< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 30 Eylül 2024; 22:24:15 > |
Akbank'tan izinsiz kredi ve para transferi iddialarına açıklama: Gerçeği yansıtmıyor! (2. sayfa)
-
-
müşterinin profiline göre şüpheli bir işlemde arayıp teyit almak zor olmamalı,herkes siber güvenlikten bu kadar anlamak zorunda değil.bence belirli bir kredi ve para transferi işleminde şubeye gitmek veya aramayla teyit etmek zorunlu olmalı,ön onaylı limitlerde aylık gelirin 2 katını geçmemeli ve değiştirmek için şubeye gitmek zorunlu olmalı.
-
Ziraat'in üstüne tanımam dostun, ne Akbank'ı :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
H.A.L.K bu kadar işte dostum. Her şeyi kendi çaldırır sonra da ağlar ehü ehü diye. Cahil cühela takımı sorsan hepsinde de aypon (H.A.L.K dilinde iPhone) vardır.
Hiç acımayın. 2024 yılı modern zamanlarda ZEKAsı çok olan üstündür. 70 IQ'lu insanlar ağlamaya devam edecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 30 Eylül 2024; 22:34:54 >
S......z diyemedikleri için maduruz diyorlar hocam salla gitsin. IQ su 70 olan insanlar bu ülkeyi mahvetti zaten.
Gecenin körü kime göre gecenin körü? Napalım geceyse. IQ su 70 olanlara göre mi yapılacak bu kontroller. Ben her saat işlem yapabilmeliyim, banane 30-40 Kamil kendi istekleriyle dolandırıldılarsa. Bakın kendi istekleriyle! Ortada hack falan yok sadece zekası 120 olan birilerinin zekası 70 olanları avlamasıdır bu durum.
Ülkemizi mahveden insanların da zekaları hep düşük zaten. Derdine biz mi yanalım!
Akbankın bu kaçıncı rezilliği acaba, yıllardır doğru dürüst bir IT yazılım ekibi kuramıyorlar , gelirlerine bakıyorsun milyar dolar seviyesinde. Azcık paraya kıysalar ülkedeki en iyi adamlardan çok rahat güvenlik ve yazılım ekibi kurarlar. Şimdi o kıyamadıkları paraya mecburen kıyıp aylarca tv de sosyal medyada tonla para harcayıp reklam yayınlatacaklar itibarlarını düzeltmek için.
Ziraat ve halkbankasında da zamanında onlarca yolsuzluk vs haberi çıktı, 2 bankada da hesabım var özellikle ziraatın yazılım tarafı tıkır tıkır işliyor. En iyi arayüz de ziraat bankasında olduğunu düşünüyorum. Halkbankasından ev kredisi çektim üstüne hayvan gibi limitli kredi kartı verdiler. 6 sene boyuncu güvenlikle ilgili tek bir sorun yaşamadım.
Böyle rezil yönetilen Banka gibi kurumlar, bu denli güvenlik açıkları bulunduğu an bence kapatılmalı.
-
ya çoğu android kullanıcısı zaten android demek tehlike demek. en basitinden bir maç izleme uygulaması bile basit olmuyor işte. internete giriyon androidde bir siteye tıkladın antivirüste yoksa hoop virüslü siteye yönlendiriyo seni. bakın abartmıyorum anında virüsü indiriyor telefona.
Bir gün iş bankasında EFT yapıyorum gönderim limitini yükseltmek için müsait değildim bende 3 5 EFT peş peşe yaptım adamlar anında hesabı blokladılar.
Aynı dakika hesabınızda anormal transferler oluyor bilginiz var mı diye aradılar.
Demek ki isteyince müşteri korunabiliyormuş.
İyi banka kendini ATMden bile belli ediyor düzgün bankalarla işlem yapın akbank gibi ağlayanla değil.
Geçen seneydi galiba emeklilere banka promosyon veriyordu en çok miktarı veren de akbanktı. Akbank'a geçen yüzbinlerce emekli olmuştu bu yüzden. Şubelerinde falan haftalarca dışarda insanlar sıra beklemişti vs. ondan sonra bütün sistemleri çöktü bilmemne. Acaba şuan bu emekliler ne durumda ? hangisinin adına izinsiz krediler çekiliyor sağa sola eft yapılıyor haberleri bile yoktur belki ? belki maaşlarının bilmemkaçını banka kesiyordur falan haberleri de yoktur ? acaba o sesi çıkmayanların çıkamayanların durumu nasıl ?
-
Akbank konu hakkında mimli diye iyice üzerine gidiliyor sanıyorum, benzer "phishing" olayları diğer bankalarda da oluyor ama böyle hepsi haber olmuyor tabi.
Burada işin genelde kopma noktası banka güvenliği değil, müşteri güvenliği. Örneğin güya telefonla işlem yapılan, mobil şifre, mobil onay bilmemne gibi "güya" güvenli sistemleri dolandırıcılar bi şekilde ele geçirip sistemi kendileri kullanarak güvenlik önlemlerini atlatıyor oluyor.
Yani arkadaşlar zaten yazmışlar, adamın sim kartını kopyalamışlar mesela, sms oraya gidiyor, veya ne bileyim gitmiş başka saçma sapan bi linke tıklayıp bütün bilgilerini kaptırmış, o saatten sonra yapacak bir şey yok, Akbank da o olayı yiyor, Garanti de, Finansbank da... Adamlar zaten özellikle mobil bankacılıkla halledilebilir şeylere giriyorlar yapıyorlar ki çakılmasın. Banka hemen fark edemesin. Online yürüyor diye öyle gidiyor çünkü.
