merhaba arkadaşlar.şöyle bir sorum var, yaklaşık 8-9 aydır 2 antremanım hariç (yılbaşında salon kapalıydı,birde trafik kazası geçirdim) haftada 4 gün gittim ve ağır girdim hep.bu süre boyunca hiç ara vermedim.ilk 4-5 ay gelişim artışla devam etti fakat sonradan bazen düşmeler oldu, sabit kaldım,son 1 aydır yavaş yavaş ilerliyorum.okuduğum bi yazıya göre her ağır geçen 3 ayın ardından 1 hafta vücudu dinlendirmemiz gerektiği hakkında bazı şeyler okudum.doğruluğu nedir ,yapmalı mıyım sizce ?
Arkadasin sen Plateu olmussun. Bu normaldir. 1 hafta hafif girmeye Deloading denir ve ise yarar. Bence 1 hafta ayni programi gir ama daha dusuk agirliklarla ve sonraki hafta tamamen farkli bir programa basla. Birde diyetin saglam mi onu kontrol et.
zaten haftada 3 gün ara veriyorsun ara vermene gerek yok. 1 hafta ara verme olayları bende hiç fayda saglamıyor
quote:
Orijinalden alıntı: ADEBISI
zaten haftada 3 gün ara veriyorsun ara vermene gerek yok. 1 hafta ara verme olayları bende hiç fayda saglamıyor
5-6 ayda bir 1-2 hafta ara vermek iyi oluyor bence, bel sakatlanmasından dolayı mecburi ara verince sonrasında daha güçlü hissetmiştim kendimi antremanda. Yalnız güç kaybı olmaması için hergün şınav çekmek de fayda var.
3 ayda bir 1 hafta ara vermek lazım, özellikle ağır çalışıyorsan. Eklem ve tendonların dinlenmesi, sinir sisteminin dinlenmesi için. Bu arada yine iyi beslenmeye özen göstermek gerekiyor. Antrenman yapmasan da olur. Dinlenebildiğin kadar dinlen, öğlen şekerlemeler yap, gece minimum 7 saat uyu vs. Bir hafta sonunda spor salonunda çok daha iyi & güçlü hissedeceksin.
quote:
Orijinalden alıntı: Amroth.
3 ayda bir 1 hafta ara vermek lazım, özellikle ağır çalışıyorsan. Eklem ve tendonların dinlenmesi, sinir sisteminin dinlenmesi için. Bu arada yine iyi beslenmeye özen göstermek gerekiyor. Antrenman yapmasan da olur. Dinlenebildiğin kadar dinlen, öğlen şekerlemeler yap, gece minimum 7 saat uyu vs. Bir hafta sonunda spor salonunda çok daha iyi & güçlü hissedeceksin.
hocam bütün eklemlerimden sesler geliyor emin ol.omuz,dirsek,bilek,diz ve daha birçok eklemden çıt çıt diye ses geliyor her hareketi yaparken.ayrıca vücudumda bi isteksizlikte başlamıştı.cuma gününden beri salona gitmiyorum(Salon tadilatından dolayı). çarşamba veya cuma günü tekrar başlayacağım.eğer dinlenme işe yararsa,ki bence yarayacak,her 3-4 ayda bir hafta off yapıcam.
quote:
Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin
merhaba arkadaşlar.şöyle bir sorum var, yaklaşık 8-9 aydır 2 antremanım hariç (yılbaşında salon kapalıydı,birde trafik kazası geçirdim) haftada 4 gün gittim ve ağır girdim hep.bu süre boyunca hiç ara vermedim.ilk 4-5 ay gelişim artışla devam etti fakat sonradan bazen düşmeler oldu, sabit kaldım,son 1 aydır yavaş yavaş ilerliyorum.okuduğum bi yazıya göre her ağır geçen 3 ayın ardından 1 hafta vücudu dinlendirmemiz gerektiği hakkında bazı şeyler okudum.doğruluğu nedir ,yapmalı mıyım sizce ?
7 ay duzenlı yaptıktan sonra kas kaybı olmaya baslayınca bende verdım 1 hafta şuan bakıcaz
Vucut artik kaldiramiyosa 1 hafta ara vermek zarar degil fayda saglar yani. Herkesin vucudu farklidir ama ben 2-3 ayda bir program degistirmeden once 1 hafta hafif antreman yapiyorum ve faydasini goruyorum, hep yuklen hep yuklen olmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme