Merhaba arkadaşlar.
Sistem Özelliklerim:
Lenovo Ideapad 510-15IKB
Intel i5-7200
Nvidia GeForce 940mx 4gb
Ram 8gb
Ayrıca daha dünden önceki gün SSD takıp bilgisayarı en baştan SSG'ye kurdum driverları ve güncellemelerin hepsini tamamladım ve bilgisayarın termal macunlarını yenileyip fanını temizledim. Biliyorum FPS'ye etkisi olmuyor SSD'nin ama olsun yine de belirteyim.
The Wıtcher 2'nin sistem gereksinimleri ise:
RECOMMENDED:
- Processor: Intel or AMD Quad-Core
- Memory: 3 GB (Win XP), 4GB (Win Vista/Win 7)
- Graphics: GeForce 260 (1 GB) or Radeon HD 4850 (1 GB). Resolution: 1440x900.
- DirectX®: DirectX 9.29 has to be installed.
- Hard Drive: 25GB
Bunlar da önerilenler. Önerilenlerin bile çok üstünde bir sistemimin olmasına rağmen oynayamıyorum. Bilgisayar 4 yıllık olduğu için mi acaba diyeceğim ama sistem gereksinimlerine yakın bir sistemim yok ki. Bayağı üzerinde olduğundan yine de rahatça oynatması gerekirdi diye düşünüyorum. Bu ara oynatmıyor derken FPS aşırı düşük oluyor hiçbir zevk ve tat alamıyorum oyunu oynarken. Bilgisayar da haddinden fazla ısınıyormuş gibi geliyor.
Oyundan kaynaklanan bir şey mi diyeceğim ama o da pek mümkün gelmiyor. Grafik ayarı yaparken önerilenleri kullan diyince en düşük ayarları seçiyor örneğin. Anlayamadım. Bir çözümü var mıdır şimdi bunun? Neyden kaynaklanıyor olabilir sıkıntım?
Elektrik Bandı Laptop İçerisinde Kullanılır mı?
Merhaba arkadaşlar. Alt kasamı değiştirdim ve fanın tam alt kısmındaki ızgara gibi olan yere yapıştırılmış delikli bir parça vardı. Onu diğer kasaya ısıya dayanıklı bir silikon ya da bant ile yapıştırabileceğimi ve yapıştırıcı ya da japon yapıştırıcısı kullanmamam gerektiğini söyledi birisi. Elektrik bandı (izole bant) kullandım, bu konuda sıkıntı çıkarmaz değil mi? Bu da ısıya dayanıklı sayılıyormuş sanırım. Bir de neden japon yapıştırıcısı vs kullanamıyoruz, kullanırsak ne olur yoksa kullanabiliyor muyuz bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.
Ekranımdaki Çizgiler
Geçen gün ekranımda çizgiler çıkmaya başladı fakat ekranı biraz aşağı ya da yukarı oynatınca geri gelebiliyordu görüntü. Ben de ekranla anakart arasındaki bağlantıyı sağlayan flex data kabloda temassızlık olabilir diyerek kabloyu değiştirdim fakat problem çözülmedi. Flex data kablonun ekran paneline girdiği kısma dokununca görüntü geliyor, geldiyse gidiyor. Kablonun diğer kısımlarıyla oynadığımda bir sıkıntı yok. Sonra ekranı çok hafif büktüğümde de görüntü gidiyor ya da geliyor. Öyle sert bükmüyorum ama yanlış anlaşılmasın.
Yani sıkıntı büyük ihtimalle ekran panelimde. Çöp mü oldu şimdi bu ekran arkadaşlar? Sıkıntı sadece flex data kablo girişinde olsa ekranı hafif büktüğümde görüntüye bir şey olmazdı gibi geliyor. Ekranın kendisinde galiba bir problem var. Sizce bu ekran ikinci el olarak hala satılabilir bir durumda mıdır? IPS LED ekran sıfırı 800 lira. Bilgisayar modeli Lenovo Ideapad 510-15IKB. Problem flex data kablosundaki girişte ise bile ekranın sadece bu kısmı değiştirilebiliyor mu? Değiştirilirse maliyeti ne kadar olur?
