Şimdi Ara

akü voltajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ups'nin akülerini yenileyeceğim. şu an ups 0 yük ile 10 saniye bile dayanamayıyor kapanıyor. aküleri söktüm 12v 7ah 2 tane akü var. biri 11v iken biri 13.30v. 13.30'luk olanın sağlığını nasıl test edebilirim? voltaj güzel ama yüke girdiği zaman voltajı sanırım daha önemli. sağa sola zarar vermeden evde basitçe test yapabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oto far ampülü bağlanabilir.

Ayrıca ups sadece bu akü ile çalıştırılıp (eğer uygunsa) dayanımı ölçülebilir.

• Elinizde ekipman olarak neler var?

Yük olarak kullanabileceğiniz yüksek watt'lı direnç? Lamba?

Multimetre?

• @karafetva @piladam yorumlar için teşekkürler.

maalesef iki akü birbirine bağlı çalışıyor. elimde multimetre var sadece. yük olarak prize takılabilir duy var, ev tipi lamba ile test yapabilir miyim?

• b9y7e4 B kullanıcısına yanıt

İki akü seri mi bağlı? Eğer paralel bağlıysa tek başına deneyebilirsin. ups içinde.

Ev tipi 220Volt lambayı akü yakamaz. Pek konuşulması istenmez ama kutup başlarına bağlı iki kablonun hızlıca birbirine sürtülerek çok kısa tema edip ayrılacak şekilde çarptırılmasıyla akü hakkında fikir edinilir kimilerince. Yalnız akü patlamasına sebep olabilen bu hal, kısa süreli çarpmada sorun çıkartmasa da bu çarpma anına kabloların yapışmasıyla ne yapacağını bilemeyen bir kişinin türlü sorunlar içinde kalmasına sebep olabilir.

Gayet ince, ev uzatma kabloları gibi ttr kabloların (3*1.5 TTR) tk kablosundan tek tel ya a bir iki tel alarak aküde kısadevre yaptırılıp denenebilir. Konu olan aküler tek tel bu enli ince bir kabloyu anında eritir. Yalnız uzunca tek tel değil gayet kısa sigorta gibi ayarlanmış bir tek tel.

Br de elektrikli battaniye gibi gayet uzun ve ince bir tel ile rezistans yapıp aküye bağlanıp ısınmasını gözlemleyerek ne sürede enerji erebildiği hakkında fikir edinilebilir.

BU saydıklarım pek de kolay sayılmaz. Bir oto ampülü bağlamaya göre hiç kolay değil.

Uygun bir yük lazım zamanla verdiği akımı anlamak için.

Evde ne vardır 12Vdc uygun yük?? yani tüm forumdaşlarımız için sormaktayım. Aklına gelen?

• karafetva K kullanıcısına yanıt

hocam detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim.

evde şu an aküyü usulünce test etmek için ekipman mevcut değil. zaten evde elimdeki malzemeler ile bir şeyler deneyip öğreneyim demiştim ama evi de havaya uçurmak istemem :)

akü 2017 üretimmiş ve kutup başları da biraz kararmış. haliyle ben heyecan aramadan kutup başlarına tedbir alıp kutuya koydum, muhtemelen geri dönüşüm yapan bir yere vereceğim. ilk bakışta bir yer bulamadım gerçi, belki belediye veya çşb ile görüşürüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj lambası
    14 yıl önce açıldı
    6v ışıldak şarj devresi
    15 yıl önce açıldı
    6Volt 7AH Akü Şarj etmek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.