Şimdi Ara

Akşam Saatlerinde İnternetin Yavaşlaması !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlginç bir sorunum var. İstanbul'da ikamet ediyorum. 16 mbps'ye kadar hızım var. Kotanın aşılmadığı zamanlarda bile şöyle bir sorun meydana gelmektedir.

1. Gündüzleri internet de en ufak sorun yok yağ gibi akıyor. Ping donma kasma vb hiçbir şey yok.
    2. Akşam saatlerinde İnternet donmaya başlıyor. Şöyle anlatırsam daha açıklayıcı olacak sanırım. Bir oyun oynadığınızı düşün akıcı bir şekilde hiç donmadan kasmadan oynuyorsunuz ama bir süre sonra oyun 10-12 saniye ekran donuyor ve tekrar akıcılığına kavuşuyor. İnternet hattımda aynen bu şekilde oluyor web sayfası açıyorum 10-12 saniye boyunca açılmıyor ve birden açılmya başlıyor bu sürekli bu şekilde böyle sabaha kadar tekrarlıyor.

Yapmış olduğum işlemler:

1- 3 Farklı modem denedim
    2- Bilgisayarımın yazılımını değiştirdim 2 kere
    3- TT net ile 2 kere irtibata geçtim.

Geçici çözümü ise şöyle buldum. Zenmate uygulamasını biliyorsunuzdur onu açıp herhangi bir ülkeden İP aldığım zaman bu söylediğim sorun olmuyor. Bu arada sosyal medyada ki ağırlıktan bahsetmiyorum Tüm web sitelerinde bu şekilde olmaktadır.

Daha önce başına bu tarz bir sorun gelen ve çözüm bulan arkadaşlarımız yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum..

• DNS kullaniyormusunuz? Yani ag ayarlarinda dns tanimladiniz mi bilgisayarda? Nedense ilk kez benim de dun basima geldi anlamsiz yavaslama ben dnslere bagladim bu yavaslamayi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

DNS kullaniyormusunuz? Yani ag ayarlarinda dns tanimladiniz mi bilgisayarda? Nedense ilk kez benim de dun basima geldi anlamsiz yavaslama ben dnslere bagladim bu yavaslamayi.

Hayır DNS kullanmıyorum. Otomatik olara ayarlı hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.