Şimdi Ara

Aksı değişmiş araç alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
11.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almak istediğim aracın servis kayıtların da şöyle bir şeyler var. Araç clio 4 İkinci sahibinden alıyorum ancak kendinin haberi yok zaten el değiştirme tarihine baktığımda ilk sahibinden kaynaklı olduğunu anlıyorum . Bu kayıtların sebebi ne olabilir ? Araç alınır mı?

Aksı değişmiş araç alınır mı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aksı Değişmiş Araç Alınır mı?

Bir aracın aksı, tekerlekleri aracın gövdesine bağlayan ve yönlendirmeye yardımcı olan önemli bir bileşendir. Aksların bozulması, çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir.

Aksların Bozulma Nedenleri

• Aşırı yük: Aracı aşırı yüklemek, akslara aşırı baskı uygulayabilir ve bozulmalarına neden olabilir.
    • Darbeler: Aracı sert bir yüzeye çarpmak veya kaldırıma çıkmak, akslara ciddi şekilde zarar verebilir.
    • Kötü yol koşulları: Düzensiz veya çukurlu yollarda sürmek, akslara aşırı yük binmesine ve zamanla bozulmalarına neden olabilir.
    • Bakım eksikliği: Aksların düzenli olarak yağlanması ve muayene edilmesi gerekir. Bakım eksikliği, aksların erken bozulmasına yol açabilir.

Aks Değişen Araba Alınır mı?

Aksı değişmiş bir araç almayı düşünüyorsan, aşağıdakileri göz önünde bulundurmalısın:

• Değişimin nedeni: Aksın neden değiştirildiğini öğrenmek önemlidir. Ciddi bir kaza veya yapısal bir arıza sonucu değiştirilmişse, aracın diğer parçalarının da hasar görmüş olması muhtemeldir.
    • Değişimin kalitesi: Aksın nitelikli bir tamirci tarafından değiştirildiğinden ve kullanılan parçaların orijinal veya eşdeğer kalitede olduğundan emin olmalısın.
    • Garanti: Değişen aks üzerinde bir garanti olup olmadığını sorgula. Bu, gelecekteki olası sorunlar için sana bir koruma sağlayacaktır.

Genel olarak, aksı profesyonelce değiştirilmiş ve aracın diğer parçaları iyi durumda ise, aksı değişmiş bir araç almak pek sorun olmaz. Ancak, belirtilen hususları dikkatlice değerlendirmeli ve bilinçli bir karar vermelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Garantiden değişmiştir, titreme balans yaptırıyordur değiştirmişlerdir , bi sıkıntı yok bunda
    Teker rulmanı öter ses yapar ne yapalım arabayı çöpe mi atıcaz değiştirmez devam edicez, bundan dolayı kötü araba diyemeyiz
  • Sizin bahsettiğiniz durumlar dışında kaza olma ihtimali nedir aracın trameri 3bin lira çıkıyor çarpışma olarak ancak tramer kaydı tarihi ile servis kaydı tarihi arasında 3 var
  • sdagli7 S kullanıcısına yanıt
    Kaza başka bir şey aks değişimi başka birşey, ikisi de farklı zamanlarda olmuş diyorsunuz zaten
    Kaza mı önce Yoksa aks değişimi mi önce bilmiyorum
    Aks kazada zarar görse o tarihte değişirdi yetkili servisler riske gitmiyorlar onarımlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 13 Şubat 2019; 22:16:42 >
  • Kaza aks değişiminden önce
    Kaza nereden ? Hasar gören parçalar neler ?
  • Alınmaz
  • Alınır
  • 0 aks ile degisti ise alinir neden alinmasin bazen durduk yere bile bozuluyor illa sert bi darbe almasina gerek yok fakat camurluktan bir darbe alir aks hasae gorurse o sikinti cunku alttakim duzen tutmuyor o durimlarda butun parcalarin degismesi gerekiyor cogu insanda degistirmeden yaptirip satiyor
  • Yeni sorguladim sahibin haberi yok alırken yaptırdığı ekspertizde de çıkmamış

