Şimdi Ara

Akülü Araba Far Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oğlumun akülü arabasına far sistemi yapmak istiyorum ancak nasıl yapılıcak bilmiyorum ileri gittiğinde önler geriye gittiğinde arka farların yanmasını istiyorum fikri bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum birde bizde RC uzaktan kumandalı araba var aynı dediğim gibi far sistemi mevcut o sistemi söküp direk akülü arabay uygulayabilirmiyim ??

• Bilen Arkadaşlar yardım LÜTFEN
  • abi öncelikle arabanın aküsü kaç volt onu ölçmen lazım sonra ona göre bir far , kutuplardan fara kaployu bağla artısı artısına eksisi eksisine araya da bir anahtar atarsın süper olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri ve ileri hareket sanırım motora gelen gerilimin ters polarlanmasıyla oluyordur. O zaman işiniz ledle kolay çözülür, motor beslemesi üzerinden paralel iki hat çekin, biri ters biri düz olacak şekilde ledlere bağlayın, ileri viteste yananları öne geri viteste yananları arkaya monte edersiniz. Akünüz 12 volt ise seri üç ledi seri 100 ohm dirençle bağlayın. 6V ise aynı şeyi 2 led için yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Geri ve ileri hareket sanırım motora gelen gerilimin ters polarlanmasıyla oluyordur. O zaman işiniz ledle kolay çözülür, motor beslemesi üzerinden paralel iki hat çekin, biri ters biri düz olacak şekilde ledlere bağlayın, ileri viteste yananları öne geri viteste yananları arkaya monte edersiniz. Akünüz 12 volt ise seri üç ledi seri 100 ohm dirençle bağlayın. 6V ise aynı şeyi 2 led için yapın.

6 voltta 2 Led için dirence gerek yok.

Aydınlatma İçin %99 beyaz Led kullanacak,beyaz ledler zaten 3 volta çalışıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde ledlere ters polarma voltaj vermiş oluyoruz, iletim olmaz fakat anlık iletim olursa, ledler zarar görebilir... Led girişine 1 adet diyot baglanirsa, istenmeyen polariteden korunmus olur..
    > 6v da olsa 2led için drenc gerekebilir. Hinede drec ister.. Led 20mA ile çalıştığı için, voltaj uygun olsada akımın sınırlandırilmasi gerekir...

• Öncelikle yorum yazan herkese teşekürler
    Aku 6v 7 AH geri ileri olayini gectim artik normal bir dugmeyle acilan led istiyorum ama herhalde bu akunun kapisetisi ile zor galiba 12 volt aku alip diger akuden serbest bir sekilde ledleri calistirmak istiyorum mumkunmu ornek aku ceşitleri bilen varsa yardimci olabilirmi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ampül. Araba ve kamyon
    geçen hafta açıldı
    Akülü araba tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TsLaZo T kullanıcısına yanıt
    İkinci akü işine girmeyin, sarji ve kullanımı açısından dahada zahmetli olur... Tek led ve drencler ile planinizi 6v üzerinden yapınız..r

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

İkinci akü işine girmeyin, sarji ve kullanımı açısından dahada zahmetli olur... Tek led ve drencler ile planinizi 6v üzerinden yapınız..r

Acaba örnek led ve direnç bağlantısı paylaşabilirmisin ledler kuvvetli olaması gerekiyor yanlız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.