Şimdi Ara

Ekranda Çizgiler Çıkıyor ve Görüntü Gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nasıl anlatayım şimdi tam bilemiyorum da fakat görüntüleri eklediğimde bilgili arkadaşların sorunu az çok anlayabileceğini umut ediyorum. Çok da uzatıp sıkmak istemiyorum. Sorundan önce ben bilgisayarımın halihazırdaki durumundan da bahsedeyim: Bilgisayarımın sağ menteşe kısmı kırık. Menteşesi değil ama, kasa kısmı kırık yani. Kırık derken cidden kırık bu arada, ekran ile kasa birbirinden ayrılıyor. Para harcayacak durumda olmadığım için bir sene boyunca böyle idare ettim, bir problem de olmamıştı aslına bakarsanız.

Dünden önceki gün bilgisayara hiç dokunmadığım halde birden görüntü gitti ve bilgisayar bu hali aldı. Sonrasında biraz oynatınca geri geldi görüntü. Ben direkt kırık olduğu için kablolar herhalde bir sene boyunca büyük bir tahribata uğradı diye düşündüm, tamircilere götürdüm ve kırık olan kısımda Wi-Fi kablolarının bulunduğu ama sağ tarafın kırık oluşunun sol tarafı da etkileyebileceği söylendi. Birisi panele giden data kablosunda bir sıkıntı var dedi, birisi onda bir sıkıntı yok kasayı düzeltirsek olur dedi, birisi de onlarda değil sıkıntı bak bu çizgiler LED panelin çizgisi, ekran panelinde sıkıntı var yani dedi. Sonuncusu bana daha mantıklı geldi. Adam "Ekranı oynattığımda değil de biraz dokununca geldi bak görüntü." deyince inandım gibi ama bugün tekrar denedim, orasına burasına hafif bastırıyorum görüntü gelmiyor; hafif oynatınca geliyor sonra geri gidiyor.

Velhasılı kelam en sonunda oturup araştırıp kendim tamir etmeye karar verdim. Tonla video filan var YouTube'da. Yapabilirim diye düşünüyorum. Hatta girişmişken kasayı da belki değiştiririm fakat tüm bu girişimler öncesinde problemi tespit edebilmek için yardımınıza ihtiyacım var.

Bilgisayar Modeli: Lenovo Ideapad 510-15IKB (Sorunun sistemsel olmadığı fikrinde olduğum için diğer bilgilere gerek yok diye düşündüm, eğer varsa o bilgileri de girebilirim tabii ki.)

SON OLARAK:  Bilgisayarın parçalarını ayırıp kabloyu oynatarak görüntüyü düzeltmeyi denedim fakat olmadı hatta ikinci açışımda görüntü tamamen gitti. VGA kablosu ile televizyona bağlamayı denedim fakat görüntü yine gelmedi. Sorun flex data kablosunda olsaydı VGA ile televizyona giden görüntü de engellenir miydi? Yoksa TV'ye de görüntü gitmediği için sıkıntının başka bir yerde olduğunu mu anlamam gerek? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Sıcaklık değerlerine bak yani GPU'da bir sorun olmadığına eminsen sorun panelde, yenisini takarsan çözülür.

Bir sene o şekilde kullanmak akıl kârı olmamış, hatta bu sorun başlar başlamaz önlem alınırsa kırılmadan kurtarıyoruz ama kırılınca işler sarpa sarıyor.

Fiziksel destek için.

instagram.com/muhendismuratt

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt

Gerçekten de doğru bir şey değildi hocam keşke kullanmasaydım fakat ekonomik bunalımlardan ötürü nasıl olsa görüntü de var idare ederim diyerek geçiştirdim.

GPU'nun ısısına bakabilmek için bende temassız ısı ölçer yok, alternatif bir ısı ölçüm yöntemi önerebilir misiniz hocam, bir de tam olarak ne zaman ölçmek gerekir ısısını? Yani açıldıktan 5 dk sonra 10 dk sonra vs gibi.

Bu arada GPU derken tam olarak hangi kısmı ölçmem gerek ve ısı değeri kaçın üzerinde olursa sıkıntı GPU'da demektir? Teşekkür ederim bu arada cevabınız için de :)

• KahveninRengi kullanıcısına yanıt
    Bir daha ekonomik sorun olsa da olmasa da gel bana yaz, çözeriz, bir yere kaçmıyoruz ödersin elbet.

HWInfo ile bak dostum :) ısı ölçer ne :)

Hocam görüntü yok ki programı kullanamam :D Eksik olmayın çok teşekkür ederim :) Bu arada hocam ben VGA ile de televizyona bağlamayı denedim ama görüntü yine gelmedi, normaldir değil mi bu? Yani sıkıntı panelde olsa televizyonda yine de görüntüyü yakalarım diye düşünüyordum fakat sanırım panel çalışmayınca VGA'dan da görüntü gitmiyor. Yanlış anlamamışım değil mi?

• KahveninRengi kullanıcısına yanıt
    Tam emin değilim ama öyle gözüküyor, normalde bunları elime alıp incelemem lazım telefonla hastaya tanı koymak gibi :) olmuyor pek.

Haklısınız hocam buradan edilen yardım da bir yere kadar :) ben bir müddet daha araştırma yapıp karar vermek için düşüneyim, siz de aklımın bir köşesindesiniz mutlaka teşekkür ederim yanıtlarınız için :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.