|
Bildirim
Bu tvlerin teknik olarak degerlendirilmesini beklerdim.
Mesela input lag degerleri nedir, ps4 oynarken, spor musabakalari izlerken ne tur sorunlar ortaya cikariyor bilgilendirmeliydiniz. |
Vesteli gördükten sonra direkt kapattığım konudur.
|
Sözlüğe çevirdiniz iyice forumu..
... Konudur ne ya? |
Albani efsaneydi, onun birikimininin onda birine sahip adam yok tv bölümünde, çoğu google search uzmanı
Almadıkları, kullanamadıkları, dokunmadıkları tv leri, kağıt üzerindeki değerlerine göre sıralıyorlar. Ne hz den haberleri var, ne çözünürükten, ne panelden Yıllar önceki bir tartışmanın ekran görüntüleriyle banlattılar adamı ki millet doğruyu eğriyi öğrenmesin. Zaten şişirdikşeri saçma sapan tv leri satınca, banlatanlar da kayboldu, konuyu devam ettirecek derinlikleri de yoktu Şunu al, bunu aldan öte tavsiye vermiyorlardı Şunu al, çok iyi, neden? Cevap yok, çünkü bilgi yok |
Ucuz olsun 4k olsun 55 inc olsun diyenlere
Vestel 55UA8300 İnceleme:https://www.youtube.com/watch?v=Lue3sq_ZhuQ Fiyat/performans zirvesinde olanlar: LG 49UH610V Mini İnceleme:https://www.youtube.com/watch?v=DEJqhI6qAIg Dahada ucuz arayanlara: Vestel 49UB8300 İnceleme:https://www.youtube.com/watch?v=7OHq2WEWJ3Uhttps://forum.donanimhaber.com/vestel-49ub8300-hakkinda--122809314 Linkte verirdim ancak konu ztn sponsorlu o kadar yuzsuz olamadim :D |
düşmanıma bile vestel aldırmam, yazık günah.
|
4k aldıktan sonra smart olmayanı kaldı mı ki ? Standart smart ile geliyor desek yeridir.
|
S.a beyler başlığı baştan sona okumadım.
Şuan için 2500 tl altı 55" 4k destekli bir samsung-lg-sony tv bulmak imkansız piyasa da müşteriler de bu fiyat aralığını zaten ev-araba-tek böbrek-icab ederse çift böbrek sattıracak kadar cazip bir satın alma fırsatı olarak görüyor. Yani 55" 4K'da fiyatlar 2800-3300 aralığında olarak görülmeli. Bu fiyat aralığında LG'nin problemli olan UH serilerini es geçebiliriz. uh610v ve 650v ile ilgili kampanyaları soru işareti ile karşılasanız iyi edersiniz şahsen bir sıkıntı ile karşılaşana rastlamadım ama internette uh6xx serisi ile ilgili şikayet oranı maalesef göz ardı edilemeyecek kadar yüksek riske girmeyin. Samsung'un KU7000 serisi genelde olumlu yorumlar aldı yani MU7000 dururken hala alınabilir. Sony ise xd7005 serisi ile 4k giriş segmentinde oldukça mantıklı duruyor. İşçilik kalitesi ve uzun ömürlülükte elbette Sony güven vermektedir ancak beyaz eşya geçmişimden hareket ederek Vestel kullananlar ile LG-Samsung kullananlar arasında ciddi bir memnuniyet farkı görmüyorum. Sony ise Türkiye piyasasının kesinlikle pazar payını kaybetmiş nostaljik markası. Şuan itibari ile Sony Türkiye'nin satış rakamlarını arttırması için fiyat aralığını LG-Samsung seviyesine çekmesi gerekiyor. Evet distribütör fiyatları belki aynıdır ancak standart bir kullanıcı olarak haftalardır kampanya gözleyen biri olacak Sony 55" 4K'da 3100-3000 bandını düşünmeden satın alacağım bir aralık olarak planlamıştım. Fakat Sony ne mağazalarda ne internet sitelerinde anlaşılan o ki kampanya yapmayı gerektirecek kadar dahi stok yapılmamış bir ürün. Son günlerde 55uh610 ile ilgili kampanyalar açıkçası çok tahrik ediciydi 2997*0,96=2877 tl gittigidiyor fiyatı açıkçası almadım sonra pişman oldum döndüm baktım stok bitti vesaire. Ardından mediamarkt mağazası gg indiriminde 55uj630v vardı ürünü biliyorum görüntü kalitesi kesinlikle uh serisini hoplatır iyi bir panel. webos 3.5 ancak akıllı kumanda uyumu yok yani haricen alsanızda çalışmayacak. 3299*0,96=3167 tl. Düşünmedim aldım. Ürün gelince ilaveten bir inceleme yaparım. 55" altı tv ler ancak küçük salon yada küçük yaşam ünitesi gibi kısıtlayan yerler için ideal. Onun haricinde 55 bana sorarsanız artık başlangıç paketi olarak düşünülmeli tüplü tv zamanlarının 70 ekranı gibi. Şuan hb'de xd7005 3497 tl. Bilemiyorum yani şuan uj630v ile xd7005 mantıklı durmaktadır, bu fiyat aralığı sıkıntı yaratacaksa acil ihtiyaç varsa yada piyasa fiyatının çok altına bir kampanya denk geldiyse hiç düşünmeden vestel ve türevlerini de almanızı öneririm. Aldım allah belasını vermesin rezil ötesi diyenlere kanmayın alanlar öyle böyle yıllardır kullanıyor ve genelde de memnunlar. Hangi tv hangi fiyata gözü kapalı alınır diye soracak olursanız? - 55Uj6xx -- 3150 altına alınır - 55ku/mu7000 -- 3150 altına alınır - 55xd7005 -- 3200 altına alınır - vestel 55ub8300 2150 altına alınır Bu fiyatları neden yazdım bunlar uzun süre yaptığım piyasa gözlemlerinden sonra sık sık karşılaşabileceğiniz rakamlar (sony hariç) |
Evlenince kamera ve işlemci olarak en üst seviye LG smart TV aldım. Şu an smart kısmında tek kullandığım youtube kaldı ki o da 10 dk arayla bağlantı koptu hatası veriyor. Kamera sadece skype için kullanılan bir özellikti.1 sene sonra skype desteği kesti ve Uygulama kaldırıldı. Şu an kamerası sadece süs amaçlı duruyor
Kardeşlerim. Ben teknoloji manyağı biri olarak gidin en akilsiz tv yi alın. Yanına 50 dolarlık super bir Android box alın ve sizi en az 6/7 sene güncel şekilde götürecek akıllı tv sahibi olun. Sony Android TV bile çok kısıtlı destek veriyor. Tek gerçek Android box. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 14 Temmuz 2017; 11:16:32 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 14 Temmuz 2017; 9:24:34 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|