< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Konumuz sünnet değil, akraba evliliği.
Akraba evliliğini saydığın islami ve Yahudi çevreler karşı çıkmak şöyle dursun, bilakis destekliyor. Kendinle çelişki içindesin. Kuranda hangi akrabalarınla evlenebileceğinle ilgili ayet bile var. İkincisi, konumuz dünya sağlık örgütü de değil. Ben dünya sağlık örgütünden herhangi bir veri alıntılamadım. Alıntılayabilirdim de. Benim verdiğim rakam genel tababet istatistiklerinden geliyor. Türkiye ve daha pek çok ülkede dünya sağlık örgütünden bağımsız olarak sağlık istatistikleri tutuluyor. kaldı ki, akraba evliliğinden doğan sakat çocukları tespit etmek sünnet meselesini tespit etmekten çok daha kolay çünkü görüyorsun, ölçüyorsun. Evlenen ve çocuk yapan her 100 akrabadan 25'inde sakat çocuk görülürken, akraba olmayanların evliliklerinde bu oran 100'de 2-3. Bunun nesi çarpıtılacak, nesi manioüle edilecek? Anadoluda görev yapan rastgele bir kadın doğumcuyu ara, sana akraba evliliklerinden doğan sakat çocukları anlatsın. Hatta istiyorsan onlardan biri arkadaşım, arasın anlatsın sana... Ne yapacağız şimdi, senin paşa gönlün için genetik bilimini de mi çöpe atacağız. Belli ki genetik biliminde önemli bir yeri olan "inbreeding bottleneck" hadisesinden de habersizsin. Aile içi çiftleşmelerin genetik depresyona yol açtığını duymamışsın, onun yerine mesnetli ya da mesnetsiz bir takım komplo teorilerine bel bağlamışsın. Kaldı ki ben akraba evliliklerine ahlaki açıdan karşı çıkmadım, aksine bu konuda ahlakçılığa karşı çıkan tezine destek verdim ama akraba evliliklerindeki sakat doğumlar da ortada. İstatistiki olarak akraba evliliğinde her 4 çocuktan biri sakat doğuyor. Bu sakat doğumları neden ben vergilerimle finanse edeyim, bana onu söyle... Akraba evliliğini böyle istekli savunman bende acaba çevresinde bir akraba evliliği mi söz konusu duygusu uyandırdı. Yani meseleye rasyonel yaklaşmaktan çok duygusal yaklaşıyorsun gibi geldi. Umarım yanılıyorumdur. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Ekim 2017; 14:30:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Ekim 2017; 13:53:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-70028DC79 -- 13 Mayıs 2018; 13:20:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 13 Mayıs 2018; 13:41:55 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-70028DC79 -- 13 Mayıs 2018; 19:29:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-70028DC79 -- 13 Mayıs 2018; 20:14:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-70028DC79 -- 14 Mayıs 2018; 6:47:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 15 Mayıs 2018; 2:5:42 > |