmadan?
Bana vergi kaçağını önlemekten çok vatandaşı silkme hareketi, rant kapısı gibi göründü. Bu işle uğraşacak firma da yandaş mıdır acaba, araştırmak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Firmaların maliyetleri arttıkça bu maliyetleri vatandaşlarına, müşterilerine yansıtırlar. Yani o pompanın ucu yine vatandaşa giriyor her türlü dolaylı yoldan.
Bu habere aktroller bile birşey yazamamış:)
-
yurt dısında ki gibi herkes kendi doldursun sistemi gelsin :D
-
Antalya'da ismini vermek istemediğim opetlerden birisi her mazot alışımda "fiş lazım mı abi" diye soruyordu. Birkaç kez bunun suç olduğunu söyledim, birkaç hafta sonra tekrar sorduklarından sonra Maliye'ye şubeyi şikayet ettim. Bir ay sonra gittiğimdeyse böyle bir soruyla karşılaşmadım. Bunla karşılaşan birileri varsa Maliye'nin websitesinden şikayet etsin. Kaç kez ikaz ederseniz edin, Türk halkı memurla karşılaşmadığı sürece dikkate almıyor.
Pompacıyı da kaldıralım bence. Ben mazotumu doldurup kredi kartımla dışarıdan ödeyebilmeliyim. İçeriyle de muhattap olmamalıyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 13 Kasım 2024; 15:11:48 > -
pompoacılar fişi alıp ne yapıyorlar? bana da denk gelmiştir bir kaç defa.
-
Yazdılar indirdik ama :)
-
Bu sistem sadece ticari araçlar için gelecek anladığım kadarıyla, zaten şahsi araçlar için gelmesinin bir anlamı yok zaten vergi ödüyoruz. Mantıklı bir sistem ama bence şirketlerin giderden vergi düşmesi tamamen kaldırılmalı, adamlar şahsi giderleri de şirket gideri gibi gösteriyor, bir biz enayiyiz vergi ödüyoruz. Herkes sistemin açığını bulmuş.
-
birilerini zengin etme projesi.Vergiyle kaçakla uğraşma filan diyene gülerler sadece. Seneye bu zaman konuşulmaz bile ve hiçbirşey değişmeyecek.
OGS varken HGS geldi ne oldu? Niye geldi? Ne değişti? Bir sürü cihaz satıldı (okumak için gişe için ayrı araçlara ayrı) ee vardı zaten?
Heh işte aynı proje.
-
Vatandaşı öpmek için bahane çok. Basit bir işlem için bu kadar tantana ya ne gerek var . Tuvtürk te takın bir senedir gelen her araca zamanı gelince aktif edin . Bu kadar fazla para almak nedir . Vergi almak için bile ücret alıyor devlet.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vergi ne için var?
Sokakta yanan lambalar için, sosyal yardım için, refah seviyesinin yüksek tutulması için, sosyal hayatı geliştirmek için, yollar için, kaldırımlar için, bedava sağlık sistemi için, polis maaşı için, doktor maaşı için, kısaca halka geri hizmet etmek için vs... vs...
Sigara vergisi nedir? 1 paket Marlboro'nun maliyeti 5TL satış fiyatı 81TL
Alkol vergisi nedir? yarım litre biranın maliyeti 2.5TL satış fiyatı 75TL
Ticaret yapıyorsun, KDV ödüyorsun, gelir vergisi ödüyorsun, enflasyon farkı ödüyorsun, KDV muhafiyet ödüyorsun, yıl da bir kere maliyeci gelip tehdit edip yalandan ceza kesiyor onu ödüyorsun, 1'e alıp 5'e sattığın malın 3.5'lık kısmını devlete veriyorsun 0.5 kazanıyorsun ama devlet 1'e 5 kazandın diye ekstra KDV açığı çıkarıyor, korkuyorsun her sene matrah artırıp onu ödüyorsun, ödüyorsun da ödüyorsun. Sonra yok enflasyon, yok vergi...
Sen böyle ahlaksızca fahiş vergi alırsan, insanlar da ödemek istemez, çünkü sana karşılığında hizmet yok.
22 yılda toplanan vergi rakama 5 trilyon doların üzerinde. Bu paralar nerede?
Yol yaptık diyorlar, geçtiğin yoldan para alıyor.
Hastane yaptık diyor, Suriyeli bedava tedavi oluyor sen olamıyorsun.
25 yaş üstü işsiz erkeklerden her ay GSS adı altında haraç kesiliyor.
Bu vergiler nerede?
Bunu sadece ABD biliyor ve koz olarak 3-5 sene de bir kullanıyor.
-
Soygunun ağababası. Çipin maliyeti aşağı yukarı belli, mesajlarda yazılmış. Çipi getiren firma ve sahibi/ortakları araştırılsa beklediğimiz malum tablonun çıkacağı aşikar. Bu topraklar böyle zulüm görmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Kasım 2024; 21:47:23 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
vergi almak için çip takıyorlar ve çipin parasını da milletten alıyorlar, bu vergi olayı farklı bir boyut aldı.
-
Zaten diyorum ki hep içimizde, çıkacağı yok akepeye inatla domalmaya devam edenler yüzünden :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim anlamadığım şahsi araçlarda dahil mi ?
-
esas çipi kendi konvoy araçlarına taksınlar. devletin kasasına taksınlar.
Millet akaryakıt kaçırmasın ben arabama 2172? para harcayıp da cihaz taktıracam.
Devlet çok istiyorsa ya kendisi taksın ya da Bu cihazın bedeli yıllık MTV'den düşmesi gerekiyor.
Zaten bunu kar etmek için yapmıyor mu? Kendi yatırımını kendisi yapması gerekiyor. Bundan sonra da 0 arabalara zorunlu tutarsın.
20 yıl önce HGS de çipli makina vardı. Şimdi karekod yetiyor.
Sınırları koruma adam kaçak yakıt soksun ülkeye ceremesini ben çekeyim.
Kaçak yakıt koyan adam hortumla koyar. Vergi kaçırmak isteyen istasyondan yakıt almaz.
Adam hortumla doldurursa eğer Bu cihaz hiç bir işe yaramaz. Aracın beyninden; Kaç litre yakıt aldı. Kaç km gitti. bunu da kontrol etmen lazım. Takometre gibi polis kontrol edecek. ya da ne bileyim TÜV muayenesinde kontrol edilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elefue -- 13 Kasım 2024; 22:19:08 >
-
Ne güzel memleket yönetimi lan bu...
Dünyanın vergisini alıyorsun, üstüne üstlük de yapman gereken her şeyi vatandaşın üstüne yıkıyorsun...
Sen ne yapıyorsun peki?
Bu millet sizleri neden yıllardır sırtında taşıyor?
Olsun be...Bize müstahak...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X