merhaba ben bir hesaplama yaptım doğrumu acaba yardımcı olur musunuz ilk olarak elimde 3 adet 12v 9 a akü var kuru akü bunları seri bağlayıp ups imden 220 v almak istiyorum ilk olarak 12*9=108w x 3 =324 w gücüm oluyor kullanacağım şeylerde bir adet laptop 2 adet led ışık ikisi dışında bir de lehim aleti kullanacağım aletlerin voltajları lehim makinesi 60 w led ampül 12 w x 2 =24w laptop watt ölçer prizim ile ölçtüğümde cihaz tam dolu iken 10 w - 15 w arası veriyor bu hesaplama kaç saat çalışır |
akü hesabı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Laptop o adar az mı elektrik harcıyor? Sistemin tüm unsurları için verimlilik de hesap edilmeli. Etikette yazan değerler tutmayabilir, dönüştürücüde kayıp olur vb.
Aküler 9amper değil de 9ampersaattir. 9Ah
Güç diye 324Watt bilgisi verilmiş bu da 324Wattsaat=324Wh olur.
Yük 99Watt yazılı ilk mesajda ki bu da 3,24 saate yakın sonuç gibi görünmekte.
-> lehim aletinin 220Volt dönüştürücüye girmeden kullanılması düşünülmeli. Gazlı lehim aletleri de vardı, -ne kadar kullanışlı incelenmeli- ne iiş içindi lehim?
-> Ledler dönüştürücüye girmeden kullanılmalı, uygun gerilimde vardır led.
Her ne hikmetse bu tip işlerde hep dönüştürücü-inverter sistemini aradan çıkarmak istiyoruz. Verimlilik kaybı ve de yük. Laptopa da akülerden uygun gerilim direk verilemez mi? Direk verilmezse bile ufak bir düzeltme ile?
-
Söylemek istediğinizi tam anlayamadım :(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3,24 saate yakın sonuç gibi görünmekte.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X