Şimdi Ara

AKÜ DE KACAK MI VAR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecen gun konu acarak belirtmistim , araba sogukta calismadi diye ama aslinda sogukla bi alakasi yokmus bugun farkettim .hava 3 4 derecelerde yine calismadi.

Akünun kutup baslarini söktüm , tekrar taktim. Eksi kutup basinda elektrik vardi. Yani takarken ki sürtünme sirasinda ufak kivilcimlar cikartiyordu .daha once vurdurarak dahi calistiramadigim , takviyesiz hic calismayan araba kutuplari sokup baglayinca calisti.
    Ben elektrik kacagi oldugunu dusunuyorum . sigortalari tek tek cikartip denedim ama yine eksi kutuptan , birbirine degdiginde kivilcim cikmaya devam ediyordu. Sökup taktigimda sorunsuz calisan araba stop edip tekrar deneyince calismadi .
    ..
    Bilmece gibi makina. Yoruldum arkadas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokmu bi cevapp??

• Akünün artı ucundan gelen elektrik devresini herhangi bir alıcıdan (teyp, alarm, tavan lambası vs.) tamamlayıp eksi uca ulaşırsa alıcıyı çalıştırır. Siz eksi ucu aküye takarken kıvılcım çıkması o anda çalışan bir şey olduğuna işarettir. Kaçak olsa tüm aküyü bitirir, hatta kaçak durumuna göre kabloların ve aracın yanmasına kadar gider. Çalışmama durumu ise (aracın ne olduğunu belirtmemişsiniz) muhtemelen kutup başlarındaki veya şase kablosundaki gevşeklikten olabilir. Bu işler elinizden gelmiyorsa konusunda uzman bir oto elektrikçi sorununuzu çözebilir.
  • adıdı kullanıcısına yanıt
    Aractaki hersey kapaliyken (radyo , farlar , iç aydinlatma ve digerleri ) kivilcim cikiyosa bu kacak var demek olmuyor mu .
    Hatta bunlari yasamadan once teyp kablolarini kurcalamistim. Usb calismiyordu. Torpido isigida yanmiyordu. Sonra ikiside calismaya basladi ama bu sorun meydana geldi .cakmak giris isigida yanmiyor artik. sigortalari tek tek sokerek denedim ama kivilcim cikmaya devam etti. Bu arada arac Rover 214 SI , ustasi yok yakinlarda .bi elektrikci akuyu degistirmeye calisti. Ben istemedim. Kendi kendime halledemez miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ufkbyrk

Aractaki hersey kapaliyken (radyo , farlar , iç aydinlatma ve digerleri ) kivilcim cikiyosa bu kacak var demek olmuyor mu .
    Hatta bunlari yasamadan once teyp kablolarini kurcalamistim. Usb calismiyordu. Torpido isigida yanmiyordu. Sonra ikiside calismaya basladi ama bu sorun meydana geldi .cakmak giris isigida yanmiyor artik. sigortalari tek tek sokerek denedim ama kivilcim cikmaya devam etti. Bu arada arac Rover 214 SI , ustasi yok yakinlarda .bi elektrikci akuyu degistirmeye calisti. Ben istemedim. Kendi kendime halledemez miyim

Anlatılanlara göre akü sağlam. Kıvılcım çıkması alarmdan, tavan lambası hatta telefon şarj cihazından bile olabilir. Tüm sigortaları çıkarttığınız halde kıvılcım var ise kablolar oksitlenmeden dolayı bir şase alıyor olabiliri (çok küçük bir ihtimal) sigortalar çıkmışken kıvılcım kesilmişse her sigortayı yaktıktan sonra kontrol edip kıvılcım çıkaran sigortayı ve o sigortanın bağlı olduğu alıcıları inceleyin.

• Tel fırça ile akü kutup başını ve bağladığınız kablonun ucunu temizleyin mümkünse bakır olanından alıp bağlayın kutup başlarında temassızlık olabilir oksit nedeniyle geçirmiyor olabilir elektriği.
    ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Sigortalarin sağda kucuk renkli 15 A civari olanlarini sokebildim sadece. Birde buyuk olan beyazlar var 40 A .onlar cikmiyor. Problem onlarda olabilir mi. Birde simdi bisey farkettim , +kutup basindan hafif bi kivilcim sesi geliyor hersey kapaliyken .teybi tamamen iptal edip baktigimda once kesildi . sonra yine cok hafif olarak elektrik kaçirmaya devam etti . teybin arkasinda elektrikle ilgili kablolar var neyin nesi çozemedim ama teyp onlara değdiginde oluyor sanirim . lpg beynine giden kablo olabilirmi? Bu sorun basladigindan beri lpg ye gecis saglamiyor cunku.??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12B755D2F -- 31 Ocak 2016; 13:35:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ufkbyrk

Sigortalarin sağda kucuk renkli 15 A civari olanlarini sokebildim sadece. Birde buyuk olan beyazlar var 40 A .onlar cikmiyor. Problem onlarda olabilir mi. Birde simdi bisey farkettim , +kutup basindan hafif bi kivilcim sesi geliyor hersey kapaliyken .teybi tamamen iptal edip baktigimda once kesildi . sonra yine cok hafif olarak elektrik kaçirmaya devam etti . teybin arkasinda elektrikle ilgili kablolar var neyin nesi çozemedim ama teyp onlara değdiginde oluyor sanirim . lpg beynine giden kablo olabilirmi? Bu sorun basladigindan beri lpg ye gecis saglamiyor cunku.??

Bakmadan incelemeden sadece tahminde bulunabiliriz. Bence siz daha fazla kurcalamadan (daha büyük bir sorun çıkarmamanız için) tanıdığınız güvendiğiniz bir oto elektrikçiye gösterin.
    Hocam farların bağlı olduğu sigorta kontrol kalemi değince kıvılcım atıyor. Sizce sebebi ne olabilir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.