Şimdi Ara

Akbank'tan izinsiz kredi ve para transferi iddialarına açıklama: Gerçeği yansıtmıyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
6
Favori
7.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vakıfbank'tan geçen hafta onayınızı bekleyen sözleşme var diye sms geldi. 2 saat sonra gördüm baktım ne sözleşme var ne başka bir şey. Vakıfbank'ı aradım, 2 milyon liralık skylimit açılmış. Yapılan işlem varsa da göremeyiz dediler ve hesaba bloke koymaktan öte gitmediler.

Ortalıkta ciddi bir şeyler dönüyor. Gözünüz açık olsun dostlar.

• E-devlet, e-ticaret, internet bankacılığı falan iyi güzel de bizim memlekette de bazı işlerin b.ku çıktı. Akşam vakti, hafta sonu falan imzasız kitapsız deftersiz 500000-1000000 kredi vermek ne ya? Hangi memlekette var bu? Bir kaç farklı ülkede, ama kısa ama uzun yaşadım böyle bir şey görmedim. Müşterinin acil nakit ihtiyacına karşılık 50000-100000 TL falan üst limitli bir şeyler olabilir ama gece vakti bir milyon kredi çıkartmanın manası yok telefon bankacılığından. Her türlü hırlıya hırsıza kapı aralarsın. Onlar da türlü oyunlarla hesap ele geçirir. Kusura bakmayın ortalama vatandaşın IQ seviyesi zaten ortada. Internet bankacılığı, e-devleti her şeyi kayıtlı olan telefona ne idüğü belirsiz rom atan mı dersin, maç izleyecem p.rno izleyecem, slot-rulet oynayacam diye olmadık apk ler atan mı dersin. Hepsi var.

Bankanın hiç mi suçu yok? Tabii en büyük suç onlarda. Haberdeki banka için demiyorum ama tüm bankaların çok daha katı bir sisteme geçmesi lazım. Fraud sisteminin mesai bitimi ve hafta sonları çok daha sıkı çalışması gerekiyor. Hangi müşteri gecenin köründe kredi, nakit avans vs. çekip daha önce hiç para göndermediği bir IBAN'a para atar kardeşim? Nasıl bir sistem kurdunuz siz? Nasıl geçit veriyorsunuz bu işlere? Bankaların sosyal medya ve google (adsense) ile çok yakın temas etmesi lazım. Phishing, sayfa taklitçiliği vs aldı başını gidiyor. 1-2 saat içinde müdahale edip kaldırtmaları lazım bu reklamları, sayfaları.

Bir de bu sosyal medya şirketlerine TR temsilcisi atanacak falan deniyordu. Ne işe yarıyor bu temsilciler? Ben aktif instagram kullanıyorum sürekli dolandırıcı reklamları geliyor. Yok banka kart ücretlerini geri veriyorlarmış BDDK benzeri sayfa yapmışlar bir de reklam vermişler. Bir sürü bankanın fake reklamı var. Kurumsal logoları renkleri falan birebir taklit etmiş kullanıyorlar. Geri ödemesiz kredi varmış, X Bank'tan alacağım varmış, Cumhurbaşkanlığı bilmem ne kararı varmış herkese Ziraat üstünden para ödemesi yapılacakmış vs vs... Tıklıyorum şikayet ediyorum 3-5 günden önce kaldırılan görmedim. Bazen kaldırmıyoruz bu reklamı falan diye bildirim atıyorlar. İncelemişler ama dolandırıcılık benzeri bir şey görmemişler. O arada atı alan üsküdar'ı geçer. 3-5 kişi takılsa oltalarına verdikleri reklam parasının 1000 katını kaldırırlar. Bu temsilciler sansür dışında bir işe yarasın acil eylem ortaya koysunlar.

• Akbank mobilde güvenlik ayarlarında para transferini kapatma alanı var. Şimdilik ileri bir tarih girerek transferi kapattım. Ayrıca transfer limitini küçük bir tutar olarak değiştirdim. Deneme yaptım tekrar da açılmıyor limitte değiştirmiyor. Şubeden açılabilirmiş. Transfer yapmak istedim yapmadı. Önlem olarak başka fikriniz var mı?

• nedense böyle haberler hep akbanktan çıkıyor 

• sensaura kullanıcısına yanıt

kullanmadım bilmiyorum yorum yok

• gecenin 3ünde kredi çekilip eft yapılıyor . bu işlem normal geliyorsa ...

• Maviderinlikderin kullanıcısına yanıt

beyaz liste gibi birşey var mı onu araştırın. sadece tanımlı hesaplara,kayıtlı hesaplara eft gibi birşey. eğer yoksa siz bir şe yapamazsınız.

• Akbank ayakta kalırsa her şey müstehak

• Üst kat komşum geçen ay adı geçen bankadaki hesabı üzerinden 75 bin kredi çekilerek, para farklı bir hesaba EFT yapılarak dolandırıldı. Gecenin bir saatinde kredi çekilmiş ve cok alakasız bir şubede görevli/nöbetçi olan banka personelinin araması sonucunda hesabını bloke ettirdi. İtiraz dilekçesi verdi bakalım sonuç ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar telefona rat gönderiliyor ve ekran kapalı olsa bile olsa herşeye ulaştığı için kaşla göz arasında yapılıyor. yani banka değil kullanıcı hatası. bana göre bankanın hatası ise müşterileri aramamasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SDEOEUS -- 1 Ekim 2024; 22:39:29 >
  • Kişisel görüşüm %95 kullanıcı %5 banka suçlu.

Kişisel verilerin bu kadar kolay bypass edildiği bir noktada nasıl bu kadar rahat kredi/eft izni veriyorsun?

