Şimdi Ara

Aklımızda ne kalması gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela sapiens kitabında çok ilgimi çeken yerlerin altını çiziyorum ama toplasan 15 sayfa etmez, lakin kitabın yarısı bilgi olduğuna göre geri kalan bilgiler çöpe mi gidiyor, sonuçta çoğunu unutuyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kelimesi kelimesine olmasada çoğu aklında kalır hocam, unutmazsın. Bilgi pasif hale gelir ve aktif olması için bir şeyin tetiklemesi gerekir diye düşünüyorum. En azından bende öyle oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ceyyn

Kelimesi kelimesine olmasada çoğu aklında kalır hocam, unutmazsın. Bilgi pasif hale gelir ve aktif olması için bir şeyin tetiklemesi gerekir diye düşünüyorum. En azından bende öyle oluyor

Doğru olabilir hocam, sonuçta kimse kitabı baştan sona anlatamaz
  • Ben de şu an Sapiens okuyorum yarısını geçmişimdir.

Büyük ihtimal yazar bile tüm yazdıklarını bir anda anlatamaz. Ama bilgiyi tetikleyen durumlar olunca aklınıza gelir. Unutamayacağım altını çizdiğim yerler çok fazla. Defalarca okuyup aklıma kazıdım.

• Ben bunu nebula olarak görüyorum. Kitabı okurken kafada, imgelerden oluşan bir bulutumsu şekilleniyor. Beyin önemsiz bulduğu yerleri eliyor ama nihayetinde, inşa olmuş bir şeyler kalıyor okunan kitaptan geriye. Düşünürken ve konuşurken o nebula, aklımızda parıldıyor ve kitaptan geriye kalanları kelime yahut düşünce olarak yüzeye gönderiyor.

Önemli yerleri işaretleyip ara sıra geri dönmek kadar süper bir şey yok. Şiddetle öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ricoeu

Ben bunu nebula olarak görüyorum. Kitabı okurken kafada, imgelerden oluşan bir bulutumsu şekilleniyor. Beyin önemsiz bulduğu yerleri eliyor ama nihayetinde, inşa olmuş bir şeyler kalıyor okunan kitaptan geriye. Düşünürken ve konuşurken o nebula, aklımızda parıldıyor ve kitaptan geriye kalanları kelime yahut düşünce olarak yüzeye gönderiyor.

Önemli yerleri işaretleyip ara sıra geri dönmek kadar süper bir şey yok. Şiddetle öneririm.

Bu da güzel bir bakış açısı hocam, nerelerdesin özlettin

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Yahu nasıl anlıyorsunuz ya kim olduğumu Biraz daha özleticem hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ricoeu

Yahu nasıl anlıyorsunuz ya kim olduğumu Biraz daha özleticem hocam

Hadi bakalım

• ricoeu kullanıcısına yanıt
    gandalff bey nerelerde acaba, banlı değil diye biliyorum ama hiç girmiyor foruma

Edit:
    Gandalff bey nerelerde acaba,
    Banlı değil diye biliyorum
    Ama hiç girmiyor foruma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LePortaBim -- 27 Mayıs 2017; 4:6:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

gandalff bey nerelerde acaba, banlı değil diye biliyorum ama hiç girmiyor foruma

Edit:
    Gandalff bey nerelerde acaba,
    Banlı değil diye biliyorum
    Ama hiç girmiyor foruma

Mason çıkmış diyorlar

• LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Ooh, ifşa team tamamlandı. İki hesapta 3000 yılına dek banlanacak bu gidişle

Çizildiydi kaporta
    Merak etme LePorta
    Buradan yazsa da,
    gandalff bey hep orda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ricoeu -- 27 Mayıs 2017; 4:23:17 >
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Fetö'den içeri aldılar onu
  • ricoeu kullanıcısına yanıt
    Abi efsane şiir olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.