Şimdi Ara

Akor Çalarken Bütün Tellere Basmamak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merabalar herkese :) Udemy'den ve Youtube'dan gitar öğrenmeye çalışıyorum fakat kafamın karıştığı bi konu üzerinde kimsenin durduğunu görmedim. Benim sorunum akorları çalarken bütün tellere basmam. Yani bu bi sorun mu onu dahi bilmiyorum şu an. Açıklayacak olursam mesela la minör akorunda 6. tele basmamamız gerekiyormuş fakat ben akorla ritim tutarken illa ki penayı değdiriyorum yani görüyorum o tel titreşiyo :D Basılmaması gerektiği söyleniyo ama teller birbirine çok yakın yani illaki değiyor bu kaçınılmaz bi durum mu yoksa çalışarak ve dikkat edilerek üstünden gelinebilecek bir durum mu onu sormak istemiştim. Bana kaçınılmazmış gibi geliyor yani ne biliyim nası başarılır ki böyle bi şey :D

• mi sesi laminor icinde var ancak kök sese alırsan çevrim akor olur. klasik gitar ritim amaçlı icat edilmiş bir çalgı değil ancak belli bir çalışma ile aşılacak bir olay. akorlar zaten kök sesleri ile anılır kafanda ona göre kurman lazım, elinide bu noktada eğiteceksin. örnek reminor basarken re telinden itibaren çalıcaksın yada kök sese re yi koyarak yeni bir pozisyon oluşturman lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therc -- 10 Ağustos 2018; 18:28:12 >
  • Zamanla alışırsın hocam.

Bas teline vurmak gerekiyor çalarken, la'nın bası da 5.tel
  • Aşılacak bi şey olduğunu öğrenmek insana güç veriyo tabi şu an hala başarabiliceğme tam inanmıyorum :D:D yani ne biliyim tamam penayı yukarıdan aşağı indirirken la minör akorunda 5. telden başladık ama penayı yukarı çıkarırken hiç mi 6. tele değmez hocam :D Sadece akoru çalmaya başlarken mi 5. telden başlıyoruz yoksa yani sonraki aşağı yukarı hareketlerinde bütün tellere mi değdirmemiz gerekiyor? Vallahi şu olayı aşarsam gitarı çalabilecekmışım gibi hissediyorum :D:D
    Bu arada çok teşekkür ederim cevaplarınız için ^^
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.