Şimdi Ara

Akort Aleti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç gitarla aram olmamıştı.Çokta iyi çalan bir arkadaşımız vardı.Bu arkadaş çok talihsiz bir kaza geçirdi ve sol kolu hissetme kabiliyetini tamamen kaybetti.Sol kolunu kullanamıyor hiç.Biz çok yakın 5 arkadaşız bu arkadaşım gitarlarını dağıtmak istedi her birimize bi tane vermek istedi etrafındaki herkes arkadaşları olsun ailesi olsun buna karşı çıktılar bizde böyle bişey yapmasını istemezdik müzik onun hayatı gibiydi.Çok istedi ve hepimize gitarlarını verdi.1 tanesinide mahallesinde durumu olmayan bir çocuğa vermiş.Şimdi bu çok duygulu olay karşısında bu gitarları bize verdiği için bizde onun için bişey yapmalıyız diye düşündüm.Gitarları alan arkadaşlarla konuştum ve onun için bir grup kurmaya karar verdik.Hiç birimiz bilmiyoruz bu yüzden çok çalışacağız.Hatta bir parçayı çok güzel çalışıp ona süpriz yaparak karşısında çalmayı bile düşünüyoruz.

Olayımız bu.

Niye yazdın bunları diyecekler olacaktır.Bir sebebi yok içimden bir ses sadece yazmam gerektiğini söyledi bende bıraktım nehiri aktıyı yere doğru gitti.

Konuya dönünce şöyle bir durum var arkadaşım bana akort cihazı denen bir şey verdi.Biraz internette araştırdım bir kaç oalyını öğrendim yanlız bendeki bu dijital alette . . . -20 . . 0 . . +20 . . . böyle bir kısım var. Ekranında buradan peslik ve tizliğini yapıyoruz bemol mü diyez mi onu gösteriyor nota alfabesinide öğrendim lakin ekranın birde sol üst kısmında 446 hz yazıyor ve bunu yükseltip alçaltıyoruz bunun ne olduğunu bulamadım ama şöyle bir şey fark ettim yükseltip azaltınca sayıyı , akort durumu baya değişiyor yani sanki seslerin durdukları yerler kayıyor.Bu da kafamda acaba bu alet sadece gitar için değil başka müzik aletleri içinde kullanılıyor olabilir mi dedim.

İnternette biraz kurcaladım ama bilgimin az olmasından gerek olsa birşeye ulaşamadım.
    Soru şu bu rakamın olduğu kısım elektro gitar için doğru değer kaçtır.İlk aldığım zamanki rakamları hatırlayamıyorum o zaman aletin ne olduğu hakkında fikrim bile yoktu en ufak.Doğru değerleri öğrenmem gerek.Birde bizdeki gitarların 1 i bas 1 i klasik diğer 2 si normal elektro gitar bunlar içinde değerleri öğrenmek istiyorum eğer yardım edebilecek biris varsa çok mutlu olurum.İlgililer için teşekkürler.

İyi forumlar.

• Onun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama ben elektromda 440 ile akort ediyorum.Default u da böyleymiş sanırım.
  • arkadaşım bilgim kadarıyla yardımcı olayım

=Benim akort aletim yok bilgisayardan kullanıyorum mikrofon ile=

440 olan yer La notasının frekansı oluyor.Onu 440 ta tut.Default olarak bütün dünyada böyledir bu.+20 vs olabilir.Gitarın teline vur ve 0 a getirmeye çalış.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • Benim bildiğim pek önemli bir şey değil o, arkadaşın dediği gibi benimkide 440.
  • O notanın frekansı 440 olarak akort etmen gerekli
  • Teşekkürler 440 hx buna göre akort yapıcam.

Hepinize teşekkürler. Birde bilen arakdaşlar olursa klasik ve bass gitar içinde yazarsa çok sevinirim.

İş pratik yapıcak parçalar bulmaya geldi.Gerçi metallica one un girişi biraz yapabiliyorm.

Şu an kendima daha çok çalızma azmi geldi.

Tekrar teşekkürler . İyi forumlar

Edit:Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben pes ettim. -- 9 Ağustos 2010; 13:00:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben pes ettim.

Teşekkürler 440 hx buna göre akort yapıcam.

Hepinize teşekkürler. Birde bilen arakdaşlar olursa klasik ve bass gitar içinde yazarsa çok sevinirim.

İş pratik yapıcak parçalar bulmaya geldi.Gerçi metallica one un girişi biraz yapabiliyorm.

Hocam çok merak ettim bu işaretlediğim yeri nasıl telafuz ettiniz acaba?
  • Beyler hazır akort konusu varken bende birşey sormak istiyorum.Bu mesela Drop C,Drop B falan var bilirsiniz.Acaba şunun gibi bi alet alırsam ;http://urun.gittigidiyor.com/CORT-E-205-KROMATIK-AKORT-ALETI-YENI_W0QQidZZ28858750#aciklama yapabilir miyim onları.Bende bi akor aleti var ama bunun gibi C D A G B falan değil 1.Tel 2.Tel falan yazıyor.Ben bunu alırsam Drop C falan yapabilir miyim?

Umarım anlatabilmişimdir çok karışık oldu ama

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfg_1453

quote:

Orijinalden alıntı: Ben pes ettim.

Teşekkürler 440 hx buna göre akort yapıcam.

Hocam çok merak ettim bu işaretlediğim yeri nasıl telafuz ettiniz acaba?

On'un

• quote:

Orijinalden alıntı: ThreeDaysGrace

Beyler hazır akort konusu varken bende birşey sormak istiyorum.Bu mesela Drop C,Drop B falan var bilirsiniz.Acaba şunun gibi bi alet alırsam ;http://urun.gittigidiyor.com/CORT-E-205-KROMATIK-AKORT-ALETI-YENI_W0QQidZZ28858750#aciklama yapabilir miyim onları.Bende bi akor aleti var ama bunun gibi C D A G B falan değil 1.Tel 2.Tel falan yazıyor.Ben bunu alırsam Drop C falan yapabilir miyim?

Umarım anlatabilmişimdir çok karışık oldu ama

Ben bilgisayarda ap tuner kullanıyorum.Mikrofon ile yapıyorum akortu.Programda her türlü akort çeşidi var.

• Cromatik her zaman iyidir ince ayar yapmada yardımcı olur Akort aleti alacaksanız cromatik almanızı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.