Flex Data Kablosu Girişindeki Problem
Bilgisayar modelim Lenovo Ideapad 510-15IKB. Ekran görüntüsünde bir sıkıntı olduğu ve kasam kırık olduğu için flex data kablosunda bir temassızlık var herhalde diyerek yeni bir kablo aldım fakat yine aynı problem oldu (Ekranda oluşan problemi görsel olarak ekledim. Son fotoğraf.). Attığım ikinci fotoğraftaki kısma yani flex data kablonun ekran paneline girdiği kısma hafif dokununca görüntü geliyor ya da gelmişse gidiyor. Yeni kablo da sanırım işe yaramadığı için problem ekranda mı demektir bu?
Bazen dokunup bırakınca görüntü hafif kıpraşsa da kalabiliyor hatta bir süre sonra kıpraşmayı bile bırakabiliyor yani ekran gayet sağlıklı gibi de geliyor bana ama biraz oynatınca filan artık o giriş mi oynuyor ne oluyorsa görüntü tekrar gidiyor. Flex data kablonun girişe kadarki kısmını oynatıyorum, biraz kıvırıyorum, anakart üzerindeki girişe bastırıyorum bir görüntü kaybı yaşamıyorum fakat ekran paneline girdiği kısım ya da oranın çevresi ile oynadığımda görüntü gidiyor ya da geliyor. Ekran panelinin arkasındaki flex data kabloyu içine soktuğumuz parçada mı bir sıkıntı var şimdi? Bu parça değişebiliyor mu? Değişebiliyorsa ne kadara mal olur bana arkadaşlar?
Ekranda Çizgiler Çıkıyor ve Görüntü Gidiyor
Arkadaşlar nasıl anlatayım şimdi tam bilemiyorum da fakat görüntüleri eklediğimde bilgili arkadaşların sorunu az çok anlayabileceğini umut ediyorum. Çok da uzatıp sıkmak istemiyorum. Sorundan önce ben bilgisayarımın halihazırdaki durumundan da bahsedeyim: Bilgisayarımın sağ menteşe kısmı kırık. Menteşesi değil ama, kasa kısmı kırık yani. Kırık derken cidden kırık bu arada, ekran ile kasa birbirinden ayrılıyor. Para harcayacak durumda olmadığım için bir sene boyunca böyle idare ettim, bir problem de olmamıştı aslına bakarsanız.
Dünden önceki gün bilgisayara hiç dokunmadığım halde birden görüntü gitti ve bilgisayar bu hali aldı. Sonrasında biraz oynatınca geri geldi görüntü. Ben direkt kırık olduğu için kablolar herhalde bir sene boyunca büyük bir tahribata uğradı diye düşündüm, tamircilere götürdüm ve kırık olan kısımda Wi-Fi kablolarının bulunduğu ama sağ tarafın kırık oluşunun sol tarafı da etkileyebileceği söylendi. Birisi panele giden data kablosunda bir sıkıntı var dedi, birisi onda bir sıkıntı yok kasayı düzeltirsek olur dedi, birisi de onlarda değil sıkıntı bak bu çizgiler LED panelin çizgisi, ekran panelinde sıkıntı var yani dedi. Sonuncusu bana daha mantıklı geldi. Adam "Ekranı oynattığımda değil de biraz dokununca geldi bak görüntü." deyince inandım gibi ama bugün tekrar denedim, orasına burasına hafif bastırıyorum görüntü gelmiyor; hafif oynatınca geliyor sonra geri gidiyor.