Mesaj: (1/2) ***9947 plakali RENAULT (OYAK) CLIO HB JOY 1.5 DCI 75 markali araca ait 13.01.2017 kaza tarihli eksper rapor bilgileri: KM: 37546, Iscilik Toplam Tutar: 1180TL, Parca Toplam Tutar: 2095.21TL, Degisen Parca Bilgileri: ON TAMPON(1 adet, Orijinal), ON CAMURLUK SOL(1 adet, Orijinal), ARKA TAMPON-UST(1 adet, Orijinal), FAR ALT CITASI(1 adet, Orijinal), STOP SOL(1 adet, Orijinal), STOP SAG(1 adet, Orijinal), ON TAMPON IZGARASI(1 adet, Orijinal), ON AMORTISOR SOL(1 adet, Orijinal), ARKA TAMPON BRAKETI SAG(1 adet, Orijinal), ON PANJUR(1 adet, Orijinal), KLIPS(5 adet, Orijinal), EK BILGI: Araca ait detay bilgileri (plakasi degismis mi, son sahiplik suresi, vs) ogrenmek icin DETAY bosluk PLAKA yazip bu mesaji cevaplayabilirsiniz. Ornek: DETAY 34XYZ34. Sorgulama ucreti 7 TL'dir. Sorulariniz icin
    bit.ly
    Sıkça Sorulan Sorular - Tüm hakları Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne Aittir.
    http://bit.ly/2RjSWC2
    UYARI: Mesaj icerigi, Sigorta Bilgi ve Gozetim Merkezi'ne iletilen B001

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdagli7 -- 13 Şubat 2019; 23:10:10 >

• Onceki arabam 12-13 bin km iken buzda kaydim, on teker sert bicimde yandan orta refuje çarptı, refüj alcak oldugundan gorunur hic bir kusur yoktu. Kaskodan beyan ile aks ve çevresindeki bir cok parca degisti (2008 fiyatlari ile ya 1030 ya da 1300 lira idi). 12-13 binden 145bine kadar tekrar sorun yasamadim. Yollarin durumu belli, sert bir cukuru gormeden girince, yuksek bir kaldirima vs cikarken sert olunca, tumsekleri gec gorup panik frenle tumseklere vurunca bu parcalar bozulur, parcanin kendisi ve lastigin icindeki teller disinda bir yere de zarar vermez, benim yasadigim olayda lastige de zarari olmadi.
  • Teker mesafesi gövdeye tam ayarlanmissa alınabilir.
  • Hocam yukarıda değişen parçaları yazdm sizinkiler de buna benzermiydi
  • Hocam bir sıkıntı görünmüyor 0 aks bile yanlış kullanımda dağılabiliyor ayrıca değişen parçalara göz attım hepsi plastik parçalar kaporta aksamı göremedim eksperde bile çıkmayacak şeyler fazla takılmaya gerek yok beğendiyseniz ve fiyatıda bütçenize uyuyorsa alın gitsin derim.
  • Yetkilileri serviste yapılmış bir onarım. Sıkıntı çıkarmaz. Zaten servis en ufak hasari olan parçayı parasını kaskodan alacağı icin değiştirir. Yaptıkları is garantili olduğu icin riske girmek istemezler.
  • Şasi uçlarına baktırın aracın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsyBeowulf

Şasi uçlarına baktırın aracın.
    kesinlikle
    kapı kaput ve bagaj birleşim noktaları da işe yarar, kaza büyükse ne kadar tamir görürse görsün
    bu parçalar tam oturmaz.
  • a3l4i kullanıcısına yanıt
    Hocam baktiririm da mesela kaza büyükse 3bin bir masrafla çıkılabilir mi icinden
    Üzerinden 10 sene geçti, tam listeyi hatırlamıyorum ancak bunlar kesin vardı listede (sadece sol taraf). Parcalarin saseye bağlantısını etkileyecek kadar buyuk bir darbe yoksa sorun olmaz, varsa aracın rotu tutmaz zaten.

İciniz rahat etsin diye ekspertiz yaptırırken ozellikle baktırın, sorun yoksa bir de rot ayari yaptırın, rot ayarı yapılırken sorun yoksa parcalar eskimiş veya hasar görmüş, başka yeri zarar görmemiş ve parçalar değişince sorun kalmamış demektir.
  • Anladım çok teşekkürler kontrol ettireceğim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.