Şimdi Ara

Akbank'tan izinsiz kredi ve para transferi iddialarına açıklama: Gerçeği yansıtmıyor! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
6
Favori
8.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

haklısın doğru ama ne hikmetse kredi kartlarında çoğunlukla en çok taksit veren banka. diğer bankalar neden bu pazarlamayı beceremiyor.. garip.

• d4hi kullanıcısına yanıt

teşekkürler hiç bir anlamı yok o zaman.

bu arada bu olayı aslında akbank için sormadım.

yaşlı bir annem var, bir miktar birikimi var (z bankasında) haliyle bu son durumlardan sonra korkuyor.

sadece akbank değil bu bankada da bu iş direk aynı şekilde uygulamadan yapılabiliyor mu rahatlıkla :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 2 Ekim 2024; 12:21:30 >
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt

Ben İş bankasında eft limitimi değiştirdiğimde 24 saatlik bekleme süresi oluşturdu. Ve bildirim mesajı geldi. Akbank kullanıcısı olmadığım için orada nasıl işliyor bilemiyorum.

+ Kişisel görüşüm 50binin üzerinde mobil kredi çekmeyi engellemeleri gerekiyor her bankanın. Ek hesap şu bu saçmalıkları da var tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 2 Ekim 2024; 12:28:59 >
  • SDEOEUS S kullanıcısına yanıt

Kredi kartlarını genellikle ratla matla ele gecirmezler.. O sekilde de ele gecirilebilir fakat genellikle kullanıcı prn sitelerine, file sharing sitelerine, dandik dundik yabancı sitelere kart numarasını girip premium ya da bir sekilde hizmet satın alır, sonra prn, file sharing ya da dandik dundik sitelerin db'lerini patlatırlar, bu aylar, yıllar sonra bile olabilir, fakat CC'ler ele gecer ve endonezya'dan kullanırlar.. Fakat 3d secure kullanılmadıgı icin ve Türkiye'deki kart sahibiyle cok alakasız gibi görünen bir harcama yapıldıgı icin bankalar büyük olasılıkla itirazı kabul ederler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Ekim 2024; 13:2:33 >
  • Reborned kullanıcısına yanıt

akbank değil de bana z. bankası nasıl işliyor bu lazım.

olayı bir önceki postta özetlemiştim.

• FlyingHigh F kullanıcısına yanıt

Maalesef o bankayı da bilemiyorum. Uygulama izinlerini minimuma indirin verebileceğim tek tavsiye bu olur bu bilmezlikte.

uygulama izinleri dediğiniz nedir hocam?

cihazdaki izinler mi yoksa bankadaki transfer vs limitleri mi?

• Bence uygulamalarında açık var.Bir banka kullanıcılarından bu kadar fazla mağdur olamaz.

• Türkiye de bu bankaların siber güvenliğini denetleyip gerçekten güvenli olup olmadığını şeffaf bir şekilde açıklayacak kurum kuruluş olmaması üzücü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben şimdi baktım. ama saçma bir şekilde kurulmuş.

transfer limitlerini düşürebiliyorsun güzel artırırken ise kart no (son 4 hane) ve kart şifresi istiyor /veya nfc okutmak istiyor.

işin daha ilginç bir noktası, uygulamada kartlarım kısmından girince kart numarasını son 4 hanesi zaten açık :)

onu da geçiyorum bir şekilde hesaba girebilen biri kart numarası/şifresine de rahatlıkla ulaşabilir.

tüm bu işlerin sonuçlanması için bir sms doğrulaması bu noktada çok iyi olabilirdi veya en azından sms ile işlem bittiğinde /başlarken bir onay gelmesi.

kısacası tam türk işi bir güvenlik tedbiri olmuş :)

• Hala Akbank kullananlara mustehak

• Bilen Biri kullanıcısına yanıt
    boomer jenerasyon bu sorularin cevabini veremez . devletin vatandasini koruyan yasalar koymasi ve bu yasalari uygulamasi, ozel sektore de gerekli guvenlik onlemlerini dayatmasi, aksi halde cezalandirmasi gerekir. Ulkenin ortalama saflikta insaninin bile kandirilmayacagi sekilde bir onay sistemi yapilmali yada calinan para sigorta tarafindan karsilanmali.

birinin kandirilabiliyor olmasi onun sucu degildir, ulkede herkesi siber guvenlik uzmani yapamazsiniz.

• Ben akbank'a inanıyor ve güveniyorum çünkü fırsatçı halkımız telefonlarına korsan APK yüklüyor, bunlar da arka planda sms'lerin okunmasına ve banka hesaplarının boşaltılmasına sebep oluyor.bu konuda bankanın bir suçu yok suç tamamen halkta. Korsan kullanımı pahalıya patlamış 😉

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mightyanime M kullanıcısına yanıt
    Atmye 500000 TL mi koyacaklar kişi başı? Bir zahmet ödemeni kartla yap da vergi kaçırılma ihtimalini düşük tut. Nakit ödeme bildiğim kadarıyla sadece eskortlara yapılıyor. Onu ATM'den yapan eşekler dolandırılıyor zaten 😂

• Bilen Biri kullanıcısına yanıt

asıl olay böyle işliyor hocam...kendi ellerinle yazıyorsun tüm bilgilerini ondan sonra dolandırıldım

Akbank'tan izinsiz kredi ve para transferi iddialarına açıklama: Gerçeği yansıtmıyor!
  • DarthWorm kullanıcısına yanıt

hocam bu tamam da, benim netleştiremediğim konu şu

1-Ülkede telefonuna apk kuran binlerce insan var, bu insanlar sadece akbank müşterisi mi? neden bu adamların diğer bankalardaki hesaplarında böyle şeyler olmuyor?

2-bu tarz oltalama işlemleri her banka için oluyor sadece akbank değil.

ama hiç garanti bankası hesabım gitti, işbankasından kredi çekildi diyen görmedim duymadım.

demek ki sorun bu değil.

• her işte uyanıklık yapanlardan daha bilgisi ve yeteneği olan yöneticiler gerektiği apaçık ortadadır .Bankanın yükümlülüğü paramızı korumak ise ,her türlü önlemi almalıdır.Iki tıklama ile milyon lira kredi çekilmesi de bankaların uyanıklığıdır .Kredi çekilecek ise kredi kartı alınacak ise yüzyüze görüşme yapılması ve güven telkin edilmedikçe onay verilmemelidir .Aynı şey büyük miktardaki para transferi içşn de geçerli olması gerekir .Manuel işlemler de de dolandırıcılık olabilir ama münferit olay olarak kalır .Teknoloji adına güvenliği azaltacak adımlardan kaçınılması gereklidir .Banka yönetimi birinci sorumluluk sahibi olarak gereğini yapmalıdır yoksa teknoloji açıkları her zaman olacaktır ama buna önlem alanında da zekası ,tecrübesi bu nedenle gereklidir .Bu kadar net bir konudur .Kullanıcı bu konuda mağdurdur. Aynı olay ABD de olsa kullanıcılar daha kolay kandırılır idi .

Kullanıcının zekası veya becerisi bu iş sorgulanmaması gereken bir durumdır

• Tabii ki onun suçudur. Benim suçum mu olacak?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.