Şimdi Ara

Elektrik Bandı Laptop İçerisinde Kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Alt kasamı değiştirdim ve fanın tam alt kısmındaki ızgara gibi olan yere yapıştırılmış delikli bir parça vardı. Onu diğer kasaya ısıya dayanıklı bir silikon ya da bant ile yapıştırabileceğimi ve yapıştırıcı ya da japon yapıştırıcısı kullanmamam gerektiğini söyledi birisi. Elektrik bandı (izole bant) kullandım, bu konuda sıkıntı çıkarmaz değil mi? Bu da ısıya dayanıklı sayılıyormuş sanırım. Bir de neden japon yapıştırıcısı vs kullanamıyoruz, kullanırsak ne olur yoksa kullanabiliyor muyuz bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Elektrik Bandı Laptop İçerisinde Kullanılır mı?

• Ben olsam ızgarayı kullanmam. Izgara hava akışını azaltacaktır. Tozlanma problemi için ara ara üfleyerek temizlik yapabilirin.

Kullanmak istiyorum diyorsan bence çift taraflı silikon bant yerine sünger çift taraflı bant kullan. Isıdan etkilenmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 8 Nisan 2021; 3:32:57 >
  • Merhabalar dostum , delikli ızgaranın amacı fanın hava alıp dışarı sıcak havayı tahliye etmesidir.Bandın yapıştırma fonksiyonu bir süre sonra azalacaktır yerinde olsam dikkatli bir şekilde az miktarda japon tarzı yapıştırıcı kullanırdım.Kürdana bir damla damlatıp kürdanı dokundurursan daha kontrollü bir işlem olur diye düşünüyorum, kolay gelsin.
  • experiment67 kullanıcısına yanıt

Ben de kullanmaycaktım fakat herhalde boşuna da koymamışlardır ya :D diyerek bir sorayım dedim, başka bir forumdaki biri de tozlanmasını geciktirmek için koyuluyor onlar dedi bana da mantıklı geldi. Üfleyerek temizleyebilir miyiz ki? Dışarıdan üflesem tozlar içeri gider hep, içeriden üfleyebilmem için de kasayı tümden açmam gerekir.

• BY_MFA kullanıcısına yanıt

Evet matıklı aslında hocam çok minik minik kullanmak. Bantla yapıştırdım artık ama eğer içimi kemirirse bu şüphe :D o zaman dediğinizi uygulayacağım sanırım teşekkür ederim.

• experiment67 kullanıcısına yanıt

Izgara kullanmayın, üfleyin daha çok içeri toz girsin. Hayatımda gördüğüm en iyi çözüm (!)

• Gazların çalışma prensibi nedir? Hava üflediğinde başka bir delikten dışarı çıkmak ister. Bilgisayarların tamamı için eğer hava girişi(fanın olduğu bölüm) mevcutsa ısınan havayı atmak için çıkış olmak zorundadır. Hava üfleyerek ısıya etki etmeyecek kadar tozlar kalsa da bilgisayar için yeterli temizlik işlemi yapılır.

Izgara bir engeldir. Fanın önündeki engel hava akışını düşürür. Olmadığında fan havayı daha fazla üfleyeceği için daha etkili soğutma yapılır. Ayrıca ızgara da tozla kaplanır. Bunun için de temizlik gereklidir.

Üfleyerek temizlemenin aksini iddia ediyorsan bilimsel olarak nedenini açıklamanı beklerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.