Şimdi Ara

Akım yetersiz kalıyor acilll yardim gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar şöyle bir sorunum var engel algılayan robot yapiyorum kodlarda bir problem yok devre kurulumunda bir problem yok devrede L293D kullandım motor sürücü olarak sorunum ise şu şebeke gerilimi bağladığımda 5v luk şarj aleti ile motorlar gayet hızlı bir şekilde çalışıyor fakat 9v luk akalin pil kullandığımda ise motorlar yeteri güçte dönmüyor sorunu nasıl cozebilirim bircok pil ile denedim duracellde dahil ama bi fark yok motorlarim dandik motor gerçekten cevaplar için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lipo pil veya 4 şarjlı kalem pil paketi
  • Paralel pil bağlarsan sorun çözülür. @zuhaha852

• paralel bağladığım halde çok çok büyük bir etki olmadı başka neler yapabilirim

• L298 kullan hocam ya da iki-üç-dört(ihtiyacına göre l293d'yi üstüste paralel bağla sorunun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WayneCorp

L298 kullan hocam ya da iki-üç-dört(ihtiyacına göre l293d'yi üstüste paralel bağla sorunun çözülür.

hocam motorların sorununu cozdum baska bı motor buldum ve ondan bu sıkıntı olmuyor suankı sorun ıse motor cok hızlı calıstıgından kaynaklı engel gordugunde bir tarafın durup dıger tarafın calısması gerekırken durmuyor bunu nasıl cozebılırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: WayneCorp

L298 kullan hocam ya da iki-üç-dört(ihtiyacına göre l293d'yi üstüste paralel bağla sorunun çözülür.

Aynı zamanda potasyometre bağladım motorların hızını kontrol ettim yine geriye dönmüyor niye dönmüyor aklıma daha yapabılecegım bırsey gelmıyor gercekten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zuhaha852 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunun yazılım değil de donanım kaynaklı olduğunu varsayarak istersen buradan istersen özelden bir devre şemanı atarsan yardımcı olmaya çalışayım.
  • WayneCorp W kullanıcısına yanıt
    motor sürücü kartına 4 temel tel gider. bunlar kendi aralarında ters olabilir. veya sizdeki yazılıma göre motor sürücü kartında ters olabilir. başıma gelmişti. arduino vs. kartınızdan çıkan bu 4 teli motor sürücü kartınızda farklı kombinasyonlar deneyerek doğru bağlantıyı bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.