Şimdi Ara

Akülü vidalama makinasını araç aküsü ile kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süredir akülü vidalama makinası almayı düşünüyorum.
    Araştırmalarımda 100 Tl. lik bir makinanın aküsü 80 lira.
    Akülerin ömürleride 2-5 yıl orası.
    Tam burada aklıma makinanın bataryası bozulsa dahi makinayı araç aküsü ile kabloluya çevirebilirim diye düşünüyorum.
    Ancak almayı düşündüğüm 2 ürün var bir tanesi 12 V. luk. Bir taneside 14.4 V.

http://www.hepsiburada.com/liste/bosch-psr-144-144-v-tek-akulu-vidalama/productDetails.aspx?productId=hrboschpsr1442&categoryId=60001146

Bura da kafama takılan soru 14.4 V olanını alsam araç aküsünde kullanabilirmiyim.

• Dolu aküler 13-14.5 volt arası arası olacağından 14.4 al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ak-asya A kullanıcısına yanıt
    farketmez hangisi uygunsa onu al ikiside isini gorur bende adaptorle kullaniyorum yıllardır.

• Anladım. Tereddüdlerim vardı.
    O zaman 14.4 V olanını sipariş vereyim.
    Tam iş sırasında batarya boştu ve adapatör ile deneyeyim dedim yalnız 12v luk adaptörle bir ses çıkartıyor en ufak kıpırdama olmuyor. Adaptör 500mA ondan mı bilmem ama 14.4v bir adaptör alıp bir daha deneyeceğim eğer verimli sonuç alırsam demir veya beton delerken adaptörlü kullanacağım çünkü 1cm kalınlıkta demire 5mm lik uç ile 10 delik açtırmıyor aküyü bitiriyor ama normal odun tahta plastik şarjı çok uzun dayanıyor dediğim gibi beton ve demirde aküyü yer zaten çift akülü gelecek + adaptör alırsanız demirlerinizi rahatlıkla delebilirsiniz.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    500ma cok yetersiz.. En azindan 4000ma olmali tam verim almak icin. 500ma ile bostayken calismasi lazim belki ac olabilir. Titrer ama donmez.. Ses cikarmasi normal olmayabilir 12v mu matkap, 6v olmasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 11 Haziran 2014; 23:33:31 >
  • 12 volt vidalama motorunu boştayken ölçtüm kalkışta 3 amper çekti sonra 2amper. ama adaptör güçlü değildi. Belki daha fazla çekecekti bunun için, en az 5 amperlik almalı bide yüke binince daha çok akım çekeceğini hesaba katmak lazım bence 10 alıp işi garantiye alabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektirik düzeneği yapıp tam verimli kullanan varmı acaba.

Elektirik veya akü bağlantısı yaparken nötr - faz girişlerinin doğru olarak bağlanması şartmı.
  • Doğru bağlanması lazım yoksa yavaş kalkış yapamaz. Ters bağlanırsa yavaş kalkış yaptıran mosfet ya da herneyse giriş pinleri ters olacağından bozulabilir.

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler.
    Aku olayinda notr faz olqyi yoktur.. En onemlisi + ve eksi kutuplarin dogru baglanmasi gerekir. Elektrik olayinda ise guc kaynagindan sonra (matkaba uygun guc kaynagi ile) 220v sebeke gerilimi dusurulmus olup, redresorlu (koprudiyotlu) Dc guc kaynagi ile tekrardan + ve eksi polaritesine dikkat edilerek baglanti yapilmalidir. Matkabiniza uygun guc kaynagi yada aku sectiginizde sorun olmayacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

500ma cok yetersiz.. En azindan 4000ma olmali tam verim almak icin. 500ma ile bostayken calismasi lazim belki ac olabilir. Titrer ama donmez.. Ses cikarmasi normal olmayabilir 12v mu matkap, 6v olmasin

14.4v matkap ses cikartiyor dediğim 12v verince yetersiz geliyor düğmeye basiyorum dönmeye calisma sesi geliyor o sesi biliyorum kotu bi şey degil

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

14.4v matkap ses cikartiyor dediğim 12v verince yetersiz geliyor düğmeye basiyorum dönmeye calisma sesi geliyor o sesi biliyorum kotu bi şey degil

12 V yetersiz derken bu adaptörle yaptığın deneme mi?

12 V. akü ile hiç denedinmi.
    Amperinin yazmadigi 14.4v akü yerine 12v 500ma adaptorle demedim calismadi. Matkabin akü girişine verdim 12 yi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.