Şimdi Ara

Akaryakıt alımında yeni sisteme geçiliyor: Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
5.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy şu anda #3
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamda bu konuda arac sahiplerine nasil kacti bir anda 😁
  • Vergi kaybını uzaklarda aramamaları lazım, vergi borcu silinen zengin firmalara baksalar yeterli.

Öte yandan tepelerden aşağılara inmeye başladıkça esnafından müteahhitine herkes vergi kaçırıyor.

Sadece maaşlı çalışanlar döndürüyor zaten vergi sistemini, öbür türlü herkes bir şekilde kaçırıyor, ödemesi gerekeni ödemiyor.

• Devlet vergi toplayacak diye vergi toplamanın yatırım maliyetini niye vatandaş olarak biz ödüyoruz?
  • Ticaride vergiden düşme isteyenler için geçerli bu normal vergisini ödeyip yakıt alanlar için değil.
  • Araca takılan seramik tag denilen çipler aslında o kadar ucuz ki fakat darphaneden alındığı için devletimiz daha pahalıya satıyor
  • Raizan kullanıcısına yanıt
    Sen işveren misin, sadece şirket araçları için bu.
  • Bence süper bir uygulama. Umarım açık bir kapısı bulunamazda herkes hakkıyla vergisini öder.

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    İlk önce kurumsal araçlar için daha sonra bireysel
    araçlar için de zorunlu olacak
  • enreka_tr kullanıcısına yanıt

Ben ticari araçlara sahip bir işletme sahibiyim, emin olmamakla beraber önce ticari araçlara uygulanacak ve son gün 31 aralık ( ama emin değilim ) bunuda şuradan biliyorum opet sahaya müşteri temsilcilerini salmış gelip görüştüler benle fakat telefonum yoğunluktan dolayı susmadığı için tam olarak konuya hakim olamadım. görüştüğümüzde de hazirandı daha zaman var diyip öteledim.

Olay zaten vergi vermeyen servisçi, taksici, dolmuşçu esnafının pompacı ile anlaşıp ( kesin herkesin başına gelmiştir pompacı yakıt almadan sorar fiş lazım mı diye hah işte tam bu noktada ) vergi kaçırmasının önüne geçmek. İşini benim gibi kurallara göre yapanı pek etkilemeyecek ama 1800 TL yüksek bir rakam. 12 araç var ticari, birde binek olarak eşimin kullandığı araç var şirketimin üzerinde. yaklaşık maliyet 20 bin. Yüzlerce aracı olan şirketler, onbinlerce aracı olan kiralama şirketleri var. Kiralama maliyetlerine yansır bu durum. Ben ileride bu işin 1800 ile kalmayacağını, kalibrasyon, vize gibi bahaneler ile nasıl TUVTURK e haraca bağlanıyorsak, aynı sistemin kurulacağını düşünüyorum. ( umarım şimşek okumaz mesajımı belki bu vize işi akıllarına gelmemiştir. )

Nerede takılacağı konusunda da bilgim yok.

• Tüm bireysel araçlara mı yoksa sadece aracı ve plakası ticari bir şirkete/işletmeye kayıtlı araçlara mı bu çip takılacak? Bunun net açıklaması var mı? Ben mi anlayamadım.

• Taşıt tanıma için araca cihaz taktırmak şuanda bedava. Bizzat kendim opet-otobil taktırdım.
    Havadan 1800+kdv ödeyecek şimdi insanlar. Kim bilir kimin cebi doldurulcak
  • Bu 2500 liralık çip hangi yandaş firmaya ait?

• AKP’yi bu kez takdir ettim artık teknolojik açıdan geçirmeye başladılar
  • akarsu dururken damla ile baraj dolacak heee. maytap geçiyorlar resmen ülkeyle.
  • Servis sahipleri dusunsun Gider ayagina vergi den kacmak için fis topluyor lar idi benzin istasyonlarindan:

• 600 tane koca ....tlü adam para savursunlar diye banka hesabıma haciz geldi. yapılanların hepsi göstermelik hepsi itibardan tasarruf olmaz. tanrı birdir dediklerinde durup düşünün. Pencerede böle bakın. Tanrı birdir.
  • Linux Super User kullanıcısına yanıt

@Linux Super User adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Kayıt dışı ülkenin kanayan yarasıdır. Diğer kanayan yarası vergi kaçakçılığı birileri daha fazla zengin olacak diye namuslu insanlar daha fazla vergi veriyor. Tam destek böyle işlerle gelin halkın önüne

Kayıt dışının patlama sebebi

Erdoğan asgari ücrete %50 %50 zam yapıp topu özel sektöre atıyor sonrası dükkanı işletmeyi fabrikayı çevirmek için batmamak için vergiden kaçmalar başlıyor

Çünkü artan döviz maliyet hammadde işçi fiyatları ile ya ürettiğiniz sattığımız ürüne zam yapacaksınız yada ucuz ürün için biryerden gideri kaçıracaksiniz

Bundan 20-30-40 sene önce de kayıt dışı vardı ama bu kadar yoktu son yıllarda patladı bu iş

200 TL ye düzgün et ürün ile karışık pide satmanın bunu adrese teslim etmenin imkanı yok 350 TL ye pide alacak insan yok ne yapacak? Bir yerden kaçıracak ya üründen ya vergiden patlama sebebi bu bence

• Sistem iyiymiş
  • Kazakistana somaliye ukrayana verdiğin borcu sil yandaşın vergisini sil yap işlet devretlerin kirasını alma madenleri peşkeş çek sonra dünyada hiçbiry erde örneği olmayan zorunlu yakıt tanıma sistemi getir. Bir avuç azınlığın şatafat içinde yaşaması için çalışan milyonlar
  • Velvet Golet V kullanıcısına yanıt
    Kayıt dışının en önemli sebebi yüksek vergiler, 1 tane kendime 1 tane akpye aldığım bir vergi sisteminde kayıt dışı kadar normal bir şey yok,

bu durumdan şikayetçi olan ya akplidir ya da ülkedeki vergi sisteminden haberi yoktur
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.