< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Akbank 2500 TL Migros Hediye Çeki (Kişiye özel) (23. sayfa)

-
-
THH ne başvurdum RED geldi. TBB sayesinde alabildim ben de
-
Bana da şartları sağlayamıyorsunuz diyorlardı bankalar birliğine başvurunca mail atıp verdiler.
-
Bu konu başlığı altında da görebileceğiniz üzere, insanlar Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti (TBB) ile sonuç aldı. Sadece TBB üzerinden başvuru yapmadan önce, mutlak suretle bankanın kendisinden ret yanıtı alınması gerekiyor. Süreç de genelde birkaç hafta içerisinde sonuçlanıyor. Hatta buradaki olayda, kişi TBB'ye başvurunca, konu tam olarak TBB'nin hakem heyetine kalmadan, bankanın müşterinin mağduriyetini gidererek (Migros kodu göndererek) uzlaşma yolunu seçtiğini düşünüyorum.
Yönlendirmeye çalıştığınız Ticaret Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti (THH) ise, ne yazık ki çok geç yanıt veriyor. Evet, müşteri lehine karar oluşabilir fakat konuyu gündeme alması 3-4 aydan erken olmuyor. O tarafta da elinizi güçlendirmek isterseniz, yine bankaya daha öncesinde başvuru yapıp ret sonucunu eklemekte fayda var.
Yani bir tarafta birkaç hafta içerisinde çözülen TBB'ye başvuru mu yoksa 3-4 ayda sonuçlanan THH başvurusu mu?
Doğrudan, TBB'ye başvurmayın THH'ye başvurun demenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bunun yerine, ikisine birlikte, aynı anda başvurun da diyebilirsiniz. Nasılsa dilediğiniz vakit başvurunuzu geri çekme hakkına sahipsiniz. Fakat elimizde çok daha kısa süre içerisinde -velev ki dediğiniz gibi olumsuz bile olsa- sonuçlanma imkanı olan TBB hakem heyeti varken, başvurmamak çok da doğru bir hareket olmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X