Bu noktada müşterinin de bilinçli olması lazım. Yani başta "banka önlemini alacak, müşteri bilmek zorunda değil" mantıklı görünse de, aslında o da değil. Atıyorum, arabanızı kasko yaptırmadan ve güvenli olmadığını bildiğiniz bir ortamda bırakıp gider misiniz, yoksa daha emniyetli bi yerlere mi park etmek istersiniz. Biraz buna benziyor. Banka bu, paranız, hesabınız. İnsan biraz tedbirli olmalı, öyle değil mi?
Çalıştığım yerde 600 küsür kişinin maaş hesabı Akbank'ta bu ara.
Ben de ne uygulamasından ne hizmetinden çok memnun değilim mesela ancak bu tip bir sorun da yaşanmadı şimdiye kadar. 2-3 sene önce Garanti'den geçtik kendilerine. Yakında yine değişir sanırım herhalde ama bugüne kadar acayip bir durum olmadı.
Ha mesela geçen sefer ne oldu, Garanti'de idik, işyerinin mail server'ına sızıp adamlar Garanti'yi taklit edip phishing maili yolladılar.
O kadar uyarıya şuna buna rağmen arkadaşın biri tıkladı ve hesap bilgilerini verdi. Uyanıp bankayla iletişime geçene kadar hemen karttan çeşitli işlemler yaptı adamlar. Banka farkında bile değildi, neyse hemen işlemleri falan iptal ettiler, şifre vs değiştirildi öyle kurtuldu.
-
Sakin ol şampiyon,zekası düşük olanlar sadece akbank ile çalışır diye bir kaide yok :) Hatta düşük zekalılar hangi banka ile çalışıyor diye baksak eminiz başka banka çıkar :) Her neyse bakıyoruz bu dolandırılma olayına müşterilerin hepsi akbanklı,cep telefonlarına herhangi bir eft,kredi vs. sözleşmeyi içerir link sms'i ya da sms doğrulama kodu da gelmemiş.Bunları üst üste koyunca sıkıntı bariz akbanktan kaynaklanıyor.
-
Eğer iddialar doğru ise;
Yukarıda bir arkadaş mantıklı olarak yazmış, diyelim müşteri tüm bilgilerinin dolandırıcıların eline geçmesine sebep oldu.
Dolayısıyla sms gelmedi, onay dolandırıcı tarafından verildi, para transferi, hesap boşaltılması vb. gerçekleşti.
Bunlar bir nebze anlaşılabilir ama kredi işi kesinlikle sorunlu.
Peki sen 10TL gelir göstermiş olan müşteriye 300TL krediyi nasıl onayladın?
-
Aynen öyle videolarda müşterinin biri kredi taksiti benim aylık gelirimden daha fazla banka buna nasıl onay verdi diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
La önünüze gelene kredi verirken, benim axess başvurumu 2-3 kez reddetmiştiniz beter olun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 1 Ekim 2024; 13:21:15 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şikayetlerin hepsi Akbank. Eğer sorun yoksa ve telefon hacklendi bahaneleri varsa neden sadece Akbank müşterileri etkilendi? Demek ki bir açık var ve sorumluluk almıyor. Ayrıca Iphone cihazı olanlar da aynı durumdan muzdarip. Yok uygulama indirdi bilmemne... Onay kodu yok, arama yok, borcu olan adama bile kredi çıkmış ee?
-
Benim de ek hesabım 150K civarı idi kapadım ne olur ne olmaz diye, anlamadığım kadarıyla android cihazlara inattv gibi illegal yayın yapan uygulamara mesajalra ve aramaya erişme izni veren uygulama ile telefona uzaktan erişim sağlayıp mesajlardan ve maillerden kredi kartının son 4 hanesini öğrenip şifre sıfırlayıp bankacılık uygulamasına telefon üzerinden giriyorlar, herhangi bir güvenlik araması yaparsa bile banka onu da kurbandan önce yanıtlayıp işlemi kendinin yaptığını söylüyorlar bu şekilde fast limitinin 100k olduğu bir ortam da başka hesapalara aynı cihazdan gönderimi yapılıyor anladığım kadarıyla
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıllardır 5 6 Tane bankayla çalıştım hiçbirinde sorun yaşamadım Akbankla uzun zamandır çalışmadım en son 10 sene önceydi fakat bütün Bankalarda aynı artık sistem aybı hepsi BDDK'nın yônetmeliğine uymak zorundalar bunu biliyorum.Yani bizim milletimiz hala bazı şeyleri öğrenemedi.Banka insan ayırmaz yani insanın doladırcımı iş adamımı şuydu buydu bilmez. Kişiler şifrelerini kimseyle paylaşmasın abuk subuk linklere tıklamasım olursa bu iş Bankadan çıkar.Kişi birisini dolandırdı Bankanın bu duruma müdahale etme gibi yerkisi yok.Kişi savcılığa suç duyurusunda buluncak mahkemeye vericek dolandırcıyı Banka bu konuda sadece sistemsel önlem alabilir onuda yeteri kadar aldıklarını düşünüyorum yani sistemsel değildir olay kesin şifresini çaldırmışdır insanlar yoksa BDDK ôttürürdü Akbankı olay Akbankın açıklaması gibi sosyel medya karalaması bencede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 1 Ekim 2024; 14:21:44 >
bir kere pederin telefonda da olduydu amazona 150 tl lik alışveriş yapmışlardı. sms falan gelmemişti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X