Daha ironiği eft limiti nasıl anında değiştirilip beklemeden para yollanabiliyor?

Özetle bu yüzde 5lik kısmı atlarsak, Backdoor yada Mitb ile zaten bilgilerinize rahatlıkla erişiyorlar. İnsanlardaki şu rahatlığı anlayamıyorum.

• benim bir sorum var.

hem akbankta hem de bazı diger bankalarda hesaplarım var.

(linke tıklama,kod verme vs işlerini ayrı tutuyorum bunları zaten mümkün olduğunca dikkat gösteriyorum)

güvenliğimi sağlamak amaçlı yapabileceklerimi sormak istiyorum . fikirleriniz-görüşleriniz için teşekkürler.

1-)şimdi kullandığım bankalardan kendime, günlük para transfer limiti koydum. diyelim benim hesabıma girildi giren kişi bu limiti anında değiştirebiliyor mu? yada değiştirmek için üstünden bir cooldown süresi yada şube onayı vs gerekiyor mu? bunlar yoksa hiç bir anlamı yok.

2-) benim bankalarımda bazen ön onaylı kredi hazır limit vs gibi teklifler bazen çıkıyor. benim kendi adıma mobilden kredi kullanmasını kapatabilme gibi bir özellikle seçeneğim var mı?

Özelllikle 1.soru benim için önemli, bunun dışında hesabımdan yapılabilecek transferleri kontrol etmek için yapabileceğim-yapmam gereken neler olur?

varsa yorumlarınızı bekliyorum çok teşekkürler.

• Reborned kullanıcısına yanıt

aynı soruyu merak ediyorum.

Bilginiz var mı hocam?

Mesela ben kendime bir günlük transfer limiti koydum. Bir şekilde benim hesabıma girildi. Bu limiti anlık olarak artırabiliyorlar mı? Yoksa bir bekleme süresi ekstra onay vs süreci var mı?

• Dijital (sanal) kartlar bile gereğini yapmazsan güvenli değil, şöyle ki;
    Güvenlik için uzun zamandır online alışverişlerde dijital kart kullanıyorum, ve yalnızca alışveriş yapmadan önce limit belirliyorum, bir gün 500 TL limit koydum, 350 TL lik alışveriş yaptım, limit 150 TL kaldı, 1 hafta sonra iznim dışında yapmadığım harcama için telefonuma 150 TL lik harcama olduğuna dair mesaj geldi, bu harcamayı banka kayıtlarımdan araştırdığımda birisinin dijital kartım üzerinden kendini youtube premium üyesi yaptığını ve ödemenin Endonezya para birimiyle çekildiğini hayretle gördüm. Endonezya ?? ne alaka.
    Kart bilgilerimiz artık yurt dışına çıkıyor arkadaşlar.

Bu dijital kart bilgilerini yalnızca 3 büyük online güvenilir alışveriş mağazasına girmeme rağmen bu kart bilgilerinin nasıl olup da ele geçirildiğine hala şaşırırım.

150 TL önemsiz bir rakam olsa da eğer limit yüksek olsaydı daha büyük kayba uğrayabilirdim, ykb bankasına durumu açıkladığımda yapacağımız bir şey yok dedi, Türkiye dışında diğer ülkelerin 3D onay sistemi kullanmadığını kart bilgileri ele geçirilirse bu bilgilerle yurt dışında alışveriş yapılırsa bunların olabileceğini söyledi.

Burada benim hatam (buna hata denirse) limit belirlerken "limit ertesi gün sıfırlansın" yerine "limit 1 ay geçerli olsun" seçeneğini seçmem idi.

Dijital kartı iptal edip yeni dijital kart çıkardım ve artık her alışveriş öncesi limit belirlerken "limit ertesi gün sıfırlansın" seçeneğini seçiyorum.

Şu anda tek güvencem, dijital kart kullanmak, yalnızca alışveriş esnasında limit girmek ve "limit ertesi gün sıfırlansın" seçeneğini seçmek.
    Bu şekilde kullanmayı herkese tavsiye ediyorum.

Her alışverişte bunu yapmam biraz yorucu oluyor ama en azından kafam rahat.

• Akbank günlük para çekim limiti 5.000 TL ama havale eft limiti 500.000 TL dolar transfer limiti. 100.000 dolar . Paramı çekerken günlük 5.000 TL limit koyuyorsun ama para transferi 500.000 TL demiyorsunuz ki adam 5000 TL çekemezken nasıl 500.000 göndersin. Akbank insanları gerçektende mağdur ediyor ve mağdur olmalarına zemin hazırlıyor benim anladığım bu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Facebook'a giren malum kitle saçma sapan sitelere girip dolandırılmıştır, başka bir açıklaması yok..

• bende banka kartı ve vadesiz hesabı var sadece malum bankanın. tamamen kapatmak için şubeye mi gitmek gerekiyor. değişik bi banka uygulamadayken telefonu az biraz yanlışlıkla sallayınca kredi başvurusu falan yapıyo. her saldırgan sallar durur artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 2 Ekim 2024; 9:11:42 >
  • hesapta para yok fakat krediler havada uçuşuyo bana vermez vermez dolandırıcı abi gelir direkt çeker gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 2 Ekim 2024; 9:12:52 >
  • Tek çözümü hırsızlara bence. Uygulamadan müracaat edebilir . Ama para çekme kısmı bankadan olmasıdır . böylece cahil insanlar bu tuzağa düşmez.

• FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    1. Sorumuzu yanıtlayayım limiti uygulama üzerinden düşürüp yükseltildiği gibi yine hiç beklemeden uygulama üzerinden güncelleme yapılabiliyor maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.