Velhasılı kelam en sonunda oturup araştırıp kendim tamir etmeye karar verdim. Tonla video filan var YouTube'da. Yapabilirim diye düşünüyorum. Hatta girişmişken kasayı da belki değiştiririm fakat tüm bu girişimler öncesinde problemi tespit edebilmek için yardımınıza ihtiyacım var.
Bilgisayar Modeli: Lenovo Ideapad 510-15IKB (Sorunun sistemsel olmadığı fikrinde olduğum için diğer bilgilere gerek yok diye düşündüm, eğer varsa o bilgileri de girebilirim tabii ki.)
SON OLARAK: Bilgisayarın parçalarını ayırıp kabloyu oynatarak görüntüyü düzeltmeyi denedim fakat olmadı hatta ikinci açışımda görüntü tamamen gitti. VGA kablosu ile televizyona bağlamayı denedim fakat görüntü yine gelmedi. Sorun flex data kablosunda olsaydı VGA ile televizyona giden görüntü de engellenir miydi? Yoksa TV'ye de görüntü gitmediği için sıkıntının başka bir yerde olduğunu mu anlamam gerek? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Midi Klavye Olarak Org mu Dijital Piyano mu?
Merhaba. Org mu yoksa dijital piyano mu gibi bir ikilem bağlamında dünden beri araştırma yapıyorum fakat istediğim cevaplara spesifik olarak ulaşamadım. Kendi çıkarımlarım da yanlış olabilir diyerek sizlere sormak istedim. Şimdi org ve dijital piyano arasındaki benim için en önemli fark çekiç aksiyonu. Bir DAW programında ritim oluşturacağım zaman orgun tuşları daha az güç gerektirdiği için orgda daha kolay ritim (beat mi deniyor ya da bilemiyorum tam) üretirim gibi geliyor fakat bir yandan almışken de düzgün bir piyano mu almalıyım acaba diye düşünmüyor da değilim.
Şu an atama bekleyen gayet iyi puanı olan bir öğretmen adayıyım. KPSS çalışma dönemim boyunca dijital piyanonun hayaliyle yattım kalktım diyebilirim. Fakat sağ olsun bizleri çok umursayan bakanlarımız (!) hala haber vermedikleri için atama ne zaman olur bilemiyoruz. Daha da fazla beklemek istemediğim için orga mı dönmeliyim acaba diye düşünmeye başladım. Zaten DAW kullanırken de daha rahat olacaksa dijital piyano biraz daha bekleyebilir gibi geldi. Tabii ki malum ekonomik şartlardan dolayı maddi yetersizliklerin etkisi de var. Zaten öğretmen adayı oluşuma bundan sebep değinmiştim. Yani şu an org alabilecek gücüm var fakat eğer dijital piyano çok daha iyi ve mantıklı bir seçenekse birkaç ay da bekleyebilirim gibi geliyor.
Bir de midi olarak kullanma mevzusu var tabi. Midi klavyeye yüzlerce lira vermek yerine hem piyano öğrenmek hem de DAW üzerinde üretim yapmak istediğim için midi klavyeye hiç bakmadım bile diyebilirim.
Bu uzun girişten sonra sorularımı kısaca maddelemek isterim:
1- DAW kullanırken hangisi daha rahat olur tüm işleri görmek adına?
2- Çekiç aksiyonu hissetmek ne kadar önemlidir piyanoyu çalarken?
3- 2 ton hassasiyetine sahip bir org yeterli olacak mıdır müzikal doyum için?
4- Orgdan piyanoya rahatça geçilir deniliyor ama yine de sorayım. Geçilir mi?
5- Sustain pedalı kullanmak illa gerekli midir?
6- Midi klavye yerine org ya da piyano tercih etmek mantıklı mı?
Akor Çalarken Bütün Tellere Basmamak?
|
Banka Karıtyla Yurt Dışından Alışveriş
|
Anadolu Üniversitesi e-kayıt (ACİL)
|
Youtubedaki Beğenilmeyen Yorum
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 230
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.802 (Bu ay: 96)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic