Şimdi Ara

Akü şarj ve kontrol cıhazı tavsiye.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar akü ile led veya led ampül kullanacağım.

Ama aküyü şarj ederken veya akünün aşırı deşarjını önleyerek akünün zarar görmesini önlemek için nasıl bir cıhaz kullanmam lazım.

şurada cıhazlar var ama bunlar işimi görür mü?
    http://www.n11.com/arama?q=şarj+kontrol+cihazı&srt=SALES_VOLUME&isf=1&utpn=5

Akü şarj cıhazım buhttp://urun.n11.com/yedek-aku-ve-sarj-cihazlari/aku-sarj-cihazi-redresor-12-volt-10-amper-P71590663

• Durun, bekleyiniz,, almayın,,,, plan yapalım . Akü şarjı 14v u geçmeyecek,, akü kullanımı ise 11v un altına düşmeyecek, detaylar ve sizin akünuz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Durun, bekleyiniz,, almayın,,,, plan yapalım . Akü şarjı 14v u geçmeyecek,, akü kullanımı ise 11v un altına düşmeyecek, detaylar ve sizin akünuz nedir ?

Öncelikle teşekkür ederim.

Aküyü daha almadım ama, sulu akülerin deşarj oranları çok yüksek, kuru aküler kullanılmadığında ölebiliyor. Bu durumda en uygunu jel akü olduğuna karar verdim.

Şu ürünü veya aynı özellikte farklı bir ürünü alacağımhttp://urun.n11.com/aku/safir-aku-12v-20amp-jel-batarya-P121521312

• Doğrudur, jel aküler daha iyi diyorlar ve daha fazla şarj ve deşarja dayanıklı.
    Yüklediğim resimdeki cihaz, hem akü şarj ediyor, hem akü 11v un altına düşünce yükü kesiyor..

isterseniz solar girişine 15v Dc adaptör veya 12v solar panel ile aküyu şarj edebilirsiniz..

• quote:

Doğrudur, jel aküler daha iyi diyorlar ve daha fazla şarj ve deşarja dayanıklı.
    Yüklediğim resimdeki cihaz, hem akü şarj ediyor, hem akü 11v un altına düşünce yükü kesiyor..

isterseniz solar girişine 15v Dc adaptör veya 12v solar panel ile aküyu şarj edebilirsiniz..

solar düşünmüyorum ama gösterdiğim cıhazla şarj yapacağım. Uygunmudur, birde ürün adresi verirmisin.

• Bu aliexpres de, Tr dede bulunmaktadır.
    Bilmiyorum, ben aldım expresden, bildiğimiz eski sac trafo ile giriş yaptım, şarj ediyor (smps tip ile deneyince sarj edemedi). Akü kullanılınca 11v un altına düşünce yükü kesiyor, tabi kestiği anda akü voltajı tekrar yükseldiğinden, geri açıyor geri kapatıyor.

• quote:

Bu aliexpres de, Tr dede bulunmaktadır.
    Bilmiyorum, ben aldım expresden, bildiğimiz eski sac trafo ile giriş yaptım, şarj ediyor (smps tip ile deneyince sarj edemedi). Akü kullanılınca 11v un altına düşünce yükü kesiyor, tabi kestiği anda akü voltajı tekrar yükseldiğinden, geri açıyor geri kapatıyor.

Sence hangi aküyü alayım, sulu kuru jel.

jel alırsam 12v20A alacağım.
    Sulu alırsam 12v50A alacağım
    kuru alırsam 3x 12v7A alacağım. şarj ederken paralel bağlayıp şarj edeğim. Kullanırken daha fazla alanda kullanmak mantıklı olduğu için böyle tercih ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü Takviye Cihazı Tavsiye
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aküleri paralel olarak şarj etmenizi önermem.

Saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Aküleri paralel olarak şarj etmenizi önermem.

Saygılar....

Teşekkür ederim,

Sizce 50A bir sulu akünün en fazla kaç amperini kullanabilirim sağlıklı olması için.
    Yoksa 20A jel akü mü daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAZOFLU

quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Aküleri paralel olarak şarj etmenizi önermem.

Saygılar....

Teşekkür ederim,

Sizce 50A bir sulu akünün en fazla kaç amperini kullanabilirim sağlıklı olması için.
    Yoksa 20A jel akü mü daha mantıklı.

Sulu aküden kastın oto aküsü ise onu kullanamazsın.

Saygılar...
  • Akünün çıkışından, size lazım olan Amper veya Watt toplamı nedir,, ona göre akü akımını seçiniz,, jel akü de kendi arasında kalite olarak değişir, tam bilmiyorumda öyledir

• quote:

Akünün çıkışından, size lazım olan Amper veya Watt toplamı nedir,, ona göre akü akımını seçiniz,, jel akü de kendi arasında kalite olarak değişir, tam bilmiyorumda öyledir

Çıkış zaten bana hep uyar, aydınlatma sistemi kuracağım eve, birkaç odaya koyacağım lambayı yakacağım.

Lambalar led olacak yani direk 12v ile çalışıyor, bir tanesi 0,5 amper gücünde.
  • sulu aküyü ev içinde kullanmanızı önermem bazen toksik gaz salımı sulu akülerde olabiliyor. insanların yaşadığı kapalı ortamda kullanılması önerilmiyor
  • Merhaba yukaridaki solar akim kontrol cihazina aku baglayarak akunun asiri sarj olmasini onleyip ayni zamanda cihazin output undan devre lamba besleyebilirnmiyiz?

Benim amacim ihtiyaci 12v 7amper olan bir devreyi beslemek ve elektrik kesildiginde akuden ayni beslemeyle devam ettirmek.

Bu asil amaci solar regulatoru olan devreyle bunu yapabilir miyim?
  • callseref C kullanıcısına yanıt
    Evet, olur,,, 14v ile 19v arası besleme yapmanız yeterli, bulursanız eski tip sac trafo besleme kullanın,,, gerisini akü sarjini ve yük kullanımını , cihaz kontrol ediyor

• quote:

Doğrudur, jel aküler daha iyi diyorlar ve daha fazla şarj ve deşarja dayanıklı.

Şimdi baktımda en uygunu bu
    https://tr.aliexpress.com/item/new-arrival-20A-12V-24V-Solar-Panel-Charge-Controller-Battery-Regulator-Safe-Protection/32682473609.html

Buna 10A lik bir adaptör bağlarsak şarj edersek sıkıntı olur mu sizce.

• İlle 10A olmasına gerek yok,, 1 A yı geçsin yeterli,. Tabi akü ihtiyacına göre değişir...

• quote:

İlle 10A olmasına gerek yok,, 1 A yı geçsin yeterli,. Tabi akü ihtiyacına göre değişir...

Şarj aletini aldım ben araç aküsünüde şarj etmek için 10 Amper lik aldım.
    Bu şarj cihazını bu kontrolcüye bağlasam sıkıntı olurmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 18 Aralık 2016; 10:14:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarj cihazının ne olduğunu paylaşır mısınız,,

• quote:

Şarj cihazının ne olduğunu paylaşır mısınız,,

ilk mesajda vermiştim ama bir daha yazayımhttp://urun.n11.com/yedek-aku-ve-sarj-cihazlari/aku-sarj-cihazi-redresor-12-volt-10-amper-P71590663
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.